Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пийте достатъчно вода, за да сте здрави през зиматаПийте достатъчно вода, за да сте здрави през зимата
19 Февр.
Според много изследвания, се оказва, че над 70 от хората не пият достатъчно вода. Липсата на достатъчно вода в организма през деня, може да навреди на физическата форма и интелектуалните ни способности. Когато усетим жажда, тялото ни сигнализира опаснос
Истината за химикалите в храните или защо ядем ванилия от кравиИстината за химикалите в храните или защо ядем ванилия от крави
18 Февр.
Идеята, че има разлика между естествените химикали, които се намират в плодовете и зеленчуците, и синтетичната им версия е само лош начин на възприемане на света.
Любопитни факти за храните в древносттаЛюбопитни факти за храните в древността
16 Февр.
Доста любопитен факт е, че в древността владетелите и управляващите са твърдели, че най-вкусното месо е от щъркел.
Ажгон - непознатата съставка на къритоАжгон - непознатата съставка на кърито
15 Февр.
Ажгон е едногодишно тревисто растение, чийто семена служат за подправка. Родината му е Южна Индия. Често хората си мислят, че това са семена, но в действителност е плод с много малък размер. Има вкус и мирис, напомнящ на кимион и копър
Раклет - легенда за вкусното разтопеното сиренеРаклет - легенда за вкусното разтопеното сирене
14 Февр.
Малко познат е старият традиционен начин за поднасяне на раклет - така, както все още го приготвят в малките китни планински селца на родния за раклета швейцарски кантон Вале.
Журек - една от най-вкусните супи на светаЖурек - една от най-вкусните супи на света
13 Февр.
Тайната на полската супа Журек е преди всичко балансирането на вкусовете и ароматите. Обезателно трябва да бъдат взети под внимание количетвото на съставките – задължително е добре да бъдат подбрани пропорциите от квас, чесън, хрян и месния бульон
Хората похапват свинско от памтивекаХората похапват свинско от памтивека
13 Февр.
Египтяните се отвращавали от прасето и са го смятали за мръсно и гнусно животно. Ако човек дори неволно се докоснел до прасе, той трябвало да влезе в реката заедно с дрехите, за да измие от себе си петното
Пускат на пазара ГМО ябълки, които не потъмняватПускат на пазара ГМО ябълки, които не потъмняват
10 Февр.
Всички сме виждали как плодове и зеленчуци като ябълки, картофи и много други потъмняват, когато се нарежат. Причината за това е химичен процес, известен като окисление.
Хляб и бира от водорасли ще борят световния гладХляб и бира от водорасли ще борят световния глад
10 Февр.
Микроводораслите имат уникална хранителна стойност. Потенциално това е най-добрият източник на хранителни вещества, който е на разположение на човечеството, и все още както в Норвегия, така и в целия свят той е най-малко популярен
Ето как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйцаЕто как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйца
10 Февр.
Начинът, по който хапвате най-често яйцата си, може да разкрие съществена част от вашия характер. Не е нужно да си правите сложни психологически тестове, а да обърнете внимание на ежедневните си навици, като това как хапвате яйца
Сортове маслини и разликата между тяхСортове маслини и разликата между тях
09 Февр.
Можем да се насладим на разнообразие от вкусове и комбинации при маслини. Освен това можем да ги разграничим и по тяхната масленост, като черните маслини са доста по-маслени.
Круфин - новата афера в сладкарствотоКруфин - новата афера в сладкарството
08 Февр.
1
Последно време всички говорят за новата афера в сладкарството, наречена круфин. Кремът мислено се стели между виещите се пластове тесто, поръсени с пудра захар - невероятен маслен сладкиш, завит във висока спирала. Заработиха ли ви слюнчените жлези?
Японското изкуство Бенто е най-здравословният обядЯпонското изкуство Бенто е най-здравословният обяд
06 Февр.
Правилното съотношение на Бенто е 3 части въглехидрати към 2 части плодове или зеленчуци към 1 част белтъчини. На това съотношение, както и на липсата на вредни храни според много изследователи се дължи фината фигура на японците.