Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пишмание - турският памучен десертПишмание - турският памучен десерт
04 Март
Пишмание, понякога наричан приказна коприна, е древен турски сладкиш, датиращ от 15-ти век. Нарича се също приказен конец, нишка хавла, опъната халва или ленена хавла.
4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе4 начина да подобрите вкуса на сутрешно си кафе
04 Март
Има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да дадете на вашето кафе силен тласък и по-добър вкус и аромат. Защото сутрешната чаша кафе е важна за добрия старт на деня ви
Шарената сол - вкусната традиция на БългарияШарената сол - вкусната традиция на България
03 Март
Вкус на градинска и горска чубрица, на сминдух и черен пипер и оня възторжен аромат на прясно откъснати треви и билки- т ова е мирисът на шарената сол, но той е и мирисът на България.
Основни принципи и ползи от слънцеядствотоОсновни принципи и ползи от слънцеядството
02 Март
Научният факт, че слънцето помага да се декалцира епифизната жлеза, го прави една от най-добрите ползи от слънчевата ни практика. Вероятно най-известният и документиран слънцеяд е индиецът Хира Ратан Манек.
7 факта за яйцата, които може би не знаете7 факта за яйцата, които може би не знаете
01 Март
1
Мислите, че знаете всичко за яйцето, но, оказва се, че яйцето крие под черупката си повече тайни, отколкото предполагаме. Ето 7 любопитни факта за яйцата, които ще ви изненадат.
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиУстойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
28 Февр.
Има различно между обикновеното и устойчивото нишесте, което е коренно различно. Ако искате да разберете в какво се състои разликата между двете, продължете да четете
Собача - сутрешната тайна на японцитеСобача - сутрешната тайна на японците
27 Февр.
Направена от печени зърна от елда, собачата навлиза в света на европееца дотолкова, че може да засенчи зеления чай. Новата звезда на healthy food е отправна точка за едно чудо, което японците обожават да отпиват за детокс
Рисковете за здравето от меламиновите съдовеРисковете за здравето от меламиновите съдове
26 Февр.
Меламиновите съдове стават известни през 50-те години на 20 век. Тяхното разнообразието от цветове и модели, както и достъпността на тези пластмасови съдове ги правят привлекателна възможност за всяка домакиня.
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Престижът на Италия като производител на известни сирена се представя достойно от сиренето Асиаго. Има 4 основни вида сирене Асиаго, които може да поднесете с различни храни
Апетитът идва със… студаАпетитът идва със… студа
25 Февр.
Когато термометърът започне да пада, апетитът ни сякаш рязко се вдига. А защо? Само удоволствието от храната ли е виновно? Не, спокойно, има редица проучвания, които го оневиняват. Големият виновник май е студът
Яйца по панагюрски - класика с дъх на разтопено маслоЯйца по панагюрски - класика с дъх на разтопено масло
23 Февр.
Не е нужно да се ходи до Панагюрище, за да се ядат яйца по панагюрски. Те са толкова популярни, че могат да се опитат навсякъде. И са толкова вкусни, че са чест гост в не е едно менюто, а и на семейната трапеза вкъщи.
Какво е ачиоте?Какво е ачиоте?
23 Февр.
Ачиоте е подправка, използвана в много видове храни по целия свят. Въпреки че често се използва за придаване на жълт цвят на ястията, тя също има мек пиперлив вкус. Прочетете повече за тази екзотична подправка.
Как да се храним с брекети?Как да се храним с брекети?
22 Февр.
Ако не се почистват редовно брекетите, остатъците от храна на труднодостъпните места могат да бъдат причина за появата на плака и образуването на кариеси. Ето как да се храните с брекети