Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни свойства и противопоказания на грейпфрутаПолезни свойства и противопоказания на грейпфрута
30 Окт.
Нискокалоричен, богат на фибри, грейпфрутът е истински дар за всяка здравословна диета. Но дали не крие и някои вреди?
Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!Колбасите не причиняват рак, категорични са наши експерти!
29 Окт.
2
В понеделник СЗО излезе с нов черен списък на храните, които причиняват рак. Сред тях място намират червените и изобщо всички преработени меса. Родни специалисти обаче не са съвсем съгласни с нападките към колбасите
Пресните орехи са бомба от витамини и минералиПресните орехи са бомба от витамини и минерали
28 Окт.
Макар и да са много вкусни печени, винаги е за предпочитане да консумирате ореховите ядки пресни. Можете да си направите и орехово мляко, ако смелите пресните орехи и добавите към тях вода
Готвенето с гъша мас стана хитГотвенето с гъша мас стана хит
27 Окт.
Според експерти този гъшата мас е много по-полезна от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий.
Невероятните ползи от консумацията на грахНевероятните ползи от консумацията на грах
26 Окт.
Зеленото растение е познато още от древни времена със своите хранителни качества и с факта, че действа като афродизиак.
Лешниците са безценен източник на витаминиЛешниците са безценен източник на витамини
26 Окт.
Лешниците са незаменим източник на енергия и както казват възрастните хора, храна за ума.
Чашка текила ще реши тези 6 здравословни проблемаЧашка текила ще реши тези 6 здравословни проблема
25 Окт.
Текилата е полезна за здравето, твърдят лекари по цял свят. Препоръката обаче е да не изпиваме цяла бутилка, за да се борим със заболяванията, а да си сипваме по не повече от една чашка.
Кажете Не на излишните кила и холестерола с дюли!Кажете Не на излишните кила и холестерола с дюли!
24 Окт.
Дюлите могат да се консумират по много различни начини – сурови, печени, на компот или сладко. Истината е, че тези есенни плодове са колкото вкусни, толкова и полезни.
Авокадото е колкото вкусно, толкова и полезноАвокадото е колкото вкусно, толкова и полезно
24 Окт.
Спокойно можем да кажем, че авокадото е плод, който на вкус наподобява зеленчук, а по хранителни качества прилича на ядка. Но нека това не ви обърква – то е чудесна съставка както в солени, така и в сладки ястия.
Плодове и зеленчуци ни дават повече щастие от алкохолаПлодове и зеленчуци ни дават повече щастие от алкохола
23 Окт.
Ново изследване със сигурност ще накара мнозина да се замислят дали следващия път, когато се чувстват нещастни, да посегнат към чашата с питието, или да се насладят на хубава свежа салата, убедени са специалистите.
Полезните корени, които трябва да ядемПолезните корени, които трябва да ядем
21 Окт.
Има група полезни храни, които често пропускаме абсолютно незаслужено. Това са корените. Не всички корени са ядливи, но повечето от тях очароват както с вкус, така и с изключителни ползи за човешкия организъм.
Обезсолената извара е задължителна при затлъстяванеОбезсолената извара е задължителна при затлъстяване
19 Окт.
Изварата е богат източник на фосфорни и калциеви соли и наред с останалите млечни продукти трябва да бъде консумирана редовно. Предлагаме ви две особено вкусни рецепти с извара
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Гроздето е сред плодовете, които могат да се похапват на вино или сок, до пресен плод или пък сушен, под формата на стафиди. Събрахме няколко любопитни факта за гроздето, с които може и да не сте запознати