Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Могат ли да бъдат опасни боите за яйца? Ето какво показват изследваниятаМогат ли да бъдат опасни боите за яйца? Ето какво показват изследванията
13 Април
През последните години на пазара може да се забележи голямо разнообразие от бои за яйца, но доколко те са безопасни за нашето здраве, показва проучване на Нова телевизия, съвместно а Активни потребители.
Добавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съветиДобавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съвети
12 Април
Започвайте храненето със свежа салата, а всяка седмица добавяйте в пазарската си чанта по един нов зеленчук - винаги можете да откриете нещо вкусно
Значение на Линоленова мастна киселина за нашето здравеЗначение на Линоленова мастна киселина за нашето здраве
12 Април
Хранителните мастни киселини, които излизат на преден план по отношение на предпазването от коронарна болест на сърцето и ракови заболявания, са тези от групата на омега-3 и омега-6 мастните киселини.
Тези 10 храни са задължителни за пушачитеТези 10 храни са задължителни за пушачите
10 Април
Страстните пушачи имат особена нужда от витамини и минерали, за да намалят вредата от тютюневия дим. Тези храни за просто задължителни за вас, ако редовно пушите цигари
Белият чай - известни и неизвестни фактиБелият чай - известни и неизвестни факти
07 Април
Изследвания са установили, че хората, които пият редовно чай имат по-голяма костна плътност. Белият чай може да има положителен ефект за хора, страдащи от артрит и остеопороза.
Амла - индийското грозде за дълголетиеАмла - индийското грозде за дълголетие
06 Април
Амла е вид грозде. Плодовете му са със зелено-жълт цвят. Вкусът им е кисел, горчив и стипчив. За да станат по-вкусни плодовете и за да не са чак толкова кисели, индийците ги потапят в солена вода и чили на прах.
Кивито е витаминна бомба срещу пролетна умораКивито е витаминна бомба срещу пролетна умора
06 Април
1
Пролетта е сезонът, в който често ни наляга пролетна умора. Точно сега е моментът, в който трябва да допингираме организма си с витамин С. Шампион по съдържание на витамин С е кивито.
Сокът от ягоди е задължителен за пушачитеСокът от ягоди е задължителен за пушачите
05 Април
Малко известен е фактът, че сокът от ягоди е изключително полезен за здравето ни, и то повече, отколкото е самият плод. Ягодовият сок е много полезен за пушачите, защото неутрализира действието на токсините, които се намират в тютюневия дим
Соевите кълнове конкурират най-доброкачественото месоСоевите кълнове конкурират най-доброкачественото месо
05 Април
Кълнове могат да се получат независимо от времето и сезона. Те са естествени и богати източници на витамини и минерални соли. Кълновете от соя конкурират най-доброкачественото месо, а по съдържание на белтъчини и по качествено понякога го надминават
Роботи започват доставка на пица по домоветеРоботи започват доставка на пица по домовете
04 Април
Най-новите роботи, които съвсем скоро предстои да бъдат тествани в Хамбург, Германия са новите доставчици на пица.
Елховите шишарки могат да излекуват тези болестиЕлховите шишарки могат да излекуват тези болести
04 Април
Гаргара с настойка от елхови шишарки лекува хроничен тонзилит, ангина, ларингит, фарингит. Настойката се използва при хрема и дори и при пневмония.
Кои са любимите подправки в тайландската кухняКои са любимите подправки в тайландската кухня
04 Април
Все по-популярната в цял свят тайландска кухня, на пръв поглед изглежда странна и екзотична. Направата на едно ястие може да отнеме часове. Но затова пък насладата впоследствие трудно би могла да се опише.
Роля на рибата в детското храненеРоля на рибата в детското хранене
04 Април
Подходящи за децата са пресните или замразени нетлъсти бели риби. В детското меню не бива да присъстват солени или пушени риби. Идеалният начин за приготвяне е чрез варене, на пара или печене.