Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изпитани домашни рецепти при болки в ставитеИзпитани домашни рецепти при болки в ставите
01 Април
В днешно време проблемът с болките в ставите е много актуален. Всички имаме болки - кой в лактите, кой в раменете и коленете. Напоследък от такива болки се оплакват и млади хора
Полезните растения в градината ти, които подминавашПолезните растения в градината ти, които подминаваш
31 Март
Едва ли сте се замисляли, че тези растения виреят във вашата градина, но 100 процента голяма част от тях са съвсем лесно достъпни и ако ги използвате по-често, то със сигурност ще се радвате на по-добро здраве и тонус
Най-фалшифицираните подправки в светаНай-фалшифицираните подправки в света
31 Март
Най-добрият начин да се гарантира, че използвате истински и безвредни подправки, е да ги купувате на зърна и да си ги смилате сами, защото много от тях често са фалшифицирани и запълнени с по-евтини аналози, та дори и с отровни вещества.
Над 80 процента от нас имат непоносимост към една или повече храниНад 80 процента от нас имат непоносимост към една или повече храни
31 Март
Вродената или придобитата непоносимост към някои храни е основна причина за метаболитни нарушения в организма, което води до наднормено тегло и множество хронични заболявания. Често хранителната непоносимост се бърка с алергия към храните
Горещият шоколад е по-солен и от чипсаГорещият шоколад е по-солен и от чипса
30 Март
Оказва се, че противно на очакванията продукти като горещия шоколад са вредни не толкова заради количество захар, което се съдържа в тях, а заради голямото наличие на сол
Полудели сте за сладко или кисело – тялото ви се нуждае от спешна помощ!Полудели сте за сладко или кисело – тялото ви се нуждае от спешна помощ!
30 Март
Човешкото тяло е една перфектна система. Ако го слушаме, никога няма да имаме проблеми с него. В него едновременно протичат хиляди процеси, които се синхронизират толкова перфектно, че чак не е за вярване.
Ценните свойства на напитката Златен тоник АлтайЦенните свойства на напитката Златен тоник Алтай
30 Март
Главната съставка, на която се дължи тонизиращият ефект на Златен тоник Алтай, е влаганият екстракт от алтайския златен корен - Родиола розеа. Резултатите са показали, че екстрактът (родизин) оказва стимулиращо действие върху централната нервна система
Глухарчето лекува рак и тези 14 болестиГлухарчето лекува рак и тези 14 болести
29 Март
Може би едно от най-сериозните преимущества на глухарчето е фактът, че помага при ракови заболявания. Ето я рецептата за чай от глухарче против рак
Осем съвета за красота със сода за хлябОсем съвета за красота със сода за хляб
29 Март
Освен за печене можете да използвате сода бикарбонат и за отстраняване на лоша миризма в хладилника и за почистване на загорели съдове. Как обаче можете да я използвате като разкрасително, оздравително или хигиенно средство?
Не прекалявайте с консумацията на соя, спанак и портокалиНе прекалявайте с консумацията на соя, спанак и портокали
28 Март
Обичате свежи салати със спанак, но знаете ли, че ако прекалите с консумацията му, той може да образува камъни в бъбреците. Това се дължи на високото съдържание на оксалат в него.
Как да консумирате сурови храни правилноКак да консумирате сурови храни правилно
27 Март
Суровите хранителни продукти са отличен източник на фибри, които улесняват отделителната система и засищат нашия организъм. Но трябва да знаем, че някои от тези храни крият рискове за нашето здраве, затова трябва да спазваме стриктно някои правила
Млякото - незаменим продукт за човекаМлякото - незаменим продукт за човека
26 Март
Една от необходимите напитки за човека е прясното мляко. Именно то е необходимо за поддържането на живота и растежа на всички живи организми, защото то съдържа всички необходими белтъчини, минерали, витамини и пр.
Невероятният пъпеш лекува и разкрасяваНевероятният пъпеш лекува и разкрасява
25 Март
Пъпешът е много полезен, ако се консумира правилно. Важна е зрелостта му. Недостатъчно узрелите плодове не се препоръчват при язва на стомаха или остър гастрит.