Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суперхрани: Японски прахообразен чай МатчаСуперхрани: Японски прахообразен чай Матча
17 Март
Зеленият чай Матча идва от Япония. Прахообразен е и е известен с безброй здравословните си ползи. Богат е на антиоксиданти и хранителни вещества. В него се съдържа аминокиселината L-теанин
Ура! Бирата лекува ракУра! Бирата лекува рак
17 Март
1
Бирата лекува рак. Съставките в кехлибарената течност могат да се преборят с най-коварната болест в наши дни.
Пийте чешмяна вода вместо минерална!Пийте чешмяна вода вместо минерална!
17 Март
1
Според последни проучвания чешмяната вода е по-добрият избор за пиене пред минерализираната. Детските специалисти дори я препоръчват за малките деца.
Спелта - брашно за добра паметСпелта - брашно за добра памет
17 Март
Спелтата е вид жито, което се отглежда, без да се използват каквито и да било торове за усилване на растежа. Спелтовото брашно е богато и на рибофлавин или витамин В2
Невероятно! Три фурми на ден ще преобразят тялото виНевероятно! Три фурми на ден ще преобразят тялото ви
16 Март
1
Фурмите са сред най-нечестно пренебрегваните плодове у нас. Докато залагаме на цитруси, ябълки и круши, забравяме за едни от най-полезните плодове изобщо. Фурмите са сред най-ценните природни храни, които съществуват.
Хималайската сол ни подмладява!Хималайската сол ни подмладява!
15 Март
1
Преимуществото на хималайската сол пред обикновената е, че тя е напълно натурална и без токсини. Хималайската сол е по-чиста и по-добра. Тя се добива от пакистанска част на Хималаите
В началото бе Хлябът!В началото бе Хлябът!
14 Март
3
За предпочитане е да консумираме твърд хляб, а не току-що изпечен. Твърд хляб = здрав стомах. Хлябът възстановява организма след умствена умора. Подобрява и работата на черния дроб.
Какви са ползите от червеното цвекло?Какви са ползите от червеното цвекло?
14 Март
За консумация използваме корена от цвеклото, който е със силно червен цвят. Консумира се в сиров вид, под формата на салата или се пие като прясно изцеден сок /фреш/. Можем да го видим и в комбинация със задушени зеленчуци или в туршии.
Внимание! Любимите ни храни говорят за нашето здравеВнимание! Любимите ни храни говорят за нашето здраве
11 Март
Всички си имаме любими храни и вкусови навици. Ето някои храни, които говорят за здравословното ни състояние.
Множеството вреди от преработените храни!Множеството вреди от преработените храни!
09 Март
1
Храната е сред основните неща, от които зависи нашето здраве и пълноценен живот.
Три напитки помагат при подут стомахТри напитки помагат при подут стомах
09 Март
Експерти по хранене казват, че неприятното усещате от подут стомах може да бъде предотвратено с помощта на три напитки, които успокояват и помагат на храносмилането.
Пет суперполезни продуктаПет суперполезни продукта
08 Март
Едни от най-полезните за здравето продукти са морковите, броколите, авокадото, лукът и лимонът. Те са особено полезни през зимата, когато организмът има нужда от повишена защита от болести.
Пет храни, които предизвикат гладПет храни, които предизвикат глад
06 Март
Знаете ли, че има храни, които вместо да ни заситят, ни карат да огладняваме повече? Следващите 5 храни трябва да се консумират в присъствието на други балансиращи продукти.