Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвим на сач?Какво да сготвим на сач?
30 Ноем.
Тук идва въпросът; Какво можем да сготвим на сач? Сачът е идеалното решение, ако чакате гости....
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
Фокача Четири сезонаФокача Четири сезона
31 Окт.
5
Оставете да втаса още веднъж за 30 минути. Втасалата фокача надупчете с върха на пръстите си, без да стигате до дъното и да правите дупка....
Мъфини Четири сезонаМъфини Четири сезона
27 Февр.
Тъй като стандартните тавички за мъфини са за 12 бр - може да ги направите в 4 варианта - да гарнирате с ядки, сушени плодове, свежи плодове и шоколад. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса за 20 минути....
Пица четири сезонаПица четири сезона
08 Юни
Изпечете пицата в загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути....
Здравословни ползи от лободаЗдравословни ползи от лобода
27 Февр.
Градинската лобода е известна още като сладка трева и щир, докато дивата е позната като куча лобода, чувен, огничав бурен. Още византийците описват ползите от лободата....
Какво да сготвим с яйца?Какво да сготвим с яйца?
06 Март
Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Какво да сготвим с тиква Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
Какво да сготвим с маруля?Какво да сготвим с маруля?
06 Април
Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
Какво да сготвим със сардиниКакво да сготвим със сардини
24 Ноем.
Включете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
Какво да сготвим с телешкоКакво да сготвим с телешко
23 Януари
Независимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
Какво да сготвим с бататиКакво да сготвим с батати
13 Август
У нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
Какво да сготвим с пащърнакКакво да сготвим с пащърнак
23 Януари
1
Ето няколко идеи какво да сготвим с пащърнак: Вкусна салата с пащърнак Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
Какво да сготвим за ВеликденКакво да сготвим за Великден
19 Април
Великден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти. Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Гулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
Какво да сготвим за вечеряКакво да сготвим за вечеря
12 Окт.
Забързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене. Съществуват...
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим в тажинКакво да сготвим в тажин
14 Август
Тажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки....
Какво да сготвим с картофиКакво да сготвим с картофи
26 Април
Картофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата. Необходими са ви пет картофа...
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамя
24 Януари
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
Нерядко може да го срещнете в бонбони и здравословни чайове. Вкусът на анасон се комбинира чудесно с подправки като индийско орехче, джинджифил, канела и карамфил....
Какво да сготвим в микровълноватаКакво да сготвим в микровълновата
21 Февр.
5
Но освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
Какво да сготвим в условията на кризаКакво да сготвим в условията на криза
18 Март
2
С малко средства и фантазия може да се готви вкусно и дори здравословно. Гъбите по селски са много вкусни и лесни за приготвяне, имат изискан вид и вкус, а не изискват много средства за покупката на продуктите....