Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. Колко време се пече погачата?
Няколко идеи как и с какво да заместим хлебните продуктиНяколко идеи как и с какво да заместим хлебните продукти
08 Януари
Изключването на хлебните продукти от хранителния режим по време на някои диети е важно и дори задължително условия. Но с какво да заместим хлебните продукти? Ето нашите предложения, и то страшно вкусни
Да си приготвим перфектна японска ТемпураДа си приготвим перфектна японска Темпура
07 Януари
1
Темпура е типично ястие от японската кухня. Традиционната темпура е направено от пържена риба и зеленчуци в тесто. Вижте как се прави японска темпура и кои са най-добрите зеленчуци за вашата темпура
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Чери доматите се поддават добре на консервация и са много вкусни през зимните месеци. Маринованите чери домати са пикантно мезе, могат да се добавят и в различни видове ястия и салати.
Как да сготвим вкусна леща?Как да сготвим вкусна леща?
31 Дек.
Лещата е традиционно ястие за българската кухня. Яхния от това вариво редовно присъства на всяка трапеза. Тя е любимо ястие и на малки, и на големи, освен това е изключително хранителна и много полезна.
Как се правят печени кори за баница?Как се правят печени кори за баница?
29 Дек.
Баниците стават страхотни с печени кори за баница. Ето как да си приготвите такива печени кори.
Натурални подсладители: ИзомалтНатурални подсладители: Изомалт
28 Дек.
Изомалтът е продукт, изцяло получен чрез двустепенно извличане на захарта от цвеклото. На вид и вкус е точно като захарта. Използваните количества от него в рецептите са същите като тези на захарта.
Как се пекат различните сладки?Как се пекат различните сладки?
27 Дек.
Ако вече си имате любими рецепти за сладки, ние ще ви дадем някои съвети за това как да ги приготвяте и какви интересни тънкости трябва да знаете, когато печете сладки
Съвети за вечерята на Коледа: Как да се подготвите рано?Съвети за вечерята на Коледа: Как да се подготвите рано?
25 Дек.
Коледа. По цял свят тя е един от най-топлите семейни празници. Въпреки позитивните емоции – във всяко домакинство тя е свързана и с малко напрежение. Домакините обикновено се стремят да се представят възможно най-добре.
Как се правят перфектните слънчеви краставичкиКак се правят перфектните слънчеви краставички
22 Дек.
Ето една рецепта за слънчеви краставички, която е доста стара и се харесва на любителите на малките краставички. Не всички сортове стават за буркани. Необходими са корнишони или млади краставици от сорт
Подходящи подправки за пастетПодходящи подправки за пастет
20 Дек.
Ако за първи път сте решили да експериментирате и да приготвите пастет в домашни условия, тогава знайте, че едни от най-подходящите добавки и подправки за усилване на вкуса в него са следните
Как се използва сладкарски пош?Как се използва сладкарски пош?
20 Дек.
1
Сладкарският пош е специално приспособление, което се използва при приготвянето на различни сладки изкушения, и по-точно при украсата им. Вижте правилните техники за работа със сладкарски пош
Как да готвим месото, за да се избегне рискът от трихинелозаКак да готвим месото, за да се избегне рискът от трихинелоза
20 Дек.
2
Най-сигурният начин да избегнете риска от трихинелоза, е да готвите месото на подходящата температура. В този случай особено важно може да ви е използването на. . .