Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколад, банани, спанак: Храни за щастиеШоколад, банани, спанак: Храни за щастие
03 Юли
Съществува връзка между храната и щастието. Има храни, които оказват положително влияние върху настроението ни, носят радост и щастие на душата.
Ето защо трябва да ядем само сезонни храниЕто защо трябва да ядем само сезонни храни
02 Юли
По-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия, да консумираме определени храни според сезона, в който сме.
Консумирайте по-малко количество храна, за да сте здравиКонсумирайте по-малко количество храна, за да сте здрави
02 Юли
Яжте по-малко, за да поддържате сърдечния ритъм и кръвното налягане във форма. Приемането на излишък от храна увеличава захарта в кръвта.
Лукът е естествен антибиотикЛукът е естествен антибиотик
01 Юли
Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества, които унищожават вредните бактерии в устата и червата.
Пет зеленчука с изключителни хранителни качестваПет зеленчука с изключителни хранителни качества
30 Юни
Зеленчуците са изключително богати на растителни влакна и са много полезни. Ако са сготвени на пара и са гарнирани със зехтин, са перфектната диета за отслабване и тънка линия.
Здравословните храни, които всъщност не са такиваЗдравословните храни, които всъщност не са такива
30 Юни
2
Има няколко храни, които са популяризирани като здравословни, но всъщност не са такива.
Невероятните качества на лещатаНевероятните качества на лещата
30 Юни
Лещата е отличен източник на целулоза и най-добрият източник на протеини в света на растенията.
Здравето е в чаша червено вино на денЗдравето е в чаша червено вино на ден
29 Юни
Антисептичните и лечебни свойства на виното са били известни от хилядолетия. То улеснява храносмилането и в ниски дози има благоприятен ефект върху циркулацията на кръвта.
По-важно е кога, а не какво ядетеПо-важно е кога, а не какво ядете
27 Юни
Проучване установи, че хората, които ядат в движение или късно вечерта, имат много повече здравословни проблеми от тези, които имат се хранят в установеното за това време.
Чушките - витаминозна бомбаЧушките - витаминозна бомба
27 Юни
Чушките притежават редица вкусови и хранителни качества. Съдържат много витамини - най-вече С и Р. Количеството на витамин С е особено голямо в червените чушки.
Хормонът инсулин - истината за желанието за сладкоХормонът инсулин - истината за желанието за сладко
26 Юни
Всички имаме моменти, в които сме готови да продадем душата си за парченце торта. Но защо изпадаме в подобно състояние?
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваБосилекът: Ароматна подправка, която лекува
26 Юни
Голяма част от подправките, които използваме в кулинарията, могат и намират приложение при лечение на болежки. Те се приемат най-вече под формата на отвари.