Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво върви печеното агне?С какво върви печеното агне?
12 Май
Какво би трябвало да сложите на трапезата си, поднасяйки току-що изваденото изпечено агнешко месо? Класическата салата, която се сервира заедно с печеното агне, е зелената. Без никакви импровизации.
20 съвета за правилна работа с тесто20 съвета за правилна работа с тесто
11 Май
С помощта на тези 20 съвета за работа с тесто ще можете да приготвяте вкусни тестени изкушения и да радвате всеки ден вашите близки. Освен това така тестото ще втасва по-добре и десертите ще се получават по-меки и пухкави
Как се работи с гофретник?Как се работи с гофретник?
11 Май
1
Няма нищо сложно при работата с гофретник. Първото нещо, което трябва да направите, е да си изберете рецепта за тесто за гофрети, като в началото можете да започнете с класическата
Как да съхраняваме черен и червен пиперКак да съхраняваме черен и червен пипер
11 Май
Щипка черен или червен пипер се поставят на голяма част от гозбите, които приготвяме. Съвети за съхраняване на черния и червения пипер и предпазване от насекоми.
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Дивечовото месо е истински деликатес на трапезата ни и е много по-полезно от месото на животни, отглеждани от хората за храна. Приготвянето на дивеча обаче изисква кулинарна култура, тъй като тънкостите са доста.
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне. Агнешкото месо се пече в тава с капак. Съвети за вкусно агнешко печено.
Тънкости за вкусно агнешко печеноТънкости за вкусно агнешко печено
07 Май
По традиция хапваме вкусно агнешко печено на важни празници. Тънкости при печене на агнешко в домашни условия.
Как се работи с бутертестоКак се работи с бутертесто
07 Май
Ароматното бутертесто изпълва с уникален аромат всеки дом. При работата с бутертесто има някой важни тънкости. Хубаво е да ги знам, за да можем да приготвим страхотни ястия и десерти с бутертесто.
Как се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещиКак се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещи
06 Май
1
Това е ръководство за начинаещи при направата на картофени кюфтета и ние ще се постараем да сме възможно най-подробни в обясненията си. За картофени кюфтета избирайте стари картофи, а не пресни
Розов пипер - какво трябва да знаем?Розов пипер - какво трябва да знаем?
03 Май
Днес съществуват много различни подправки, с които да овкусите ястията си и да приготвите истински кулинарни изкушения. Сред широкия асортимент можете да срещнете не само бял или черен пипер, но и розов.
Класически сосове за пелмениКласически сосове за пелмени
01 Май
Пелмените са едно от най-емблематичните руски ястия, които донякъде напомнят италианските тортелини. Но са си чисто руско творение, вероятно родено някъде из далечните и студени сибирски земи.
Заменете захарта с мед! С тези съветиЗаменете захарта с мед! С тези съвети
01 Май
Една от най-добрите промени, която може да направите за тялото си, е да спрете захарта. В следващите редове вижте как да замените захарта с много по-полезната алтернатива - меда.
Как и какво да сготвим с коприва?Как и какво да сготвим с коприва?
01 Май
Набраната коприва се накисва за 10-15 минути в студена вода, за да може да паднат песъчинките, след което се измива старателно. Когато копривата е измита, тя се бланшира за 4-5 минути.