Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бял, черен, с лимон… прочутите френски сосове с маслоБял, черен, с лимон… прочутите френски сосове с масло
15 Март
1
Прочутите френски маслени сосове превръщат и най-прозаичните продукти в изискани ястия. Френските сосове с масло придават мирис и вкус, които неустоимо привличат към масата дори и фините французойки.
Как да изчистим котлен камък от канаКак да изчистим котлен камък от кана
14 Март
Всяка домакиня се сблъсква често с проблема с образуването на котлен камък в каната или чайника. И няма значение какъв е чайникът - електрически или обикновен, важно е котленият камък да се премахне навреме. Ето как
Коктейлът - дефиниция и всички истории за произхода муКоктейлът - дефиниция и всички истории за произхода му
13 Март
Има много истории за произхода на името коктейл. Както винаги, някои са нелепи, някои правдоподобни и кой знае - може пък някоя наистина да е вярна.
10 забавни факти за цвеклото10 забавни факти за цвеклото
13 Март
Скромното червено цвекло е повече от просто съставка за готвене. Обзалагаме се, че не го знаехте, че червеното цвекло е лек за махмурлук. Вижте тези 10 забавни факти за цвеклото
10 храни, които Америка е дала на света10 храни, които Америка е дала на света
12 Март
Домати в Италия, ванилия във Франция, картофи в Ирландия - тези храни могат да изглеждат местни за всяка страна, но всъщност те произхождат от Северна и Южна Америка
Всичко за Десертните винаВсичко за Десертните вина
12 Март
Трябва да се отбележи, че едни от най-богатите вкусово и ароматни десертни вина са най-трудни за работа, скъпи на производство, също и с високи цени на пазара
Бирата - горчивата царица на напиткитеБирата - горчивата царица на напитките
12 Март
Бирата е една от най-прочутите напитки в света и със сигурност онази, която е давала опиянение и добро настроение на човека още от дълбока древност. А днес изследванията я поставят на трето място в света на напитките
Рокфор - мухлясалият деликатес на светаРокфор - мухлясалият деликатес на света
11 Март
Мухлясало и миришещо, това странно на вид и вкус сирене е един от големите кулинарни шедьоври на света. Вижте любопитната история на сиренето Рокфор и на кого да сме благодарни за това, че го има
Какво са Изотиоцианатите?Какво са Изотиоцианатите?
11 Март
Съединенията на Изотиоцианатите (синапено масло) причиняват апоптоза (смърт на раковите клетки) и действат селективно. Вижте какво точно са изотиоцианатите и кои храни ги съдържат
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж
10 Март
Храната е едно от безспорните удоволствия на света. Милиони хора по Земята дават сърце и душа, за да я преобразят във вкусна наслада. Ето кои са кулинарните класики, които задължително трябва да опитате:
Маслото - вкусният провокатор на 10 000 годиниМаслото - вкусният провокатор на 10 000 години
10 Март
Филийка топъл хляб, покрита с вкусно масло - има ли по-прекрасно начало на деня? Може би само топъл кроасан, ухаещ на масло. Или разтапящо се парченце масло върху горещ картоф?
Произход на кафе ХарарПроизход на кафе Харар
09 Март
Харар е град в Източна Етиопия, известен с две неща: историята си като основен свещен град в исляма и естествено обработеното кафе. Вижте повече за кафето Харар.
Шприцът, това е новото мохитоШприцът, това е новото мохито
07 Март
Високи чаши, пълни с ярко оранжева течност и плуващ лед украсява масите в баровете все по-често. Шприцът постепенно се превръща в почти неизбежен аперитив.