Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ако смятате, че грахът винаги се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно. Именно затова е важно да знаете някои малки хитрини.
Как се готви прясно зелеКак се готви прясно зеле
25 Януари
Всеки знае как да приготви кисело зеле, но какви са тънкостите при приготвянето на прясно зеле? Ето съвети при готвене на прясно зеле, които ще ви бъдат полезни в кухнята.
Съвети при готвенето на спанак и лападСъвети при готвенето на спанак и лапад
25 Януари
Днес можем да срещнем почти целогодишно лапад и спанак по магазините, но за да запазите полезните им вещества, гответе само сезонните зеленчуци. Ето няколко съвета за готвене на спанак и лапад.
Защо трябва да варите картофите с кожата?Защо трябва да варите картофите с кожата?
25 Януари
Варенето е може би най-често прилаган начин на готвене на картофи. Обикновено те се варят след измиване и обелване. Всъщност това е неправилно. Вижте защо картофите трябва да се варят с кожата.
Как е правилно да се нарязва месото?Как е правилно да се нарязва месото?
24 Януари
Правилното рязане на месото е много важен момент в кулинарията. Ако обичате вкусни стекове, шишчетата и други подобни великолепни месни изкушения, тогава е необходимо да знаете как правилно да режете месото.
Тайните на вкусния зелен бобТайните на вкусния зелен боб
24 Януари
Съществуват десетки рецепти за готвенето на зелен боб, като така например може да се приготви с яйце и да се добави чесън за вкус. Зеленият фасул търпи много различни кулинарни експерименти и влиза в различни ястия.
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалСъвети при приготвянето на домашен кашкавал
24 Януари
Домашната храна винаги е за предпочитане пред тази в магазина и кашкавалът не прави изключение. Ето няколко съвета за приготвянето на домашен кашкавал. Рецепта за домашен кашкавал.
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят, защото е една от класическите ретро рецепти. В действителност Фрикасето е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос
Как се готви с мултикукър?Как се готви с мултикукър?
23 Януари
Може от рекламните да ви убеждават, че готвенето с Мултикукър става с натискане на един бутон, но готвенето с уреда си има някой специфики. Ето няколко практични съвети при готвене с Мултикукър
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Зайци се отглеждат в изобилие и у нас, а и гозбите с тях не са обвързани с никакви традиции. Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо
Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?
21 Януари
Купата на Буда или Buddha bowl е нова тенденция в кулинарното изкуство, която набира бързо последователи и предизвиква голяма интерес. Тези, които искат да си приготвят класическа купа на Буда, трябва да включат в нея. . .
Смес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решениеСмес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решение
20 Януари
Рецептата за сладкиш в буркан може да бъде оригинален и вдъхновяващ подарък за любителите в кухнята или удобно и бързо решение за всяка домакиня при липса на време
Как правилно да овкусяваме салатитеКак правилно да овкусяваме салатите
19 Януари
Неправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви. Ето защо внимавайте какви сосове си купувате от търговската мрежа или в най-добрия случай си ги приготвяйте сами.