Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделия
25 Юли
След приготвяне и обработка тестото се пече. Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни. Ето някои правила при печене на хлебни изделия, както и сполучлива рецепта за хляб
Как да украсяваме коктейлиКак да украсяваме коктейли
25 Юли
Как да украсяваме коктейли - често срещан въпрос на хората, които тепърва се сблъскват с организирането на партита. Вижте страхотни идеи за украса на коктейли.
Лесни и ефектни кулинарни декорацииЛесни и ефектни кулинарни декорации
22 Юли
Вкусната храна не е предназначена само за наслада на небцето. Тя трябва да е привлекателна и за окото. Ето няколко интересни съвета как лесно и бързо да декорирате, дори и това да не ви се отдава много.
10 начина да се храните здравословно в индийските ресторанти10 начина да се храните здравословно в индийските ресторанти
20 Юли
Когато хапвате в индийски ресторант понякога може да бъде трудно да намерите ястие, което да е здравословно. Може да се храните здравословно, докато все пак се наслаждавате на всички вкусове в индийския ресторант
Тексмати OризТексмати Oриз
19 Юли
Тексмати всъщност е невероятно успешен хибрид ориз, получен именно между индийския басмати и между традиционен американски дългозърнест ориз. Вижте най-важното за ориза Тексимати, който е любим на американците
Тайната на вкусния хекТайната на вкусния хек
15 Юли
Хекът е здравословна и вкусна риба. Но самото месо на рибата хек е много сухо и за да я приготвите, трябва да използвате всевъзможни кулинарни трикове. Ето как се филетира хек и как да сготвим вкусен паниран хек
Пралини - история и как да ги приготвимПралини - история и как да ги приготвим
15 Юли
Традиционно пралините се приготвят със захар, царевичен сироп, мляко, масло и пекан (вид американски орех). Пралините са сладко изкушение, което има дълга история и невероятен вкус. Как да направим пралини?
Основни сосове от плодове в кулинариятаОсновни сосове от плодове в кулинарията
14 Юли
Всичко е по-вкусно със сос! Неписано правило. Това са само някои видове сосове в кулинарията, но най-добре е да подберем соса според ястието. Основни сосове от плодове в кулинарията
Кога и къде можем да заменим захарта с медКога и къде можем да заменим захарта с мед
14 Юли
Захарта е доста употребяван продукт в готвенето и домакинството. Обаче медът би могъл да замести захарта като подсладител в повечето от случаите. Първото и най-лесно приложимо място за замяната на захарта с мед е. . .
Да подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчетаДа подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчета
10 Юли
1
Ето правилното приготвяне на каймата за кюфтета и кебапчета, подправяне и овкусяване на каймата. Кюфтетата и кебапчетата са незаменима част от менюто на балканските народи
Запечатване на месото - как и защоЗапечатване на месото - как и защо
05 Юли
Как да приготвим перфектната пържола у дома? За целта може да ви помогне техниката запечатване на месо. Ето какви са особеностите при запечатване на месото. Как месото се запечатва?
Полезни съвети за начинаещи готвачиПолезни съвети за начинаещи готвачи
02 Юли
Никой не се е родил научен. Всеки велик готвач дължи успеха си на практика и упоритост. Какви са тайните за успешно готвене? Запознайте се с полезни съвети за начинаещи готвачи.
Чашушули - тайната на вкусната грузинска яхнияЧашушули - тайната на вкусната грузинска яхния
30 Юни
Чашушули (яхния, пикантно месо) е грузинско ястие, което се радва на популярност в различни страни. Чашушули се приготвя от говеждо, свинско, по-рядко от агнешко. Смята се за много пикантно грузинско ястие