Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Що е то брънч?Що е то брънч?
27 Януари
Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд). Терминът се появява през 1895 г. , а малко след това става жаргон на английските студенти и описва обилното им хранене през уикендите в часовете между 11:00 и 14:00
Ястия, чийто имена произлизат от известни личностиЯстия, чийто имена произлизат от известни личности
26 Януари
Вижте едни от най-любимите на всички ни храни и деликатеси, чието възникване е любопитно обвързано с имената на известни личности.
Кашаса - бразилската ракияКашаса - бразилската ракия
26 Януари
Кашаса е бразилска силна дестилирана алкохолна напитка. Популярна е точно толкова, колкото и бразилският футбол, самбата и карнавалите. Повечето хора от другите националности биха сравнили напитката с ром
Интересни суеверия за храните на трапезата ниИнтересни суеверия за храните на трапезата ни
25 Януари
За босилека се говори, че предпазва от депресии и носи пари в дома. Кестените пък са талисман, привличащ късмета и също спомагат за по-бързо забогатяване.
Сгряващи напитки, с които зимните месеци да минат неусетноСгряващи напитки, с които зимните месеци да минат неусетно
24 Януари
Вижте пет предложения за загряващи напитки, подходящи за студените вечери. Опитайте ги и разнообразете ежедневието си с тях. Внесете очарование в студените моменти и ги направете незабравими.
Кратко кулинарно пътешествие до ВенецуелаКратко кулинарно пътешествие до Венецуела
23 Януари
Във Венецуела се консумират предимно телешко и пилешко месо, въпреки че в някои райони ядат и козе месо, а свинското се яде най-вече по Коледа.
Фази на храносмиланетоФази на храносмилането
23 Януари
Храним се ежедневно, но много рядко някой от нас се замисля за фазите на храненето и самия процес на храносмилане. Разберете как се случва всичко
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесЛюбопитната история на рома от времето на Колумб до днес
22 Януари
Предполагам, че доста от вас обичат да пият чай с ром за добро здраве и за лекуване на настинка? Сега ще ви разкажа откъде произлиза тази напитка и как се прави!
Кулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвичКулинарно пътешествие из Алпите и един необикновен сандвич
19 Януари
2
Това е разказ за едно пътуване в заснежените Алпи, но и разказ за това как алпийците превръщат един обикновен сандвич в легенда. Croûte au fromage в буквален превод коричка със сирене. Защо коричка? !
Вижте кулинарните специалитети на далечен ЕквадорВижте кулинарните специалитети на далечен Еквадор
18 Януари
За жителите на планинските райони в Еквадор най-честата храна е морското свинче. В южните планински райони храната е малко по-различна. Там приготвят супа със зелени банани, свинско печено.
Музеите на храната и алкохола, които задължително да посетитеМузеите на храната и алкохола, които задължително да посетите
18 Януари
Навсякъде по света можете да попаднете на интересни музеи, които са посветени на храната и алкохолните напитки, стига да се огледате внимателно.
Грузия - страната на непознатите кулинарни изкушенияГрузия - страната на непознатите кулинарни изкушения
17 Януари
Грузия е държава в Източна Европа, която на запад граничи с Черно море, Русия на север и изток, Турция и Армения на юг и Азербейджан на югоизток. Тя покрива територия от 69 700 км, а населението й е около 5 млн. души. Столицата на страната е Тбилиси.
Какви традиционни вкусотии може да опитате в КамбоджаКакви традиционни вкусотии може да опитате в Камбоджа
17 Януари
Камбоджанската кухнята е известна още като кхмерска. Тя се основава на множество тропически плодове, юфка и ориз. Кхмерската кухня има много общо с тайландската, а освен това изобилства от вкусотии с риба, пилешко и свинско