Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Заразени яйца и у нас – какъв е шансът?Заразени яйца и у нас – какъв е шансът?Скандалът със заразените с отровното вещество фипронил яйцата и яйчените продукти в Европа се разраства. Все повече държави изтеглят заразени пратки от пазара си, което поставя логичния въпрос - какъв е шансът ужасът да засегне и България.
Гответе като шеф у дома със Су вид техникаГответе като шеф у дома със Су вид техникаГотварската техника Су вид буквално означава под вакуум. Сред големите готвачи е позната отдавна, но този метод на готвене вече навлиза и в домовете на обикновените домакини
Това е идеалното мезе за бирата! Ще останете изненаданиТова е идеалното мезе за бирата! Ще останете изненадани
17 Август
Любопитно
Забравете за пържените картофки, ядките, чипса и скарата като допълнение към ледоностудената бира. Екип на учени от САЩ и Западна Европа са открили още по-перфектно мезе за пенливата напитка.
Храната за бедните е под запорХраната за бедните е под запорНай-бедните в страната стоят без храна. Причината са бавните поръчки и множество обжалвания.
Напук на кризата с яйцата! Готвачи в Белгия приготвиха рекорден омлетНапук на кризата с яйцата! Готвачи в Белгия приготвиха рекорден омлет
16 Август
Любопитно
Рекорден омлет с 10 000 яйца приготвиха майстор-готвачи в Белгия, наричащи се Омлетеното братство, напук на кризата със заразените яйца в Европейския съюз.
Пчелите измират! Цената на меда скача с 20 на стоПчелите измират! Цената на меда скача с 20 на стоЦената на меда скача с 20 . Причината е високата смъртност при пчелите.
И Унгария ще изтегли от пазара отровните яйцаИ Унгария ще изтегли от пазара отровните яйцаУнгария изтегля от пазара яйчените продукти, заразени със силно отровния фипронил. Това я превърна в 17-тата поред държава, засегната от проблема.
Медузите са храната на бъдещето! Ето защоМедузите са храната на бъдещето! Ето защо
15 Август
Любопитно
Медузите могат да се окажат храната, която ще спаси човечеството от глад в близкото бъдеще. Бройката им в последно време нараства дотолкова сериозно, че предлага пред хората едно нестандартно решение в проблема с храната.
А вие колко често ходите на ресторантА вие колко често ходите на ресторант
15 Август
Любопитно
На въпроса колко често ходи българинът не може да се отговори с няколко думи. Това е сложно явление, което е различно за всеки индивид.
Деликатеси от насекоми ще се продават в ШвейцарияДеликатеси от насекоми ще се продават в ШвейцарияНетрадиционен хранителен продукт ще бъде пуснат на швейцарския пазар. До броени дни се очаква на витрините в тамошните супермаркети да се появят деликатеси от червеи и насекоми.
Боливия - национална кухня и традицииБоливия - национална кухня и традиции
15 Август
Любопитно
Националната кухня на Боливия се смята за една от най-необичайните на планетата. Във всеки регион на страната храната е различна.
Как да увеличим плодовете и зеленчуците в детското меню! Ето 9 изпитани начинаКак да увеличим плодовете и зеленчуците в детското меню! Ето 9 изпитани начинаМалчуганите ви се мръщят непрекъснато на плодовете и зеленчуците? Вижте как да се справите с проблема с лекота!
ГМО сьомга плъзна на канадския пазарГМО сьомга плъзна на канадския пазарГМО сьомга вече се продава в канадските магазини. Никой не знае какви ще са последствията.
Храните, които ви правят още по-гладниХраните, които ви правят още по-гладниПовишеният апетит се поражда от много фактори. Някои имат по-бърз метаболизъм, при други е резултат от дехидратация.
Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазараЦенни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазараЛятото е сезонът с най-много плодове. И въпреки че пазарите и магазините преливат от всевъзможни плодове, за жалост, невинаги те са добре узрели. С тези ценни съвети обаче можете да различите зрелите от незрелите плодчета.
Уакаме: Японски деликатес с много здравословни ползиУакаме: Японски деликатес с много здравословни ползиУакаме е вид водорасло, което се използва често в японската кухня. Там се прибавя най-вече към супи и салати. Вкусът е солен с лека сладникава жилка и смесен с други храни се получава великолепна вкусова симфония.
Новоизобретен спрей ще поддържа храната свежа по-дългоНовоизобретен спрей ще поддържа храната свежа по-дълго
13 Август
Любопитно
Екип от учени е създал наноантимикробен спрей, който ще поддържа свежестта на храната за по-дълго време. В спрея се съдържа растителен полифенол, който има ползи за човешкото здраве.
В 16 държави от ЕС и една в Азия има от заразените с фипронил яйцаВ 16 държави от ЕС и една в Азия има от заразените с фипронил яйцаВ 16 държави от територията на Европейския съюз и в Китай са били открити заразените с опасния инсектицид фипронил яйца, обяви Европейска комисия, която разследва случая.
Накисвайте ориза, за да се предпазите от рак и отравяне с арсенНакисвайте ориза, за да се предпазите от рак и отравяне с арсенОбичате да ядете ориз и не можете да си представите поне веднъж седмично той да не присъства на трапезата ви? Има една лоша новина за любителите на перлените зрънца.
Кои са най-вкусните балкански специалитетиКои са най-вкусните балкански специалитети
13 Август
Любопитно
В балканската кухня освен българските специалитети присъстват и ястията от трапезата на Румъния, Гърция, Турция, Македония, Албания, Сърбия, Хърватия и останалите страни от Балканския полуостров.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка