Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи подправки за пастетПодходящи подправки за пастет
20 Дек.
Ако за първи път сте решили да експериментирате и да приготвите пастет в домашни условия, тогава знайте, че едни от най-подходящите добавки и подправки за усилване на вкуса в него са следните
Как се използва сладкарски пош?Как се използва сладкарски пош?
20 Дек.
1
Сладкарският пош е специално приспособление, което се използва при приготвянето на различни сладки изкушения, и по-точно при украсата им. Вижте правилните техники за работа със сладкарски пош
Как да готвим месото, за да се избегне рискът от трихинелозаКак да готвим месото, за да се избегне рискът от трихинелоза
20 Дек.
1
Най-сигурният начин да избегнете риска от трихинелоза, е да готвите месото на подходящата температура. В този случай особено важно може да ви е използването на. . .
Защо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкотоЗащо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкото
19 Дек.
Пилешкото и пуешкото са чудесен източник на чисти протеини, но малцина знаят, че ако консумирате и тяхната кожа, калориите се покачват драстично. Премахването на кожата на пилето намалява до 50 процента мазнините
Съвети и техники за безопасно рязанеСъвети и техники за безопасно рязане
19 Дек.
Професионалните готвачи боравят с ножа със завидна лекота. Ако се спазват всички изисквания, рязането се превръща в лесна и безопасна дейност, без която приготвянето на храна е невъзможно.
Кой дивеч как се приготвя?Кой дивеч как се приготвя?
18 Дек.
Приготвянето на дивечовото месо изисква много повече време за предварителна подготовка, отколкото месата от домашно отглеждани животни. Вижте основните правила при готвенето на месо от дивеч
Витамин К и влиянието му върху човешкия организъмВитамин К и влиянието му върху човешкия организъм
17 Дек.
Водещият изследовател на витамин К д-р Сий Вермер вярва, че почти всеки има дефицит на витамин К. Въпреки че повечето от нас консумират достатъчно храни, богати на витамин, ние не получаваме достатъчно витамин K
Съставки и съвети за най-вкусното гуакамолеСъставки и съвети за най-вкусното гуакамоле
15 Дек.
Класическото гуакамоле се приготвя от пресованата или намачкана вътрешност на авокадо, към която се добавя морска сол, лимонов сок и нещо люто, в най-добрия случай ситно нарязана мексиканска чушка Чили серано.
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаем качествената куркума?
14 Дек.
Куркумата е една от най-важните подправи в индийската кухня. Как да разпознаете некачествената от качествената куркума?
Значението на каймака за перфектното еспресоЗначението на каймака за перфектното еспресо
13 Дек.
Каймакът е онази пяна, която се крепи върху прясно приготвено еспресо. Колкото и да е странно, тя всъщност идва с противоречия и конкуренция.
Заменете маргарина в рецептите с тези храниЗаменете маргарина в рецептите с тези храни
12 Дек.
По много причини все повече хора отхвърлят употребата на маргарин. Често продаван и под названието олео, маргаринът е пълен с изкуствено създадени трансмазнини.
Кои са десертните сирена и как се комбинират?Кои са десертните сирена и как се комбинират?
11 Дек.
Десертните сирена са лесен и същевременно елегантен начин за завършек на всяка вечеря. Те могат да се сервират както с вино, така и с пресни плодове и сладка, с мед, а дори и с кафе.
Как да си приготвим сами мляко от спелта?Как да си приготвим сами мляко от спелта?
10 Дек.
От спелта освен брашно за изработка на различни хлябове и тестени изделия се приготвя и мляко - напитка, перфектна за хората с непоносимост към лактоза