- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноНес кафето е по-полезно
26 Август
Елиана Василева
Кое за какво е полезноПрасковите с разцепена костилка са вредни за здравето
26 Август
Елиана Василева
Кое за какво е полезноСупата-полезна или не?
26 Август
4
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Страничните ефекти от зеления чай по време на бременностЗеленият чай е богат на антиоксиданти и помага за зъбите, раковите клетки и намалява кръвната захар. При бременност трябва да внимавате, пиенето на чай и кафе може да доведе до помятане.
26 Август
Здравословните свойства на Годжи БериГоджи Бери e плод наричан още лиций е доста популярен в областта на здравословното хранене заради лечебните си свойства.
25 Август
7
Готвените домати предпазват от слънцето и стареенетоХрани богати на готвени домати могат да увеличат способността на тялото ви да се защитава от слънчевите ултавиолеетови лъчи и да победи ефектите на стареенето.
25 Август
Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко!Както знаете пуешкото месо е бедно на мазнини. То е богато на триптофан, който пък помага за образуването на ниацин (витамин В) и серотонин и води до сънливост.
25 Август
Няколко причини да хапваме червено зелеЧервеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото от сериозни ракови заболявания.
24 Август
2
Жълтият кантарион засилва желанието и възбудатаЖълтият кантарион е едно от средствата, който би могло да помогне в случай на понижено сексуално желание. Билката жълт кантарион действа срещу депресия.
24 Август
1
Боровинките намаляват значително холестерола дори и при животниАнтиоксидантната способност на боровинките е един от факторите, с които може да се обяснени намаляването на нивото на холестерола. Боровинките са с високо съдържание на полифеноли и антиоксиданти.
24 Август
Червеното месо може да е опасно за здраветоРедовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур. При топлинната обработка се образуват хетероциклични амини.
22 Август
Боровинките намаляват холестерола и предотвратяват рак на дебелото червоБоровинките съдържат изключително полезни компоненти в състава си, и се препоръчва консумацията на безкостилковите зърнени плодове да стане ежедневие, особено при хората с онкологични заболявания.
21 Август
Чаят помага в борбата с кариеситеНаред със срещаните болести, свързани с настинките и венците, кариесите са сред най-често появяващите се оплаквания. Черният и зеленият чай съдържат флавоноиди предпазващи от рак и сърдечни болести.
21 Август
Бирата укрепва коститеРедовното пиене на бира действа укрепващо на костите. Това се дължи на високото ниво на силиций в кехлибарената напитка. Силицият е основен елемент за формирането на костите.
12 Август
Не само калцият укрепва коститеНе само млякото и млечните продукти укрепват костите. Витамин К и магнезият, които се съдържат в броколите, спанака, магданоза, босилека, укрепват костите. В целината се съдържа калций.
27 Юли
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 751
Основни Рецепти
15 254
20 610
Други