- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноТоп 5 храни за отслабване!
08 Април
Сия Рибагина
Кое за какво е полезноЕто ги вредните храни, които трябва да са в менюто ни!
06 Април
2
Петьо Любомиров
Кое за какво е полезноУмни хладилници предупреждават кога храната е развалена
06 Април
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаете, че страдате от липса на йодЛоши ефекти от недостига на йод в тялото ви може да са липса на енергия и умора, забавяне на метаболизма, а оттам - нежелано напълняване, или отслабена имунна система
06 Април
Агаве предпазва от остеопорозаУстановено е, че в агавето се съдържа важна субстанция, която може да помогне за предотвратяването на остеопороза и редица други заболявания.
05 Април
Горската ягода - безценен природен извор на здравеГорската ягода се среща навсякъде у нас - по поляни, под храсталаци, в иглолистни и широколистни гори, по просеки и ливади.
04 Април
Ядки кола - екзотични и много полезниКола ядките съдържат кофеин, теобромин, теофилин, феноли, протеини, вода и целулоза. Могат да се консумират в суров вид, печени, стрити на прах или на капсули.
04 Април
Как правилно да попарваме чай?Достойнството на чая е в това, че той извлича от почвата и синтезира най-редки и полезни за човека вещества. Сухият чаен лист отдава в разтвора най-ценната си част. В чая присъстват почти всички витамини
03 Април
Колраби - що е то?Колрабито /дребен алабаш/ за съжаление все още не намира голямо приложение на българската трапеза въпреки богатия си витаминозен и минерален състав.
03 Април
1
Яжте чесън всяка вечер и спете спокойно!Знайте, че чесънът успокоява съня, намалява кръвното налягане, действа антисептично на дихателните и хранителните органи, засилва съпротивителните сили. Ето как да си приготвите вълшебното чесново масло
02 Април
4
Ечемикът – не само храна за животниПолзите от ечемика зависят от количеството на приетата зърнена култура. Още Агенцията по храни и лекарствата допълват, че консумацията на ечемик заради ниското си съдържание на наситени мазнини и холестерол намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
02 Април
1
Стопете корема с разтоварващ ден с чай от шипки!При излишни килограми в теглото се препоръчва разтоварващ ден с шипки веднъж седмично. Богатото съдържание на витамин С ще поддържа тонуса въпреки нулевото съдържание на калории за деня.
01 Април
Конопеният протеин е перфектният източник на Омега-3 и Омега-6Конопеното семе може да се консумира в различни варианти. Беленото семе може да се хапва директно, както и да се добавя към салати например. От небеленото семе може да се добие конопено мляко.
01 Април
Храните, които възпаляват тялото ни!Захарта и глюкозният сироп са основни причинители на възпаленията в организма. Според изследванията прекаляването със захарта води освен възпаление на стомаха и до различни други заболявания
01 Април
Суперхрани: ХлорелаХлорелата (Chlorella) са вид зелени водорасли. Открити са от британския микробиолог Мартинус Вилем Байеринк през 1890 г. Заради високото съдържание на протеини, витамини и други полезни вещества тези водорасли са обявени за суперхрана.
01 Април
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 596
Други