PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКак изписват фосфатите върху храните
02 Ноем.
Петьо Любомиров
Кое за какво е полезноЛютото удължава живота
01 Ноем.
Пламена M.
Кое за какво е полезноКой хляб е най-полезен и здравословен?
31 Окт.
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни свойства и противопоказания на грейпфрутаНискокалоричен, богат на фибри, грейпфрутът е истински дар за всяка здравословна диета. Но дали не крие и някои вреди?
30 Окт.
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират червените и изобщо всички преработени меса. Родни специалисти обаче не са съвсем съгласни с нападките към колбасите
29 Окт.
2
Пресните орехи са бомба от витамини и минералиМакар и да са много вкусни печени, винаги е за предпочитане да консумирате ореховите ядки пресни. Можете да си направите и орехово мляко, ако смелите пресните орехи и добавите към тях вода
28 Окт.
Готвенето с гъша мас стана хитСпоред експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.
27 Окт.
Невероятните ползи от консумацията на грахЗеленото растение е познато още от древни времена със своите хранителни качества и с факта, че действа като афродизиак.
26 Окт.
Лешниците са безценен източник на витаминиЛешниците са незаменим източник на енергия и както казват възрастните хора, храна за ума.
26 Окт.
Чашка текила ще реши тези 6 здравословни проблемаТекилата е полезна за здравето, твърдят лекари по цял свят. Препоръката обаче е да не изпиваме цяла бутилка, за да се борим със заболяванията, а да си сипваме по не повече от една чашка.
25 Окт.
Кажете Не на излишните кила и холестерола с дюли!Дюлите могат да се консумират по много различни начини – сурови, печени, на компот или сладко. Истината е, че тези есенни плодове са колкото вкусни, толкова и полезни.
24 Окт.
Авокадото е колкото вкусно, толкова и полезноСпокойно можем да кажем, че авокадото е плод, който на вкус наподобява зеленчук, а по хранителни качества прилича на ядка. Но нека това не ви обърква – то е чудесна съставка както в солени, така и в сладки ястия.
24 Окт.
Плодове и зеленчуци ни дават повече щастие от алкохолаНово изследване със сигурност ще накара мнозина да се замислят дали следващия път, когато се чувстват нещастни, да посегнат към чашата с питието, или да се насладят на хубава свежа салата, убедени са специалистите.
23 Окт.
Полезните корени, които трябва да ядемИма група полезни храни, които често пропускаме абсолютно незаслужено. Това са корените. Не всички корени са ядливи, но повечето от тях очароват както с вкус, така и с изключителни ползи за човешкия организъм.
21 Окт.
Обезсолената извара е задължителна при затлъстяванеИзварата е богат източник на фосфорни и калциеви соли и наред с останалите млечни продукти трябва да бъде консумирана редовно. Предлагаме ви две особено вкусни рецепти с извара
19 Окт.
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеГроздето е сред плодовете, които могат да се похапват на вино или сок, до пресен плод или пък сушен, под формата на стафиди. Събрахме няколко любопитни факта за гроздето, с които може и да не сте запознати
19 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 086
Основни рецепти
15 322
20 788
Други