Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да сготвя днес

Какво да сготвя днес

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Какво да сготвя днес

Вижте нашите предложения за вкусни рецепти, с които да изненадате приятно вашето семейство.

Първата рецепта е за свински пържоли с топено сирене в гювеч

Необходими продукти: 1 кг свински пържоли, 1 буркан гъби, около 300 г топено сирене, подходяща подправка за месо, 4 с.л. брашно, 1 чаша вино.

Начин на приготвяне: Първо оваляйте пържолите в подправката и оставете да престоят за малко. След това ги оваляйте в брашното и леко ги изпържете. Вземете гювеча и започнете да редите ред месо, ред гъби и ред топено сирене.

Внимавайте сиренето да не допира стените на съда. Най-отгоре трябва да завършите с месо. Налейте виното, водата от буркана гъби и ако се наложи долейте вода, за да покриете пържолите. Печете около час и половина, като трябва да разбъркате по някое време, за да се получи хубавия сос.

Какво да сготвя днес

Следващото ни предложение е за кисело зеле с ориз, приготвено на фурна

Необходими продукти: 1 средна на големина зелка, 1 глава лук, 1 ч.ч. ориз, олио, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол.

Начин на приготвяне: Нарежете зелето на тънки ивици, след това го задушете с ½ ч.ч. олио и ½ ч.ч. зелев сок, докато то не омекне. Нарежете лука на ситно и го задушете в малко олио. Прибавете и ориза и го запържете съвсем леко.

Свалете лука и ориза от печката и ги подправете с 1 ч.л. червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус. Прибавете ги към зелето. Залейте всичко с около 3 ч.ч. вода и сложете ястието да поври към десетина минути на умерен огън. Прехвърлете в тава и запечете във фурната.

И последното ни предложение е за вкусен шоколадов мус, чудесен и лесен десерт

Необходими продукти: 200 г шоколад, 200г сметана, 3 с.л. пудра захар.

Начин на приготвяне: Разтопете шоколада на котлона с 4 с.л. топла вода. Добавете пудрата захар и разбийте сместа, за да се получи гладък крем. Смесете със сметаната. Изсипете полученият мус в подходящи чашки или купички, оставете да поизстине и го сложете в хладилника, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
511
49
36
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мила
мила
08.02.2014 15:06
С каква сметана се прави муса? В хладилника имам само заквасена.
7
2