Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храни с бързи въглехидратиХрани с бързи въглехидрати
07 Март
Въглехидратите са основният източник на енергия за нашето тяло. Те се съдържат главно в хлебни изделия, сладкарски и тестени изделия.
Лечебно действие и свойства на картофения сокЛечебно действие и свойства на картофения сок
07 Март
Бързо лекува гастрит, язви, намалява холестерола, кръвната захар и налягането. Регулира нивата на пикочната киселина и се бори с наднорменото тегло.
Какво да сготвя с останалите пържоли?Какво да сготвя с останалите пържоли?
05 Март
На всеки поне веднъж се е случвало да му останат вече сготвени пържоли - най-често след някой празник. Особено днес е едва ли не престъпление да се изхвърля останалата храна. Затова ѝ дайте нов живот с нашите вкусни предложения.
Вижте защо трябва по-рядко да пиете плодов чай с лимонВижте защо трябва по-рядко да пиете плодов чай с лимон
05 Март
В студеното време няма нищо по-приятно от топла чаша чай с лимон, но макар че тази комбинация може да е лечебна при настинка и грип, зъболекарите предупреждават да внимавате с изпитото количество.
Ползи и вреди от фъстъцитеПолзи и вреди от фъстъците
01 Март
Смята се също, че похапването на фъстъци може да се бори с камъни в бъбреците, подобрява храносмилането и извежда токсините от организма
За какво помага жабуренето с ракия?За какво помага жабуренето с ракия?
01 Март
Освен средство за отпускане и подобряване на настроението, това алкохолно питие има и редица други ползи за здравето, дори и да не се пие.
Препечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват ракПрепечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват рак
28 Февр.
1
Ново проучване на Британската агенция по хранителните стандарти показва, че препечените филийки, както и печените картофи, образуват канцерогенен акриламид, който може да доведе до развитието на ракови заболявания.
Яжте свинска мас вместо масло! Вижте защоЯжте свинска мас вместо масло! Вижте защо
27 Февр.
Консумацията на свинска мас има по-положителен ефект върху здравето ви пред консумацията на масло. Това посъветва британска диетоложка, която казват, че свинската мас може да понижи нивата на лошия холестерол.
Ароматно утро! Рецепти за кафе с индийско орехчеАроматно утро! Рецепти за кафе с индийско орехче
27 Февр.
Понеже индийското орехче е затопляща подправка, обикновено се използва и в коледни напитки като яйчен пунш, горещ шоколад или ябълков сайдер. Трябва да имате предвид, че използвано в големи количества, индийското орехче е токсин.
Важни принципи на природосъобразното храненеВажни принципи на природосъобразното хранене
26 Февр.
Природосъобразното хранене е с основата на дългия и здравословен живот. Ето на какви принципи се основава.
Как и по кое време да се приемат някои видове храна, за да сме по-здрави?Как и по кое време да се приемат някои видове храна, за да сме по-здрави?
25 Февр.
Най-доброто време за прием на плодовете е сутрин, защото съдържат повече захари, това води до отделяне на повече енергия и същевременно води до по-лесно изгаряне на калориите.
Храни, бедни на белтъчиниХрани, бедни на белтъчини
25 Февр.
За да бъде разглеждана като богата на белтъчини, храната трябва да съдържа поне 10 процента белтъчини. Следователно всяка храна, която съдържа по-малко от 10 процента белтъчини се счита за бедна на белтъчини.
Нощното ядене вреди ли?Нощното ядене вреди ли?
25 Февр.
Много хора обичат да си хапват късно вечер и през нощта. В медицината има специален термин за това състояние - Синдром на късното хранене.