Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу. Вижте най-важното при готвенето на тофу
Как да запазим арония за зиматаКак да запазим арония за зимата
31 Август
2
Плодовете на аронията имат особен вкус, така че не е особено приятно да ги ядете пресни. Затова методите за съхранение на арония за зимата идват на помощ. Ето как да направим сушена арония, сладко от арони и сироп от арония
Да си изсушим прасковиДа си изсушим праскови
31 Август
Ако обичате праскови, можете да ги консервирате по най-различни начини – като сладко от праскови, компоти или мармалад. Но много вкусни стават прасковите, които са сушени, а сушенето на праскови става лесно
Да си направим сами картофеното пюре на прахДа си направим сами картофеното пюре на прах
28 Август
Сушеното картофено пюре на прах е концентриран полуфабрикат, който улеснява живота на много домакини. Можете да си направите картофено пюре у дома със собствените си ръце, и то съвсем лесно
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
27 Август
Спазвайки тези лесни и прости тънкости при размразяване на пиле, вашето пилешко месо ще е винаги сочно, меко и крехко. Тези принципи на размразяване са актуални и за другите видове месо като свинско и говеждо
Кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвенеКулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене
19 Август
1
Всички обичаме да си хапваме вкусно, но далеч не винаги имаме време, за да приготвим нещо апетитно. Ето и най-добрите и важни кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене
Кулинарни тайни, които трябва да знае всяка домакиняКулинарни тайни, които трябва да знае всяка домакиня
14 Август
Всяка домакиня има своите кулинарни тайни и трикове в кухнята, които е натрупала през годините или е научила от своите майки и баби. Ако вие нямате свои, ето най-популярните тайни, които съкращават процеса на готвене
Защо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у домаЗащо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у дома
11 Август
1
Днес хлябът с квас се превърна в най-популярната разновидност на тестеното изделие. Квасеният хляб е изконна храна, която има много ползи. Приготвяне на хляб с квас у дома
Извара - ползи от редовната ѝ консумацияИзвара - ползи от редовната ѝ консумация
04 Август
Изварата е любим продукт на много хора по света, като заедно с невероятния си нежния си вкус, тя има и множество полезни свойства за организма. Ето предимствата от редовната консумация на извара:
Традиционните ястия на украинската кухняТрадиционните ястия на украинската кухня
03 Август
2
Традиционната украинска кухня ще се хареса на всички, които обичат да си похапват вкусно и обилно. Традиционните ястия на украинската кухня:
Да си панираме смилянски бобДа си панираме смилянски боб
03 Август
Смилянският боб е сред малкото български храни, защитени с патент за марка. Ето как можем да си панираме вкусния смилянски боб в домашни условия:
Как да запазим любимите продукти по-дълго времеКак да запазим любимите продукти по-дълго време
02 Август
Всички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, но понякога може да е сложно да запазим продуктите свежи, дори в хладилника. Как да запазим любимите продукти по-дълго време?
Плънки, подходящи за шаранПлънки, подходящи за шаран
01 Август
Шаранът е сладководна риба, която според хранителната си стойност спада към тлъстите риби. Кои са подходящите плънки за шаран? Вижте повече в тази статия.