- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноОрехи вместо лекарство
05 Февр.
Нина Норд
Кое за какво е полезноС какво да се храним, за да греем от щастие
05 Февр.
1
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ананас и моркови – дарове за силна паметПлодовете и зеленчуците са полезни за усилване на паметта. Сред най-полезните продукти са морковите, бананите, ананасът. Вижте как точно плодовете и зеленчуците влияят на мозъка.
04 Февр.
Брюкселското зеле предпазва срещу всички видове болестиИзследователи на хранителните вещества в растенията открили в Брюкселското зеле съставки, които подпомагат защитната система на организма ни в борбата срещу рака и други опасни болести.
04 Февр.
Кои са 10-те задължителни храни за зиматаЗимата е сезона, в който е възможно организмът ни да изпита недостиг на витамини. Ето и необходите храни за зимата - Това са зеле, тиквички, грах, портокали, кестени, боровинки, райска ябълка.
03 Февр.
Спанакът помага да вземете изпита с шестицаЧервеното месо, спанакът и зърнените продукти помагат на мозъка да работи по-добре. Консумирайте ги, когато се готвите за изпити и яжте много плодове и зеленчуци.
03 Февр.
Полезно ли е да ядем кестениКестените са важен компонент от вегетарианската диета. Кестените съдържат полезни за организма вещества като калий, калций, натрий, фосфор, мед, магнезий, желязо.
03 Февр.
Кълнове от броколи при борба с ракаЯденето на дневна доза кълнове от броколи, намалява нивото на бактериите причиняващи рак на стомаха. Кълновете имат голямо влияние върху бактерията, когато се консумират ежедневно.
01 Февр.
Най-големите митове за храните и нашето храненеСуровите храни са по-полезни, прекаляването със захарта води до диабет, консервантите са вредни или маргарина е полезен - някои митове за храните съпътстващи човечеството от десетилетия.
01 Февр.
2
Сокът от целина успокоява нервитеПресният сок от целина има редица ценни здравословни предимства. Той е перфектното очистително средство за хората, които включват в ежедневното си меню изобилие от тестени и захрани изделия.
29 Януари
1
Кaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушкиЛютите чушки са феноменални за човешкото тяло и хората, занимаващи се със съставянето на хранителни режими се осланят на действието на зеленчука за да постигнат оптимална кондиция на тялото.
23 Януари
Какво е танинТанини се съдържат в много растения и най-вече в дъба и в кестена. Гроздето съдържа танин, което се намира в ципата на зърната и в семките им.
21 Януари
1
Полезен ли е патладжанътПатладжаните съдържат никотинова киселина в дози, безопасни за здравето. Пушачите, които искат да се откажат от вредния навик, трябва да наблегнат на консумацията на патладжани.
20 Януари
Предимствата от лека храна за вечеряДобре е да се хапва лека храна за вечеря, тъй като претовареният стомах може да предизвика безсъние и дори кошмари. Добре е ако се научите да не вечеряте след осем часа вечерта.
19 Януари
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 741
Основни Рецепти
15 248
20 602
Други