Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нигела - черното семе, което съдържа цели 15 аминокиселиниНигела - черното семе, което съдържа цели 15 аминокиселини
25 Април
Нигела се наричат семената на едногодишното цъфтящо растение от семейство Лютикови, което може да се определи като суперхрана. Имената черен кимион, лучено семе и черен сусам са всъщност неточни и подвеждащи.
Забравете за диетичните напитки! Ще ви докарат деменция и инсултЗабравете за диетичните напитки! Ще ви докарат деменция и инсулт
25 Април
Възрастните хора, които пият дори и една диетична напитка дневно, са три пъти по-застрашени от деменция или инсулт. Учени от много страни по света твърдят, че диетичните версии на стандартните безалкохолни не трябва да се разглеждат като диетични в никакъ
Ферментиралите храни са задължителни, ако искате да сте здрави!Ферментиралите храни са задължителни, ако искате да сте здрави!
24 Април
Освен че са вкусни, ферментирали храни са и много полезни за организма, защото съдържат живи микроорганизми, които служат като естествен пробиотик. Те подобряват здравето и влияят много благотворно на тонуса и самочувствието ни. Вижте защо трябва да ги ха
Билката-чудо, която трябва да имате винаги подръкаБилката-чудо, която трябва да имате винаги подръка
24 Април
1
Приемането на тази билка заедно със зехтин помага за по-добра памет. И не само - има отхрачващо действие, служи като антиоксидант, както и притежава антибактериални и антигъбични свойства
Вълшебството на пчелния прашецВълшебството на пчелния прашец
23 Април
Пчелният прашец е пряк продукт на цветния прашец. Цветният прашец представлява мъжките полови клетки на растенията, които се намират в тичинките.
Солените храни са по-добри за поддържане на тялото хидратираноСолените храни са по-добри за поддържане на тялото хидратирано
23 Април
Всички знаем, че от солените храни ожадняваме. Звучи логично, но дали е вярно? Не и според ново международно проучване. Новата теория е на група учени, които изследвали как се отразява продължителната изолация на човек.
Колко точно минерална вода трябва да пиемКолко точно минерална вода трябва да пием
23 Април
Ползите от минералната вода са многобройни, но, както при повечето дарове от природата, не трябва да прекаляваме с нея. Тя има най-силно въздействие върху човешкия организъм, когато я пием сутрин на гладно.
Прахановата гъба - мощен източник на здравеПрахановата гъба - мощен източник на здраве
22 Април
Прахановата гъба е разпространена в цялата страна. Тя е паразитна и се среша върху широколистните дървета. Латинското й име е Fomes fomentarius. Спада към семейство Polyporaceae. Плодното тяло е с формата на копито. Сиво, сиво-бяло или тъмносиво.
Силата на фитохимикалите и как да си ги набавимСилата на фитохимикалите и как да си ги набавим
21 Април
Смята се, че фитохимикалите, съдържащи се в повечето храни от растителен произход, са изключително полезни за предотвратяване на много заболявания. Знае се за съществуването на хиляди фитохимикали.
Кои Е-та какво означават и колко са опасниКои Е-та какво означават и колко са опасни
20 Април
Колкото по-голямо е числото след буквата Е, толкова по-безвредна е хранителната добавка, която представлява.
Тези храни яжте винаги заедноТези храни яжте винаги заедно
19 Април
Знаете ли, че комбинацията между спанак и ягоди е една от най-здравословните? Ягодите се намира голямо количество витамин С, а в спанака - голямо количество желязо
Всеки трябва да има вкъщи буркан с кокосово масло! Ето защоВсеки трябва да има вкъщи буркан с кокосово масло! Ето защо
18 Април
Кокосовото масло се приема много лесно от храносмилателната система, не повишава нивата на инсулин в кръвта, а повишава нашата енергия, ако се приложи 1 с. л. към храната ни. Може също така да се ползва и като подсладител към чай или кафе, а освен това. .
Яйчените черупки - безценен лек за щитовидната жлеза!Яйчените черупки - безценен лек за щитовидната жлеза!
17 Април
Калцият е елемент с метален характер и е най- активният макроелемент в човешкото тяло, а то от своя страна се нуждае от постоянно равновесие на костния калций и калция в кръвта.