PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се пекат различните сладки?
27 Дек.
Мая Джамбазова
Кулинарни СъветиСъвети за вечерята на Коледа: Как да се подготвите рано?
25 Дек.
Криси Красимирова
Кулинарни СъветиКак се правят перфектните слънчеви краставички
22 Дек.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи подправки за пастетАко за първи път сте решили да експериментирате и да приготвите пастет в домашни условия, тогава знайте, че едни от най-подходящите добавки и подправки за усилване на вкуса в него са следните
20 Дек.
Как се използва сладкарски пош?Сладкарският пош е специално приспособление, което се използва при приготвянето на различни сладки изкушения, и по-точно при украсата им. Вижте правилните техники за работа със сладкарски пош
20 Дек.
1
Как да готвим месото, за да се избегне рискът от трихинелозаНай-сигурният начин да избегнете риска от трихинелоза, е да готвите месото на подходящата температура. В този случай особено важно може да ви е използването на. . .
20 Дек.
1
Защо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкотоПилешкото и пуешкото са чудесен източник на чисти протеини, но малцина знаят, че ако консумирате и тяхната кожа, калориите се покачват драстично. Премахването на кожата на пилето намалява до 50 процента мазнините
19 Дек.
Съвети и техники за безопасно рязанеПрофесионалните готвачи боравят с ножа със завидна лекота. Ако се спазват всички изисквания, рязането се превръща в лесна и безопасна дейност, без която приготвянето на храна е невъзможно.
19 Дек.
Кой дивеч как се приготвя?Приготвянето на дивечовото месо изисква много повече време за предварителна подготовка, отколкото месата от домашно отглеждани животни. Вижте основните правила при готвенето на месо от дивеч
18 Дек.
Витамин К и влиянието му върху човешкия организъмВодещият изследовател на витамин К д-р Сий Вермер вярва, че почти всеки има дефицит на витамин К. Въпреки че повечето от нас консумират достатъчно храни, богати на витамин, ние не получаваме достатъчно витамин K
17 Дек.
Съставки и съвети за най-вкусното гуакамолеКласическото гуакамоле се приготвя от пресованата или намачкана вътрешност на авокадо, към която се добавя морска сол, лимонов сок и нещо люто, в най-добрия случай ситно нарязана мексиканска чушка Чили серано.
15 Дек.
Как да разпознаем качествената куркума?Куркумата е една от най-важните подправи в индийската кухня. Как да разпознаете некачествената от качествената куркума?
14 Дек.
Значението на каймака за перфектното еспресоКаймакът е онази пяна, която се крепи върху прясно приготвено еспресо. Колкото и да е странно, тя всъщност идва с противоречия и конкуренция.
13 Дек.
Заменете маргарина в рецептите с тези храниПо много причини все повече хора отхвърлят употребата на маргарин. Често продаван и под названието олео, маргаринът е пълен с изкуствено създадени трансмазнини.
12 Дек.
Кои са десертните сирена и как се комбинират?Десертните сирена са лесен и същевременно елегантен начин за завършек на всяка вечеря. Те могат да се сервират както с вино, така и с пресни плодове и сладка, с мед, а дори и с кафе.
11 Дек.
Как да си приготвим сами мляко от спелта?От спелта освен брашно за изработка на различни хлябове и тестени изделия се приготвя и мляко - напитка, перфектна за хората с непоносимост към лактоза
10 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 086
Основни рецепти
15 322
20 788
Други