Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какви са ползите от червеното цвекло?Какви са ползите от червеното цвекло?
14 Март
За консумация използваме корена от цвеклото, който е със силно червен цвят. Консумира се в сиров вид, под формата на салата или се пие като прясно изцеден сок /фреш/. Можем да го видим и в комбинация със задушени зеленчуци или в туршии.
Внимание! Любимите ни храни говорят за нашето здравеВнимание! Любимите ни храни говорят за нашето здраве
11 Март
Всички си имаме любими храни и вкусови навици. Ето някои храни, които говорят за здравословното ни състояние.
Множеството вреди от преработените храни!Множеството вреди от преработените храни!
09 Март
1
Храната е сред основните неща, от които зависи нашето здраве и пълноценен живот.
Три напитки помагат при подут стомахТри напитки помагат при подут стомах
09 Март
Експерти по хранене казват, че неприятното усещате от подут стомах може да бъде предотвратено с помощта на три напитки, които успокояват и помагат на храносмилането.
Пет суперполезни продуктаПет суперполезни продукта
08 Март
Едни от най-полезните за здравето продукти са морковите, броколите, авокадото, лукът и лимонът. Те са особено полезни през зимата, когато организмът има нужда от повишена защита от болести.
Пет храни, които предизвикат гладПет храни, които предизвикат глад
06 Март
Знаете ли, че има храни, които вместо да ни заситят, ни карат да огладняваме повече? Следващите 5 храни трябва да се консумират в присъствието на други балансиращи продукти.
Сусамов тахан - чудото на 21 векСусамов тахан - чудото на 21 век
06 Март
Известна комбинация на сусамовият тахан е със смляно ленено семе. Това съчетание носи на организма изключително много витамини - А, Е, С, фибри и омега масла.
Седем продукта, които са богати на фибриСедем продукта, които са богати на фибри
06 Март
Фибрите понижават нивата на глюкозата, предпазват от диабет и сърдечно-съдови заболявания, помагат за понижаването на холестерола. Представяме ви няколко продукта, които са с високо съдържание на фибри
Кой плод какво лекува?Кой плод какво лекува?
06 Март
Листата от ягода се използват при пясък в бъбреците и болести на черния дроб. Плодът освен изключително вкусен е и източник на много витамини
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Има много причини да обичаме наровете. Разкошен цвят, зашеметяващ външен вид и сензациозен вкус. Но най-вече - нарът е много полезен за здравето ни, вижте защо:
Защо е изключително важно да консумираме картофиЗащо е изключително важно да консумираме картофи
05 Март
1
Картофите са изключително важни и полезни за човешкия организъм. Вижте тук какво съдържат и за какво са полезни:
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
05 Март
Зеленият чай се използва от хиляди години. Вижте неочакваните и многобройни приложения от зеления чай.