Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсновни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползва
11 Март
2
Съвременните специалисти по хранене препоръчват да имате около 5 вида различни масла в кухнята и да редувате употребата им. Сред най-популярните масла за готвене са олиото, кравето масло, свинската мас и патешката мазнина.
Съвети за приготвяне на перфектните брускетиСъвети за приготвяне на перфектните брускети
07 Март
На пръв поглед може да изглежда, че приготвянето на брускетите е проста задача, но дори и такова просто ястие има свои правила и етапи на приготвяне. Вижте повече:
Как да си приготвим крехко свинско месоКак да си приготвим крехко свинско месо
06 Март
При положение, че сте истински факири в кухнята, то няма как да не знаете как се приготвя крехко свинско месо. Все пак тук съвсем набързо ще предложим няколко съвета как се приготвя крехко свинско месо
Кулинарна употреба на оризово олиоКулинарна употреба на оризово олио
03 Март
Оризовото олио е най-популярно в Източна Азия, където отдавна се използва в кулинарията. Освен там, то навлиза все по-сериозно в европейската кухня.
Традиционни български сиренаТрадиционни български сирена
22 Февр.
Традиционното българско сирене е подходящо за термична обработка на скара, подходящо е в комбинация със сурови салати и би могло да се използва за готвене в ястия и гозби
Съвети при готвенето за бебеСъвети при готвенето за бебе
22 Февр.
Съвети при готвенето за бебе - ето някои основни правила и съвети. Кои са подходящите храни за бебе. Как да приготвите сами бебешката храна - избор на продукти и начин на готвене.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Ако изборът ви вече е попаднал върху месото от щраус, да се фокусираме върху някои специфики около приготвянето на ястия с щраусово месо. Щраусовото месо ще стане готово по-бързо от всяко друго, което сте готвили.
Как да изберем най-добрите масла според кулинарната си задача?Как да изберем най-добрите масла според кулинарната си задача?
19 Февр.
Трябва да знаете кое масло е най-подходящо за кулинарната задача, която сте си поставили. Това знание може да ви превърне в майстори в кулинарията. Изборът на неподходящо масло може да съсипе ястието.
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Ако искате да приготвите вкусна и сочна пуйка, тогава е важно да умеете да експериментирате и да опитвате различни вариации. Има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и вкусни.
Никога не съхранявайте тези плодове и зеленчуци заедноНикога не съхранявайте тези плодове и зеленчуци заедно
16 Февр.
Никога не съхранявайте тези плодове и зеленчуци заедно. Ако купувате редовно плодове и зеленчуци, вероятно сте забелязали, че понякога те се развалят много бързо. Можете да избегнете подобно явление.
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
16 Февр.
Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене. Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно. Но пък за сметка на това в него има много мазнини.
Кое растително мляко за какво се ползва?Кое растително мляко за какво се ползва?
15 Февр.
Растителните млека, като бадемово мляко, овесено мляко, вече класическото соево мляко и други, набират огромна популярност в световен мащаб. Кое растително мляко как се ползва?
Правилата на баба за вкусни чорби и супи със запръжка и застройкаПравилата на баба за вкусни чорби и супи със запръжка и застройка
13 Февр.
Чорбите и супите се разделят на две групи: със запръжка и със застройка. Вижте правилата за приготвянето на перфектната застройка за супа, както и запръжка за чорби.