Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи от кава-каваЗдравословни ползи от кава-кава
20 Януари
Кава-кава е билка, която става все по-популярна напоследък. На много места по света тя се използва като природен антидепресант и свойствата й са признати от много лекари.
Гответе с домати, за да имате здраво сърцеГответе с домати, за да имате здраво сърце
19 Януари
Учените са убедени, че няколко супени лъжици доматен сок, могат да ни помогнат и значително да намалят риска от сърдечно заболяване.
Соковете съдържат повече захар от газираните напиткиСоковете съдържат повече захар от газираните напитки
18 Януари
Оказва се, че соковете съдържат по-голямо количество захар, отколкото има в газираните напитки. Британското правителство дори взе мерки срещу консумацията на такива напитки.
Таханът лекува болен стомах, кости и нервна системаТаханът лекува болен стомах, кости и нервна система
18 Януари
Таханът имам както вътрешно, така и външно приложение. Външно се използва при възпаления на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата.
Тамянът - оръжие в борбата срещу ракаТамянът - оръжие в борбата срещу рака
17 Януари
2
Тамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни церемонии. Учени от университета на Лестър са открили още едно негово свойство. Те смятат, че тамянът може да помогне при лечението на рак на яйчниците.
Колко грама сол и захар може да ядем на ден?Колко грама сол и захар може да ядем на ден?
15 Януари
2
Солта и захарта са подправки, които неминуемо присъстват на трапезата ни. Приемани в големи количества обаче те увеличават риска от сърдечни заболявания и допринесат за наддаването на теглото.
Сьомгата от рибарници съдържа токсични диоксиниСьомгата от рибарници съдържа токсични диоксини
14 Януари
Предполага се, че европейската сьомга от някои ферми в Шотландия и Фарьорски острови, при която е установено най-голямо количество замърсители, може да увеличи риска от тумори.
Преяждането води до жлъчни кризиПреяждането води до жлъчни кризи
13 Януари
Най-често след преяждане започват киселините в стомаха и хранопровода. Ако съвсем сме прекалили с храната, се появява и особеното усещане сякаш гърлото ни изгаря.
Две безалкохолни на ден съсипват бъбрецитеДве безалкохолни на ден съсипват бъбреците
13 Януари
1
В проучването участие са взели над 8000 университетски служители. Резултатите показват, че след средно 2. 9 години 10. 7 на сто от хората, които пият по две или повече безалкохолни на ден ще развият протеинурия.
Авокадото убива усещането за гладАвокадото убива усещането за глад
11 Януари
Екип от експерти стигна до заключението, че консумацията на авокадо между храненията значително намалява усещането за глад. Само половин авокадо може да задържи усещането за ситост по-дълго.
Яйцата на закуска контролират апетитаЯйцата на закуска контролират апетита
10 Януари
Научно изследване твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден. Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.
Нов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислородНов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислород
10 Януари
Биотехнолози са намерили напълно естествен начин ябълката да не потъмнява след разрязване. Новият сорт ябълка не е с чужди гени и ще може да се отглежда навсякъде