PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноБивол за дамата, броколи за съпруга ѝ
19 Август
Нина Норд
Кое за какво е полезноДоброто здраве идва с 400 г зарзават на ден
18 Август
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Предимства на стевията пред останалите подсладителиВ сравнение с останалите продукти, предлагани на пазара, стевията е абсолютно безвредна. Растението има изключителен потенциал.
17 Август
Царевицата е суперхранаЦаревицата е суперполезна. Тя е достатъчна за набавянето на всички необходими витамини за организма. Зърнената култура предпазва сърцето и организма от различни заболявания като диабет.
17 Август
1
Къпини - едни от най-полезните плодовеКъпините, освен че са много вкусни, са и много полезни плодове. Къпината съдържа много повече витамин Р, отколкото малината. Защо къпините са едни от най-полезните плодове
16 Август
Здравословни ползи от горски плодовеНасладата от горските плодове е съизмерима може би само с ползите, които носят те за здравето. В тях се съдържат жизненоважни за човешкия организъм вещества.
15 Август
Руколата - вкусна и полезнаРуколата представлява многогодишно тревисто растение, цъфтящо от месец май до юли. У нас се внася от страните Германия и Холандия, като все по-често се отглежда и на родна почва.
15 Август
Краставица, домат и тиквичка хидратират тялотоЗа правилното изпълнение на клетъчните функции, всеки човек се нуждае от вода – в краставицата има наистина висок процент вода, освен това съдържа и витамин С.
14 Август
Пъпеш срещу стресПъпешът е идеално лекарство срещу стрес и има свойствата на афродизиак. Той не се препоръчва на кърмачки и на хора, които страдат от диабет.
13 Август
1
Защо редовно да хапваме сусамов таханОсновната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат.
12 Август
Сливите – полезни и за бъбрецитеСливите са полезни освен за перисталтиката и за бъбреците. Калиевите соли, съдържащи се в синкавия плод, спомагат за извеждането на водата и готварската сол от организма.
11 Август
1
Най-полезните зърнени културиЗърнените култури съдържат всички елементи, нужни на човешкия организъм, за да се развива пълноценно. Те са богати на други полезни за човека съставки. Вижте тези от тях, които са най-ценни за здравето
10 Август
Храна за здрави кости и зъбиКалцият е важен за здравето на костите и зъбите. За да остане калцият в тялото, е необходим фосфор, а освен това магнезий, както и витамини A и D.
10 Август
Какво да ядем в жегитеВ жегата наблягайте на рибата, пилешкото и млечните продукти. Не преяждайте, защото така претоварвате организма си и той отделя много енергия за усвояване на храната.
09 Август
Препеченото пилешко е канцерогенноНай-голяма опасност за здравето крие не пърженото, а приготвено на грил месо. Печенето на пряк огън увеличава риска от развитие на рак.
08 Август
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други