Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Билки и билкови чайчета, потискащи апетитаБилки и билкови чайчета, потискащи апетита
07 Май
2
Зелен чай – отличен антиоксидант, богат източник на Витамин С, ускоряващ метаболизма на организма.
Полезен ли е сушеният кокос?Полезен ли е сушеният кокос?
07 Май
Каквито и предразсъдъци да имате към консумацията на сушен кокос, забравете ги. Това е един чудесен био десерт, който съдържа в себе многобройни ползи за здравето на нашия организъм.
Това са най-богатите на калий храниТова са най-богатите на калий храни
06 Май
1
Когато попаднете в офиса на човек, който постоянно е сприхав, раздразнителен, често се оплаква от умора, недоспиване и проблеми с високото кръвно налягане, не се карайте, а му предложете следните храни.
Царевичното олио понижава холестеролаЦаревичното олио понижава холестерола
06 Май
1
Има различни начини за понижаване на холестерола, но доскоро се смяташе, че един от най-ефективните е консумацията на зехтин. Ново проучване обаче показва, че перфектното средство срещу лошия холестерол е царевичното олио.
Коя е най-добрата закуска за отслабване?Коя е най-добрата закуска за отслабване?
05 Май
1
Парадоксално, но факт: ново проучване показва, че богатата на протеин закуска може да ви помогне не само да отслабнете, но и успешно да управлявате симптомите на диабет тип 2.
Важни факти за сушените плодове и как те влияят върху здравето ниВажни факти за сушените плодове и как те влияят върху здравето ни
04 Май
Ето какво е важно да знаете за видовете сушени плодове и как те влияят върху здравето ни.
Вълшебната самардала сваля нивата на лошия холестеролВълшебната самардала сваля нивата на лошия холестерол
03 Май
Самардалата е традиционна българска билка, която повечето хора знаят, че се използва за приготвянето на шарена сол. Тя играе основна роля за специфичния аромат на любимата на мнозина подправка.
Внимавайте! Тефлоните могат да са опасни за здраветоВнимавайте! Тефлоните могат да са опасни за здравето
02 Май
Учените твърдят, че GenX материалът в направата на тефлоните може да причини рак. Производството на тефлони на френската фирма DuPont съдържа GenX материал, който може да се окаже опасен за здравето на хората
Рибата руши имунтитета ниРибата руши имунтитета ни
01 Май
Рибата вече не е това което беше. От една от най-вкусните и полезни храни за човешкия организъм тя може да се превърне в реална опасност за цялостното ни здраве.
Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!
01 Май
По думите на д-р Папазова този вид яйца се явяват и ценен помощник в борбата с алергиите към външни фактори.
Три вида храни, които предизивкват рак на стомахаТри вида храни, които предизивкват рак на стомаха
30 Април
Консумацията на тези три вида храни вреди на нормалната функция на стомаха и често хората, консумиращи често от трите типа опасни храни, страдат от рак на стомаха.
Купичка киноа на ден намалява риска от рак и сърдечни заболяванияКупичка киноа на ден намалява риска от рак и сърдечни заболявания
29 Април
Учени от Харвард доказаха, че консумацията на купичка киноа на ден може да ни предпази от смъртоносни заболявания като рак, проблеми със сърцето и респираторни заболявания.