Търсене в сайта
Как да си направим домашен нектарУ нас най-разпространен е нектарът от праскови и кайсии, който можем спокойно да си приготвим и сами в домашни условия, като трябва да се отбележи, че най-вкусният нектар става от домашно отглежданите плодове....
Как да си направим домашен ликьор?Ако искате да експериментирате, ето няколко полезни съвета за домашен ликьор.
Плодовете, от които да извлечем сок за ликьора, трябва да са добре узрели, захарта - чиста, а ракията - над 50 градуса и без дъх....
Как да си направим домашен пайДомашният пай е един от най-предпочитаните десерти. Той може да бъде приготвен по най-различни начини, но тук ние ще ви предложим една чудесна рецепта за вкусен плодов пай, която можете лесно да приготвите вкъщи....
Да отгледаме кресон в домашни условияКресонът е растение, което можете лесно да отглеждате в домашни условия. Можете да го държите на балкона или на перваза на прозореца. За да расте се нуждае от топлина и светлина....
Да отгледаме босилек в домашни условияНе се притеснявайте да посеете семенцата между други растения в градината си - вирее добре заедно с риган, магданоз, марули, лайка и домати.
- Напояване - Полива се ниско в корените без да мокрите листата....
Как да си направим домашен пилешки бульон?Оставете да се охлади и използвайте при необходимост, като го съхранявате в хладилник.
Вижте също:
- за какво е полезен костния бульон;
- как да си направим рибен бульон;...
Деликатеси в домашни условияПриготвянето на домашен пастет с изтънчен аромат и вкус е като детска игра. Единственото, което ви е необходимо, е съотношението на точните продукти, което ви предлагаме тук....
Извара в домашни условияСамо който не е пробвал, не знае, че тя може да бъде приготвена много лесно и бързо в домашни условия. Няма нищо по-вкусно от домашно направена извара....
Как да съхраняваме маслини в домашни условия?Но когато закупим по-голямо количество, възниква въпросът как да ги съхраняваме в домашни условия.
Отговорът зависи от това дали става дума за пресни, буквално набрани от дървото плодове или за обработени....
Как да си направим домашен бял шоколад?За улеснение при изваждането на дъното може да се постели готварско фолио или станиол. Шоколадът се оставя за известно време, след което може да се консумира.
Лесно и вкусно....
Да си направим домашен шоколад с ядкиАко обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. По този начин ще избегнете вреднитехидрогенирани масла и подсладители, които се влагат в повечето купешки какаови продукти....
Как да си направим домашен сушен патладжанЗа да си направи домашен сушен патладжан, е важно да подберете правилните. Най-подходящи са дребните и месести патладжани, които зреят в края на лятото и са с ниско съдържание на вода....
Как да си направим домашна лимонада и цитронадаМоже да се запази в хладилник, но не е желателно да престоява дълго, тъй като губи аромата и вкусовите си качества.
Лимонада може да се приготви, като се използва изцеден лимонов сок, вода, захар или сироп....
Как да изсушим малини в домашни условия?Ето как да изсушим малини в домашни условия, така че да запазим максимално тяхната хранителна стойност и натурален аромат:
Предимствата на сушените малини
Сушенето на плодове е древен метод за консервиране, който съчетава...
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциЕто защо тук Ви предлагаме 3 идеи как да си направите домашни суджуци:
Обикновени суджуци
Необходими продукти: 4 кг свинско месо, 1 кг сланина, 10 г селитра, 125 г сол, сол, черен и червен пипер на вкус, по желание...
Домашни сладки с мас и бираТопли овалваме готовите сладки с мас и бира в пудра захар.
Вижте също как да си направите коледни сладки с мас или вкусни локумки с мас....