PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноИзбягвайте панираното в горещините
17 Юли
Елиана Василева
Кое за какво е полезноФъстъци и бадеми пазят мозъка
13 Юли
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите храни за лятотоСред най-добрите храни за лятото са различни видове плодове и зеленчуци, билки и семена, както и продукти от козе мляко. Избягвайте кафето, шоколада и сладоледа.
12 Юли
Няколко ползи от суровоядствотоЕнзимите, витамините и минералите соли на суровата храна стимулира обмяната на веществата, подобрява функциите на вътрешните органи, отстранява натрупаните токсини.
11 Юли
Не пийте чай след яденеНе пийте чай след ядене, защото танинът в него втвърдява протеина и желязото и те се усвояват зле от организма. Чаят със спиртни напитки уврежда бъбреците.
11 Юли
Семките са по-полезни суровиСемките са истинска съкровищница от витамини и хранителни вещества, затова не е добре да се подлагат на термична обработка.
10 Юли
Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?Зеленият фасул например е изключително подходяща храна за диабетици, поради ниските въглехидратни нива. При проблеми със стомашната лигавица обаче е препоръчително да избягвате бобовите култури.
09 Юли
Разтворимите фибри топят коремчетоГоляма част от фибрите се намират в кората на плодовете и зеленчуците. Ето защо специалистите по хранене препоръчват само старателно измиване, но не и белене на растителните продукти.
09 Юли
Лютите чушки топят тлъстинитеАко искате да отслабнете и издържате на люто, грабвайте лютите чушки. Топлината, която отделя тялото може да повиши броя на изгорените калории и да стопи излишните мастни натрупвания.
08 Юли
Тайните на приготвянето на полезни храни на барбекюПри печене на месо на барбекю се образуват два типа химични компоненти, които са канцерогенни - хетероцикличните аминокиселини и полицикличните ароматни въглехидрати.
07 Юли
Суровите храни съдържат опасни токсиниНивото на токсините в натуралните плодове, зеленчуците и зърнените храни понякога може да е опасно високо. Това се дължи на допълнителната обработка с различни вещества за трайност.
07 Юли
Ябълковите семки - полезни и опасниЯбълковите семки са полезни, защото пет от тях покриват дневната норма от йод. Те обаче съдържат вредно вещество, което се разгражда до киселина. Безопасно е да се ядат пет семки на ден.
06 Юли
Топ храни, които повишават плодовитосттаТекстът съдържа информация за най-добрите храни, които ще помогнат да бъдещите майки да заченат. Ядки, авокадо, тиквено семе, сьомга, сардини и сусам са ценни източници на есенциални мастни киселини.
04 Юли
2
Причини да се откажем от захартаЗахарта е вредна за зъбите, имунната система и нервите, тя причинява бръчки, защото уврежда колагена. Две филии бял хляб могат да съдържат до три чаени лъжички захар.
04 Юли
Да се яде без хляб било гряхЖитeлитe нa Дpeвнa Гъpция ca cмятaли, чe тoзи, ĸoйтo сяда на масата без хляб, извъpшвa cтpaшeн гpяx. В Древна Индия нaй-гoлямoтo нaĸaзaниe билo дa ти зaбpaнят дa ядeш xляб.
03 Юли
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 079
Основни рецепти
15 320
20 781
Други