- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноЧервено вино и шоколад ни пазят от диабет
22 Януари
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноГоджи бери забавя стареенето
22 Януари
2
Пламена M.
Кое за какво е полезноЯжте повече круши, за да запазите младостта
20 Януари
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи от кава-каваКава-кава е билка, която става все по-популярна напоследък. На много места по света тя се използва като природен антидепресант и свойствата й са признати от много лекари.
20 Януари
Гответе с домати, за да имате здраво сърцеУчените са убедени, че няколко супени лъжици доматен сок, могат да ни помогнат и значително да намалят риска от сърдечно заболяване.
19 Януари
Соковете съдържат повече захар от газираните напиткиОказва се, че соковете съдържат по-голямо количество захар, отколкото има в газираните напитки. Британското правителство дори взе мерки срещу консумацията на такива напитки.
18 Януари
Таханът лекува болен стомах, кости и нервна системаТаханът имам както вътрешно, така и външно приложение. Външно се използва при възпаления на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата.
18 Януари
Тамянът - оръжие в борбата срещу ракаТамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни церемонии. Учени от университета на Лестър са открили още едно негово свойство. Те смятат, че тамянът може да помогне при лечението на рак на яйчниците.
17 Януари
2
Колко грама сол и захар може да ядем на ден?Солта и захарта са подправки, които неминуемо присъстват на трапезата ни. Приемани в големи количества обаче те увеличават риска от сърдечни заболявания и допринесат за наддаването на теглото.
15 Януари
2
Сьомгата от рибарници съдържа токсични диоксиниПредполага се, че европейската сьомга от някои ферми в Шотландия и Фарьорски острови, при която е установено най-голямо количество замърсители, може да увеличи риска от тумори.
14 Януари
Преяждането води до жлъчни кризиНай-често след преяждане започват киселините в стомаха и хранопровода. Ако съвсем сме прекалили с храната, се появява и особеното усещане сякаш гърлото ни изгаря.
13 Януари
Две безалкохолни на ден съсипват бъбрецитеВ проучването участие са взели над 8000 университетски служители. Резултатите показват, че след средно 2. 9 години 10. 7 на сто от хората, които пият по две или повече безалкохолни на ден ще развият протеинурия.
13 Януари
1
Авокадото убива усещането за гладЕкип от експерти стигна до заключението, че консумацията на авокадо между храненията значително намалява усещането за глад. Само половин авокадо може да задържи усещането за ситост по-дълго.
11 Януари
Яйцата на закуска контролират апетитаНаучно изследване твърди, че закуската, която е богата на протеини, ни помага да контролираме апетита си през целия ден. Най-подходящият вариант са рохките яйца, защото се усвояват най-бързо от стомашно-чревния тракт.
10 Януари
Нов сорт ябълка не потъмнява при досег с кислородБиотехнолози са намерили напълно естествен начин ябълката да не потъмнява след разрязване. Новият сорт ябълка не е с чужди гени и ще може да се отглежда навсякъде
10 Януари
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други