Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?
21 Януари
Купата на Буда или Buddha bowl е нова тенденция в кулинарното изкуство, която набира бързо последователи и предизвиква голяма интерес. Тези, които искат да си приготвят класическа купа на Буда, трябва да включат в нея. . .
Смес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решениеСмес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решение
20 Януари
Рецептата за сладкиш в буркан може да бъде оригинален и вдъхновяващ подарък за любителите в кухнята или удобно и бързо решение за всяка домакиня при липса на време
Как правилно да овкусяваме салатитеКак правилно да овкусяваме салатите
19 Януари
Неправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви. Ето защо внимавайте какви сосове си купувате от търговската мрежа или в най-добрия случай си ги приготвяйте сами.
Правила за печене в глинен съдПравила за печене в глинен съд
18 Януари
Глинените съдове са удобни за тези, които не разполагат с много време, защото усилията за приготвяне на храна са минимални: просто поставете продуктите в гювеча, покрийте и пъхнете във фурната. Има обаче и някои правила при печене в глинени съдове.
Котидж Сирене - състав и приложениеКотидж Сирене - състав и приложение
10 Януари
Котидж е вид прясно сирене, което има зърнеста структура. То е меко и и има нежен вкус, който до голяма степен наподобява извара. Прави се от пастьоризирано краве мляко.
За какво трябва да внимаваме, когато купуваме мандарини?За какво трябва да внимаваме, когато купуваме мандарини?
10 Януари
Когато избирате мандарини, внимавайте много и ги оглеждайте добре преди да ги сложите в пазарската торба. Гледайте дали формата им е цяла, имат ли наранявания и колко наситен е техният цвят.
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. Колко време се пече погачата?
Няколко идеи как и с какво да заместим хлебните продуктиНяколко идеи как и с какво да заместим хлебните продукти
08 Януари
Изключването на хлебните продукти от хранителния режим по време на някои диети е важно и дори задължително условия. Но с какво да заместим хлебните продукти? Ето нашите предложения, и то страшно вкусни
Да си приготвим перфектна японска ТемпураДа си приготвим перфектна японска Темпура
07 Януари
Темпура е типично ястие от японската кухня. Традиционната темпура е направено от пържена риба и зеленчуци в тесто. Вижте как се прави японска темпура и кои са най-добрите зеленчуци за вашата темпура
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Чери доматите се поддават добре на консервация и са много вкусни през зимните месеци. Маринованите чери домати са пикантно мезе, могат да се добавят и в различни видове ястия и салати.
Как да сготвим вкусна леща?Как да сготвим вкусна леща?
31 Дек.
Лещата е традиционно ястие за българската кухня. Яхния от това вариво редовно присъства на всяка трапеза. Тя е любимо ястие и на малки, и на големи, освен това е изключително хранителна и много полезна.
Как се правят печени кори за баница?Как се правят печени кори за баница?
29 Дек.
Баниците стават страхотни с печени кори за баница. Ето как да си приготвите такива печени кори.
Натурални подсладители: ИзомалтНатурални подсладители: Изомалт
28 Дек.
Изомалтът е продукт, изцяло получен чрез двустепенно извличане на захарта от цвеклото. На вид и вкус е точно като захарта. Използваните количества от него в рецептите са същите като тези на захарта.