Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
5 от най-стряскащите храни на света5 от най-стряскащите храни на света
20 Май
1
Има храни, които са подчинили света с неустоимия си вкус и не спират да ни доставят наслада всеки ден. Но има и храни, които не се харесват на всеки. Те са странни, често миризливи, а понякога дори всяват страх.
Пепиториас - другата страна на тортилитеПепиториас - другата страна на тортилите
18 Май
За гостите на Мексико най-голямо впечатление правят странните полумесеци, които са оцветени във всички цветове на дъгата и между които се виждат добре подредени тиквени семки. Това са т. нар. пепиториас.
Виното в испанската кухняВиното в испанската кухня
17 Май
Виното играе важна роля в испанската кухня, тъй като се използва не само за пиене, но и като добавка към някои от най-изтънчените испански ястия.
Новата пица - класиката среща оригиналносттаНовата пица - класиката среща оригиналността
17 Май
Пицата, вечната класика на света! Тя е във всяко малко градче, във всеки мегаполис, в изискани заведения и едва забележими ресторанти.
Пикникът: Да извадим кошниците за обяд на треватаПикникът: Да извадим кошниците за обяд на тревата
15 Май
Възможностите да си направите пикник са много. Достатъчно е да има една поляна и вкусна храна! Другото е добра компания и весело настроение! Приятно прекарване!
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаетеЖълти чайове - всичко, което трябва да знаете
10 Май
Китайците, които се смята за истинските родители на чая и чаените церемонии, различава 6 вида чай, като може би от тях най-непознатият и най-малко разпространен е жълтият чай
Традиции, свързани със сватбената торта, и техните значенияТрадиции, свързани със сватбената торта, и техните значения
10 Май
Великолепната сватбена торта често е в центъра на сватбата и тя обикновено седи на почетно място. Не е лошо да имате предвид всички различни обичаи, създадени около сватбени торти.
Солта - белият диамант на светаСолта - белият диамант на света
07 Май
1
Солта присъства във всички кухни по света, събужда вкуса на продуктите и е от съществено значение за храната на човечеството. Днес приложенията на солта са безброй. Белият диамант е навсякъде.
Хранене и кулинарни особености в ИрландияХранене и кулинарни особености в Ирландия
06 Май
Извън Ирландия ирландската храна често погрешно се смята, че се състои само от картофи и овнешко месо. Колко погрешно.
Захарта в сутрешната ни чаша чай е излишнаЗахарта в сутрешната ни чаша чай е излишна
04 Май
Сутрешната чаша чай за любителите на ароматната напитка е толкова приятен ритуал, колкото и чашата кафе. Трябва ли да подслаждаме чая?
Произход, история и видове суши клечкиПроизход, история и видове суши клечки
02 Май
Клечките за суши, които цял свят използва, за да се наслади на екзотичната храна, са традиционно използвани за хранене в Азия. Вижте повече.
Усещаме миризмата на храната и с езика си?Усещаме миризмата на храната и с езика си?
01 Май
Резултатите от ново изследване показват, че освен с мозъка вкусът и обонянието ни са свързани и с повърхността на езика. Отдавна учените са стигнали до извода, че хората възприемаме вкусовете чрез мозъците си.
Ядем близо 3 пъти по-малко шоколад от европейциЯдем близо 3 пъти по-малко шоколад от европейци
29 Април
През 2017 година българите сме изяли 25 тона шоколад, което прави средно по 3. 5 кг на човек. Това показват данните от изследването за производство и консумация на шоколад