Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите храни за лятотоНай-добрите храни за лятото
12 Юли
Сред най-добрите храни за лятото са различни видове плодове и зеленчуци, билки и семена, както и продукти от козе мляко. Избягвайте кафето, шоколада и сладоледа.
Няколко ползи от суровоядствотоНяколко ползи от суровоядството
11 Юли
Ензимите, витамините и минералите соли на суровата храна стимулира обмяната на веществата, подобрява функциите на вътрешните органи, отстранява натрупаните токсини.
Не пийте чай след яденеНе пийте чай след ядене
11 Юли
Не пийте чай след ядене, защото танинът в него втвърдява протеина и желязото и те се усвояват зле от организма. Чаят със спиртни напитки уврежда бъбреците.
Семките са по-полезни суровиСемките са по-полезни сурови
10 Юли
Семките са истинска съкровищница от витамини и хранителни вещества, затова не е добре да се подлагат на термична обработка.
Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?
09 Юли
Зеленият фасул например е изключително подходяща храна за диабетици, поради ниските въглехидратни нива. При проблеми със стомашната лигавица обаче е препоръчително да избягвате бобовите култури.
Разтворимите фибри топят коремчетоРазтворимите фибри топят коремчето
09 Юли
Голяма част от фибрите се намират в кората на плодовете и зеленчуците. Ето защо специалистите по хранене препоръчват само старателно измиване, но не и белене на растителните продукти.
Лютите чушки топят тлъстинитеЛютите чушки топят тлъстините
08 Юли
Ако искате да отслабнете и издържате на люто, грабвайте лютите чушки. Топлината, която отделя тялото може да повиши броя на изгорените калории и да стопи излишните мастни натрупвания.
Тайните на приготвянето на полезни храни на барбекюТайните на приготвянето на полезни храни на барбекю
07 Юли
При печене на месо на барбекю се образуват два типа химични компоненти, които са канцерогенни - хетероцикличните аминокиселини и полицикличните ароматни въглехидрати.
Суровите храни съдържат опасни токсиниСуровите храни съдържат опасни токсини
07 Юли
Нивото на токсините в натуралните плодове, зеленчуците и зърнените храни понякога може да е опасно високо. Това се дължи на допълнителната обработка с различни вещества за трайност.
Ябълковите семки - полезни и опасниЯбълковите семки - полезни и опасни
06 Юли
Ябълковите семки са полезни, защото пет от тях покриват дневната норма от йод. Те обаче съдържат вредно вещество, което се разгражда до киселина. Безопасно е да се ядат пет семки на ден.
Топ храни, които повишават плодовитосттаТоп храни, които повишават плодовитостта
04 Юли
2
Текстът съдържа информация за най-добрите храни, които ще помогнат да бъдещите майки да заченат. Ядки, авокадо, тиквено семе, сьомга, сардини и сусам са ценни източници на есенциални мастни киселини.
Причини да се откажем от захартаПричини да се откажем от захарта
04 Юли
Захарта е вредна за зъбите, имунната система и нервите, тя причинява бръчки, защото уврежда колагена. Две филии бял хляб могат да съдържат до три чаени лъжички захар.
Да се яде без хляб било гряхДа се яде без хляб било грях
03 Юли
Житeлитe нa Дpeвнa Гъpция ca cмятaли, чe тoзи, ĸoйтo сяда на масата без хляб, извъpшвa cтpaшeн гpяx. В Древна Индия нaй-гoлямoтo нaĸaзaниe билo дa ти зaбpaнят дa ядeш xляб.