Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем правилно риба от магазинаКак да изберем правилно риба от магазина
05 Дек.
Това е най-важното, което трябва да знаете за правилния избор на риба от магазин. Не ви препоръчваме да купувате замразена риба - винаги избирайте прясна пред нея. Най-важния съвет при избора на риба
Да оправим киселото виноДа оправим киселото вино
04 Дек.
5
Когато правите домашно вино трябва да вземете мерки, за да не стане кисело виното. Измервате захарността и слагате захар, за да не киселее.
Как да направим баварски леберкез?Как да направим баварски леберкез?
03 Дек.
Ако искате да експериментирате в кухнята, опитвайки нови и нови ястия, тогава със сигурност трябва да опитате и баварски леберкез. Баварският леберкез се приготвя от мляно месо във форма за кекс ли хляб.
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
01 Дек.
1
Не е сложно да си направите сами кисело зеле с правилната рецепта. За съжаление не всяка домакиня успява да приготви вкусно зеле, тъй като се допускат основни грешки при правене на кисело зеле у дома.
Дългосрочно меню за цялото семейство - закуска, обяд и вечеряДългосрочно меню за цялото семейство - закуска, обяд и вечеря
30 Ноем.
Дългосрочното меню за цялото семейство е съобразено с натовареността на работеща домакиня, закуските в повечето случаи е добре да са приготвени от вечерта. При дългосрочното меню някои от ястията могат да бъдат купени
Как се прави кисело зеле без претаканеКак се прави кисело зеле без претакане
30 Ноем.
Претакането е най-досадният момент, когато правите кисело зеле. За да направите кисело зеле без претакане - вкусно и хрупкаво, ще са ви необходими следните продукти, както и да спазвате тази технология
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?
26 Ноем.
Без сирене и хляб на маса не се сяда - така гласи стара българска поговорка, която важи в пълна сила и днес. Как да разпознаем качественото сирене на пазара?
Какво има в индустриалните замразени картофи за пърженеКакво има в индустриалните замразени картофи за пържене
24 Ноем.
Замразените картофи за пържене спадат към така наречените зеленчукови полуфабрикати. Обикновено замразени бланширани картофи се произвеждат чрез бланширане и шоково замразяване
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко
19 Ноем.
Как правилно да сготвите пуешкото месо, така че то винаги да се окаже сочно, ароматно и вкусно? Пуешкото е хипоалергенен диетичен продукт, който се счита за най-важния източник на пълноценен протеин. Как да готвим пуешко?
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
На пазара у нас може да видите, че се предлага огромно разнообразие от различни видове кашкавал. Но не на всички продукти може да сложим етикет истински кашкавал. Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазина:
Как да се опазим от премесване на тестотоКак да се опазим от премесване на тестото
13 Ноем.
Често срещаме израза не премесвайте тестото, но без никакви инструкции как да не допускаме тази грешка. Как да се опазим от премесване на тестото?
Идеи за гарнитура към пушена сьомгаИдеи за гарнитура към пушена сьомга
13 Ноем.
Поднасянето на пушена сьомга на масата се счита за символ на престиж и охолство. Тук ще ви дадем няколко идеи за подходящи гарнитури към пушената сьомга.
Как да различим качественото краве маслоКак да различим качественото краве масло
11 Ноем.
Когато купувате краве масло в магазина, бихте искали да вярвате, че купувате продукт, направен само от мляко. Как да различим маслото без растителна мазнина? Как да проверите покупката си на краве масло у дома