Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Алкохолът не убива мозъчните ни клеткиАлкохолът не убива мозъчните ни клетки
26 Ноем.
2
Учени стигнаха до заключението, че алкохолът не може да унищожи мозъчните ни клетки и при умерена консумация на напитките не оказва негативно влияние на нервната система.
Вредите от прекалено мазното яденеВредите от прекалено мазното ядене
24 Ноем.
Прекалено мазната храна, приемана редовно, може да доведе до не една и две вреди за организма и здравето. А е всеизвестно е, че хранителните навици и типът храна са един от определящите фактори за здравето ни.
Вредни ли са пушените меса и сиренаВредни ли са пушените меса и сирена
23 Ноем.
В пушените продукти – меса, риба, сирене, се съдържат канцорегенни вещества, т. нар. N-нитрозамини. Те се разпространяват в околната среда от нитрати, нитрити и амини и са много опасни.
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали.
Храни, съдържащи оксалатиХрани, съдържащи оксалати
22 Ноем.
Оксалатите нямат полезна функция за човешкия организъм. Те представляват чисто и простно отпаден продукт, който се отделя в черния дроб при преработката на белтъци.
Консумацията на ядки намалява смъртносттаКонсумацията на ядки намалява смъртността
22 Ноем.
Учените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента.
Токсини и канцерогени виновни за затлъстяванетоТоксини и канцерогени виновни за затлъстяването
21 Ноем.
Външните токсини са тези, идващи от околната среда. Те вредят чрез замърсяване на хранителните продукти и питейната вода или чрез излагане, което води до вдишване или проникване през кожата.
Доматеният сос гарантира здраво сърцеДоматеният сос гарантира здраво сърце
21 Ноем.
Испански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
Полезно ли е шкембето?Полезно ли е шкембето?
21 Ноем.
5
В българските ястия шкембето е месо, получено от телешки, овчи или свински стомах, за което изследванията сочат, че е богато на витамини и полезни съставки.
Чаят от целина помага при камъни в бъбрецитеЧаят от целина помага при камъни в бъбреците
19 Ноем.
Чаят от семената на целина доказано помага при камъни в бъбреците и други хронични бъбречни заболявания. Експертите съветват да пиете този чай поне 3 пъти в седмицата, ако имате проблеми с бъбреците.
Хранителни предимства на кокосовата захарХранителни предимства на кокосовата захар
19 Ноем.
Захарта е един от продуктите, постоянен спътник в живота ни. Добавена в кафето и сладкишите, тя може да бъде открита и в повечето в храни в магазините. Тя е на всякъде.
Пропускането на закуската води до затлъстяванеПропускането на закуската води до затлъстяване
18 Ноем.
Редица проучвания показват, че закуската ни поддържа бодри и концентрирани, помага ни да редуцираме килограмите си, като ни предпазва от преяждане през деня.
Вреди от царевичния сиропВреди от царевичния сироп
18 Ноем.
Производството на царевичен сироп претърпява своя бум през 70-те години на миналия век. Царевичният сироп увеличава трайността на продуктите, смесва се по-лесно с течностите и запазва сладостта.