- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноНародна медицина с вкусната черница
03 Юли
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноДинята: Безценен летен дар!
03 Юли
ВИЛИ-Виолета Матева
Кое за какво е полезноБозата: Ценна хранителна добавка
03 Юли
Джемиле Чешлиева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколад, банани, спанак: Храни за щастиеСъществува връзка между храната и щастието. Има храни, които оказват положително влияние върху настроението ни, носят радост и щастие на душата.
03 Юли
Ето защо трябва да ядем само сезонни храниПо-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия, да консумираме определени храни според сезона, в който сме.
02 Юли
Консумирайте по-малко количество храна, за да сте здравиЯжте по-малко, за да поддържате сърдечния ритъм и кръвното налягане във форма. Приемането на излишък от храна увеличава захарта в кръвта.
02 Юли
Лукът е естествен антибиотикЛукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества, които унищожават вредните бактерии в устата и червата.
01 Юли
Пет зеленчука с изключителни хранителни качестваЗеленчуците са изключително богати на растителни влакна и са много полезни. Ако са сготвени на пара и са гарнирани със зехтин, са перфектната диета за отслабване и тънка линия.
30 Юни
Здравословните храни, които всъщност не са такиваИма няколко храни, които са популяризирани като здравословни, но всъщност не са такива.
30 Юни
2
Невероятните качества на лещатаЛещата е отличен източник на целулоза и най-добрият източник на протеини в света на растенията.
30 Юни
Здравето е в чаша червено вино на денАнтисептичните и лечебни свойства на виното са били известни от хилядолетия. То улеснява храносмилането и в ниски дози има благоприятен ефект върху циркулацията на кръвта.
29 Юни
По-важно е кога, а не какво ядетеПроучване установи, че хората, които ядат в движение или късно вечерта, имат много повече здравословни проблеми от тези, които имат се хранят в установеното за това време.
27 Юни
Чушките - витаминозна бомбаЧушките притежават редица вкусови и хранителни качества. Съдържат много витамини - най-вече С и Р. Количеството на витамин С е особено голямо в червените чушки.
27 Юни
Хормонът инсулин - истината за желанието за сладкоВсички имаме моменти, в които сме готови да продадем душата си за парченце торта. Но защо изпадаме в подобно състояние?
26 Юни
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваГоляма част от подправките, които използваме в кулинарията, могат и намират приложение при лечение на болежки. Те се приемат най-вече под формата на отвари.
26 Юни
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 714
Основни Рецепти
15 245
20 594
Други