Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно меню по време на постЗдравословно меню по време на пост
14 Март
Повечето експерти са на мнение, че постите са идеалният начин за прочистване на човешкия организъм.
Чудодейните ползи на пресния копърЧудодейните ползи на пресния копър
14 Март
Копърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка към различни ястия. Лечебният копър съдържа голяма количество калций и е богат на бактериациди
Здравословни ползи и вреди от индийското орехчеЗдравословни ползи и вреди от индийското орехче
14 Март
Както с всяко друго хубаво нещо, и с индийското орехче трябва да се внимава. Малките дози от него са не само полезни, но и препоръчителни.
Здравословно меню за вегетарианциЗдравословно меню за вегетарианци
13 Март
Принципът на протеиновото допълване, който е водещ за здравословното меню на всички вегетарианци, се базира на комбинирането на различни растителни протеини, като комбинацията в много случаи е по-добра от месните протеини.
Забравете за месото, ако искате здраво сърцеЗабравете за месото, ако искате здраво сърце
12 Март
Забравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари от Американската сърдечна асоциация. Специалистите препоръчват плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни
Шест вида захар, които могат да ви убиятШест вида захар, които могат да ви убият
12 Март
Нектарът от Агаве, смятан за полезен, е подсладител, който всъщност е с високо съдържание на фруктоза. Кокосовата захар също не е полезна при продължителен прием
Кои храни са алергениКои храни са алергени
11 Март
Някои хора получават алергични реакции освен от козметични продукти, полени, прах, а и от хранителни продукти. Тези алергични реакции са едни от най- често срещаните. Продуктите, които са най- големи алергени, са:
Здравословни ползи на ореховия таханЗдравословни ползи на ореховия тахан
08 Март
Ореховият тахан се приготвя от изсушени и смлени орехи. Ползите от него за човешкия организъм са свързани със свойствата му да го снабдява балансирано с белтъчини и мазнини, необходими за нормалното функциониране на тялото.
Ползите от ментовия чайПолзите от ментовия чай
06 Март
Ментовият чай е любим на мнозина. Заедно с прекрасния си аромат и свежест, той ще ви донесе и много ползи за здравето и външния вид. Ето кои са те
Храни на бъдещето - маниокаХрани на бъдещето - маниока
04 Март
Храстовидното растение маниока произхожда от Южна Америка и е разпространено из тропическите области и Тайланд. От него се произвежда популярната тапиока, с която се изхранва 1/3 от Африка.
Чистото масло няма как да е вредно за сърцетоЧистото масло няма как да е вредно за сърцето
21 Февр.
Твърдението, че маслото е вредно за сърцето, всъщност не отговаря на истината, посочва се в нови проучвания на учени от университета в Западна Шотландия и Кардиологичния институт Сейнт Люк .
Яжте паста за здрава нервна системаЯжте паста за здрава нервна система
15 Февр.
Консумацията на правилния вид макаронени изделия може да бъде полезно за здравето в различни аспекти.