PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЧесънът ни предпазва от рак на белия дроб
07 Ноем.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноРозовият чесън защитава храната от плесени
05 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноМушмулите - полезни и незаслужено пренебрегвани
03 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо покълналият чесън и картофи са вредниАко картофите, които съхранявате в дома си, са с така наречените оченца , по-добре е да ги изхвърлите. Покълналите картофи могат да предизвикат остра реакция с опасност за здравето.
01 Ноем.
1
Само 50 г колбас има канцерогени колкото кутия цигариКанцерогените всекидневно са около нас. Приемайки ги с храната обаче те се превръщат във вътрешен фактор. Генномодифицираните продукти пък са бичът за съвременния човек. Вредите от тях още се изследват, като единствената доказана са онкоболетите
01 Ноем.
Пиенето на мляко не предпазва коститеЖените са изследвани в период от 20 години, а резултатите показват, че онези, които са консумирали повече от 680 мл. прясно мляко на ден, са изложени на по-голям риск от фрактури, за разлика от дамите, които пият по-малко количество.
31 Окт.
Защо забраниха млякото от млекомати в Словения?През изминалата година се случи един своеобразен прецедент в Словения – т. нар. млекомати бяха забранени от Агенцията за безопасност на храните.
29 Окт.
Газираното променя ДНК-то ни и ни състаряваЕжедневното приемане на газирани напитки, в които има твърде много захар, ускорява процеса на стареене точно толкова, колкото и пушенето на цигари.
28 Окт.
Кафе всеки ден пази черния ни дробРъководителят на изследването Цян Сяо обяснява, че това проучване недвусмислено показва, че кафето допринася за правилното функциониране на черния дроб.
24 Окт.
Божествен плод - райската ябълкаРайската ябълка се нарича още божествен плод. Тя е изключително вкусна прясна, но може да се влага и в сладки, мармалади и компоти.
24 Окт.
Състав на яйцатаЯйцата са изключително полезни за здравето на човека и с това твърдение спор няма. Яйцата са богати на биотин, важен за кожата и косата, както и холин, който подпомага метаболизма на мазнините и функцията на черния дроб.
23 Окт.
Витаминозната бомба, наречена бататБататът е витаминозна бомба, която носи на организма букет от витамини и антиоксиданти. Известен още като земна ябълка и сладък картоф, този грудков зеленчук идва от Централна Америка.
23 Окт.
Странични ефекти от консумацията на авокадоНай-честите проблеми, които могат да възникнат при приема на плода, са алергичните реакции.
20 Окт.
Д-р Гайдурков за яйцатаСготвените яйца увеличават лошия холестерол, съдействат за скоротечна съдова склероза и причиняват други здравословни проблеми.
18 Окт.
9
Няколко причини да включим пащърнака в менюто сиСамо в 100 г от този кореноплоден зеленчук се съдържат 30 от дневната доза витамин С и К.
12 Окт.
Прясното мляко ни пази от мускулна трескаДруг ефективен метод, който някои специалисти препоръчват за мускулната треска е приемът на калций – хапнете парченце сирене или изпийте чаша прясно мляко.
11 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други