Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Събирането около масата за празници сплотява семействотоСъбирането около масата за празници сплотява семейството
07 Април
За да оцелее в житейския потоп, на всеки човек е нужен един своеобразен Ноев ковчег, който да го преведе през бурите и въртопите на ежедневието. Няма по-сигурен пристан от семейството.
Спагетите Болонезе не произлизат от Болоня?Спагетите Болонезе не произлизат от Болоня?
06 Април
Фалшиви новини. Така кметът на Болоня определя слухът, че популярната паста Болонезе произлиза от италианския град със същото име. Вижте още.
Любопитно! Най-странните подправки в светаЛюбопитно! Най-странните подправки в света
05 Април
Всяка подправка не само овкусява ястието, но и го кара да бъде по-ароматно и да събужда апетита. В следващите редове вижте някои от най-странните подправки в света.
Отхвърлени в миналото храниОтхвърлени в миналото храни
03 Април
Без съмнение в основата на всички хранителни забрани в древността стои религията. Затова, за да разберем кои храни са били отхвърляни още в дълбока древност, трябва да се обърнем към. . .
Произход и история на меденото виноПроизход и история на меденото вино
02 Април
Всъщност се смята, че терминът меден месец идва от ирландската традиция на младоженците да пият медено вино всеки ден за период от една пълна луна (един месец) след сватбите си. Какво точно е Мийд?
Япония прие генноредактираните храниЯпония прие генноредактираните храни
30 Март
Япония дава зелена светлина на генно редактирани храни, които да се предлагат на потребителите в Страната на изгряващото слънце. Има поставено само едно изискване и то е. . .
Най-важното за руската кухня ще разберете чрез тези ястияНай-важното за руската кухня ще разберете чрез тези ястия
28 Март
В хода на своята дълга еволюция руската кухня е усвоила най-добрите традиции на други народи, но въпреки това е успяла да запази основите си, свои характерни национални черти. Вижте най-важното за руската кухня
Какво не знаем за дрождитеКакво не знаем за дрождите
26 Март
Качествено квасно тесто или приготвянето на ферментирали напитки е цяла наука. Да се запознаем с подробности за това кое влияе върху качеството на дрождите и ферментацията
Подправките: Топ 3 на ароматите, без които не можеПодправките: Топ 3 на ароматите, без които не може
25 Март
На помощ в кухнята и на големите шефове, и на онези, които просто обичат да готвят, са стотиците, дори хиляди аромати на природата - подправките. Вижте 3-те най-масово използвани подправки в световната кухня
Учени създадоха рецептата за перфектната пицаУчени създадоха рецептата за перфектната пица
24 Март
Ако искате да хапнете най-съвършената и перфектна пица в света, имате две възможности. Едната е да отидете в Рим и да си поръчате пица Маргарита от някои от скритите семейни ресторантчета във Вечния град. Вижте другата.
Лауринова киселина - ползи и приложениеЛауринова киселина - ползи и приложение
22 Март
Лауриновата киселина, позната още като додеканова киселина, е вид наситена мастна киселина. Среща се предимно в кокосовото масло, маслото от палмови ядки и млякото.
10 храни, които може да съхранявате повече от 100 години!10 храни, които може да съхранявате повече от 100 години!
21 Март
Някои храни могат оцелеят един век? Да, така е. Сто години! Ето 10 храни, които могат да са годни за консумация завинаги.
Колко калории има в авокадото?Колко калории има в авокадото?
20 Март
Авокадото вкусен и полезен плод, така че може да го хапвате за закуска, за обяд или за вечеря. Консумацията му обаче трябва да е премерена, защото авокадото съдържа немалко калории и мазнини, макар и ненаситени