Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-редкият сорт грозде се продаде на търг за $11 000Най-редкият сорт грозде се продаде на търг за $11 000
09 Юли
На търг в Япония бе продаден най-редкият сорт грозде, известен до момента – Рубинен римлянин. Сумата, за която бе купена чепката от плода, стигна 11 000 щатски долара.
Цели 80 процента от родителите прехранват децата си!Цели 80 процента от родителите прехранват децата си!
08 Юли
Наскоро Здравната комисия към Съвета на Европа лансира ръководство за размера на храната, която родителите трябва да дават на децата си. Целта на листовката бе да се насърчат възрастните да намалят порциите, които дават на наследниците си.
Бърза кулинарна разходка из вкусотиите на ЧилиБърза кулинарна разходка из вкусотиите на Чили
07 Юли
1
Чили - страната на високите Анди е събрала пъстра палитра от кулинарни традиции. Следи са оставили първо коренното население - индианците от племето араукано, а след тях испанските колонизатори. Вижте емблематичните чилийски ястия
Първенство по надяждане с кейл стартира в САЩПървенство по надяждане с кейл стартира в САЩ
06 Юли
Кейлът, познат още като къдраво зеле, е листен зеленчук, който е популярен в Канада, САЩ, Русия, Китай, Виетнам, Германия и др.
Купешките домати по-вкусни и ароматни след измиване с топла водаКупешките домати по-вкусни и ароматни след измиване с топла вода
06 Юли
Изследователи, ръководени от американския Департамент по земеделието, започнали да разглеждат начини, с които да направят предлаганите в магазините домати по-приятни за консумация.
Това са най-вкусните сладоледи, които може да опитатеТова са най-вкусните сладоледи, които може да опитате
05 Юли
За лятото най-предпочитаният десерт от повечето хора е сладоледът и като повечето кулинарни изобретения много майстор готвачи се стараят да го превърнат в истинско изкуство и наслада за всички сетива.
Любопитната история на ризототоЛюбопитната история на ризотото
01 Юли
Първите рецепти за ризото се появили през 15 век, когато анонимен венециански готвач записал в рецептите си riso in bona manera (ориз в изискан стил).
Сладкиш Наполеон: Френско изкушение с италиански корениСладкиш Наполеон: Френско изкушение с италиански корени
01 Юли
Сладкишът Наполеон няма нищо общо с прочутия Наполеон Бонапарт, нито с Франция. Станал е популярен във Франция през 19 век под името a la Napolitain.
Защо вегетарианството може да бъде нашето бъдещеЗащо вегетарианството може да бъде нашето бъдеще
30 Юни
Завишената консумация на месо ще доведе до увеличаване на отглежданите глави с добитък. Известен е фактът, че селскостопанските животни са едни от основните замърсители на въздуха.
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Основните продукти, които присъстват на масата на ирландците са били винаги зеленчуците, картофите и сланината.
Мусаката: Произход и традицииМусаката: Произход и традиции
28 Юни
Няма човек, който да не е ял мусака, или поне да не е запознат с това, какво представлява тя.
Шокиращи факти за храните, които със сигурност не знаетеШокиращи факти за храните, които със сигурност не знаете
27 Юни
Ние знаем каква храна обичаме да хапваме. Кое е полезно и кое вредно. Запознати сме и със стойността на храната. Но има някои факти за нея, които определено могат да ни изненадат.