Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Напитките, които са враг на тънката талияНапитките, които са враг на тънката талия
13 Май
Дори хората, които предпочитат да консумират диетични напитки без добавена захар, са заплашени от напълняване. Интересното в случая е, че те наистина съдържат по-малко калории, обаче не намаляват риска от натрупване на излишни килограми.
Чаша вино на ден за здраво сърцеЧаша вино на ден за здраво сърце
13 Май
Консумацията на една чаша вино на ден се отразява изключително благоприятно на сърцето на болните от диабет, посочва се в скорошно изследване. Любителите на червеното вино определено са победителите в това изследване.
Кафе всеки ден снижава риска от смърт с 15 процентаКафе всеки ден снижава риска от смърт с 15 процента
12 Май
Ако сте ценители на сутрешното кафе, денят ви може да започне още по-приятно, след като разберете резултатите от последното голямо изследване върху консумацията на ароматната кофеинова напитка.
Отслабвайте здравословно с 6 малки порции дневноОтслабвайте здравословно с 6 малки порции дневно
12 Май
Когато ядем на малки порции, това дава възможност на храносмилателната ни система оптимално да усвоява полезните вещества и да ги разпраща до всички точки в тялото.
Сериозни доводи срещу пиенето на газираноСериозни доводи срещу пиенето на газирано
11 Май
1
Газираните напитки са опасни, защото увреждат стомаха, могат да причинят преждевременен пубертет, особено при момичетата. Честата консумация на газирани питиета е опасна и за задстомашната жлеза панкреаса
Водораслите - храна за дълголетиеВодораслите - храна за дълголетие
07 Май
Британски учени, изследвали състава на водораслите, откриха в тях полезни съединения, наречени биоактивни пептиди. Тези вещества се откриват още само в млякото.
Ползите от гъба КомбучаПолзите от гъба Комбуча
05 Май
Днес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти както по отношение на храненето, така и към лечебните им свойства и качества.
Здравословни ползи от салата AйсбергЗдравословни ползи от салата Aйсберг
03 Май
1
Предимствата на салата Айсберг са, че е ниско калорична храна, с ниско съдържание на мазнини, но с много протеини и хранителни вещества. Има и някои проучвания, показващи предимствата на Айсберг по отношение на по-добър нощен сън
Заклеймените храни, които не са толкова страшниЗаклеймените храни, които не са толкова страшни
01 Май
По-добре би било всеки да се отдаде на изкушението, но да знае кога да спре. Към заклеймените храни попадат фъстъците, колбасите, шоколадът, за които важи същата максима Малко не вреди.
Как да приготвим КомбучаКак да приготвим Комбуча
01 Май
Хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я еликсир на безсмъртието. Точно това е гъбата Комбуча, която добива все по-голяма популярност в нашето съвремие, отдалечено от природните блага.
Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?
01 Май
Факт е как в процеса на производство на пълнозърнести храни се налага преработка, която лишава готовите зърнени храни от ценните и истински полезни вещества.
Бок чой - една от новите суперхраниБок чой - една от новите суперхрани
30 Април
Родина на Бок Чой са страни, като Япония, Китай и Индонезия. Растението представлява листно зеле, което визуално прилича досущ на китайското зеле и спада към семейство Кръстоцветни.