Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословна алтернатива на мазнинитеЗдравословна алтернатива на мазнините
09 Февр.
Мазнините често са смятани за Враг номер едно на стройната фигура и на здравето като цяло. Кои са здравословните алтернативи на вредните мазнини?
Малки тайни за вкусни дробчетаМалки тайни за вкусни дробчета
09 Февр.
Пилешките дробчета са част от традиционната българска кухня и любимо ястие на мнозина. Но как да си ги приготвим у дома така, че вкусът да конкурира този в механите и българските ресторанти?
Съвети при приготвянето на домашно сиренеСъвети при приготвянето на домашно сирене
08 Февр.
1
Домашно сирене – кой приготвя все още сирене у дома? Мнозина ще си зададат този въпрос и имат право – тази дейност е рядко срящана днес. Бабите на нашите баби са го правели преди години почти всекидневно, а сега – това е останало в миналото.
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
Мусаката е традиционно ястие и всяка домакиня трябва да знае тънкостите при приготвянето й. В следващите редове вижте повече:
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
Приготвянето на яребици не е толкова сложно, ако знаете как правилно да подготвите птицата. В следващите редове вижте някои полезни съвети за приготвяне на яребици.
Как се овкусява пуешко?Как се овкусява пуешко?
05 Февр.
Обикновено асоциираме пуешкото с американската кухня. Има няколко основни начина да сготвите вкусно пуешко, което се топи в устата. Основна част от това обаче е правилното овкусяване на пуешкото.
Тайните на течния шоколадТайните на течния шоколад
05 Февр.
3
На 5 януари се отбелязва Световният ден на течния шоколад Нутела, така че кой по-подходящ момент от този, за да си приготвим сами домашен течен шоколад
Пергаментова хартия - същност и приложениеПергаментова хартия - същност и приложение
03 Февр.
Всяка домакиня има в арсенала си ролка пергаментова хартия. Освен за печене обаче хартията може да намери и различно приложение. Вижте които са най-често срещаните начини за употреба и приложение на пергаментова хартия
Съвети при готвенето в гювечСъвети при готвенето в гювеч
02 Февр.
Както казват бабите по селата, няма нищо по-вкусно от ястията, приготвени в гювеч. Макар наистина лесно и изключително вкусно, готвенето в гювеч изисква и някой основни познания. Ето кои са те
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Най-здравословната храна е вкусната! Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра сланина, казват, трябва да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено, добър материал. Съвети как да приготвите пушена сланина и осолена сланина
Как се правят вкусни супиКак се правят вкусни супи
31 Януари
Супите са неразделна част от българската трапеза и макар да сме свикнали да ги хапваме за обяд, то нищо не ни пречи да ги сервираме и за вечеря. За да е наистина вкусна една супа, е добре да знаете тези правила при приготвянето ѝ
Как се приготвя щрудел?Как се приготвя щрудел?
30 Януари
Сигурно си мислите, че щруделът е лесен за приготвяне. Да, така изглежда! Всъщност обаче приготвянето на тестото може да бъде изключително трудно и да изисква сръчни ръце.