Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашен бял шоколад?

Как се прави домашен бял шоколад?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
815262
Как се прави домашен бял шоколад?

Вероятно сте чували, че белият шоколад не е шоколад, но едва ли ви се вярва.

Твърденията за липса на шоколад в него са основателни единствено ако под шоколад се има предвид какаото като основна съставка.

Да, в белия шоколад няма какао, но затова пък има какаово масло, което се извлича от какаовите зърна.

Освен какаовото масло, за да се получи бял шоколад, се смесва със захар, мляко и ванилия. Отсъствието на какао позволява ароматът на другите съставки да се усети по-пълноценно.

За приготовлението на 1 бял шоколад ще са нужни 60 г какаово масло, ¼ ч.ч. пудра захар, 1 ванилия, щипка сол, 1 ч.л. сухо мляко.

За по интересен вкус може да пробвате джинджифил, кокосови стърготини, канела, да добавите ядки, стафиди, сушени боровинки, ментови листеца или каквото друго предпочитате като вкус.

Разтапяте какаовото масло – най-добре на водна баня, докато консистенцията стане течна. Добавяте всичко останало към маслото и разбърквате.

Изливате приготвения бял шоколад в подходящ съд, формичка, като за улеснение при изваждането може да се постели на дъното готварско фолио.

Оставете домашния шоколад в хладилник.

След известно време вашият домашен бял шоколад ще бъде готов и ще можете да го споделите с най-добрия се приятел - стомахът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати