Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ананас и моркови – дарове за силна паметАнанас и моркови – дарове за силна памет
04 Февр.
Плодовете и зеленчуците са полезни за усилване на паметта. Сред най-полезните продукти са морковите, бананите, ананасът. Вижте как точно плодовете и зеленчуците влияят на мозъка.
Брюкселското зеле предпазва срещу всички видове болестиБрюкселското зеле предпазва срещу всички видове болести
04 Февр.
Изследователи на хранителните вещества в растенията открили в Брюкселското зеле съставки, които подпомагат защитната система на организма ни в борбата срещу рака и други опасни болести.
Кои са 10-те задължителни храни за зиматаКои са 10-те задължителни храни за зимата
03 Февр.
Зимата е сезона, в който е възможно организмът ни да изпита недостиг на витамини. Ето и необходите храни за зимата - Това са зеле, тиквички, грах, портокали, кестени, боровинки, райска ябълка.
Спанакът помага да вземете изпита с шестицаСпанакът помага да вземете изпита с шестица
03 Февр.
Червеното месо, спанакът и зърнените продукти помагат на мозъка да работи по-добре. Консумирайте ги, когато се готвите за изпити и яжте много плодове и зеленчуци.
Полезно ли е да ядем кестениПолезно ли е да ядем кестени
03 Февр.
Кестените са важен компонент от вегетарианската диета. Кестените съдържат полезни за организма вещества като калий, калций, натрий, фосфор, мед, магнезий, желязо.
Кълнове от броколи при борба с ракаКълнове от броколи при борба с рака
01 Февр.
Яденето на дневна доза кълнове от броколи, намалява нивото на бактериите причиняващи рак на стомаха. Кълновете имат голямо влияние върху бактерията, когато се консумират ежедневно.
Най-големите митове за храните и нашето храненеНай-големите митове за храните и нашето хранене
01 Февр.
2
Суровите храни са по-полезни, прекаляването със захарта води до диабет, консервантите са вредни или маргарина е полезен - някои митове за храните съпътстващи човечеството от десетилетия.
Сокът от целина успокоява нервитеСокът от целина успокоява нервите
29 Януари
1
Пресният сок от целина има редица ценни здравословни предимства. Той е перфектното очистително средство за хората, които включват в ежедневното си меню изобилие от тестени и захрани изделия.
Кaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушкиКaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушки
23 Януари
Лютите чушки са феноменални за човешкото тяло и хората, занимаващи се със съставянето на хранителни режими се осланят на действието на зеленчука за да постигнат оптимална кондиция на тялото.
Какво е танинКакво е танин
21 Януари
1
Танини се съдържат в много растения и най-вече в дъба и в кестена. Гроздето съдържа танин, което се намира в ципата на зърната и в семките им.
Полезен ли е патладжанътПолезен ли е патладжанът
20 Януари
Патладжаните съдържат никотинова киселина в дози, безопасни за здравето. Пушачите, които искат да се откажат от вредния навик, трябва да наблегнат на консумацията на патладжани.
Предимствата от лека храна за вечеряПредимствата от лека храна за вечеря
19 Януари
Добре е да се хапва лека храна за вечеря, тъй като претовареният стомах може да предизвика безсъние и дори кошмари. Добре е ако се научите да не вечеряте след осем часа вечерта.