Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
29 Май
Зърната на среднозърнестия ориз нито са прекалено дълги, нито са прекалено къси. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз.
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Домашно захарно тесто е трудно задача, с която малцина се справят. На пазара се предлага захарно тесто в различно цветове. С фондан трябва да се работи бързо, за да не изсъхне или втвърди. Правила за работа със захарно тесто.
Тайни и хитринки за вкусни тиквичкиТайни и хитринки за вкусни тиквички
24 Май
Ако приготвяте тиквички винаги по един и същи начин, ако често не ви се получават, ако се чудите как да подобрите вашите рецепти, може да прочетете нашите тайни и хитринки за приготвяне на вкусни тиквички
Ето как да изберем най-вкусната диняЕто как да изберем най-вкусната диня
22 Май
Как да купуваме и избираме диня? Ето нашите съвети как да изберете сладка и узряла диня.
Как да съхраняваме динята?Как да съхраняваме динята?
22 Май
2
Съвети за съхранение на цели и нарязани дини. Можете да държите динята в хладилник за краткосрочно съхранение.
Майонезени сосове - видове и приготвянеМайонезени сосове - видове и приготвяне
21 Май
Майонезеният сос е много популярен и широко използван дресинг, който много често допълва всякакви ястия. Майонезени сосове се приготвят много бързо и икономично, а са достатъчно наситени, деликатни, ароматни и апетитни
Как да направим супа от леща - ръководство за начинаещиКак да направим супа от леща - ръководство за начинаещи
21 Май
Тук ще оформим в няколко реда един вид ръководство за начинаещи, които никога не са приготвяли леща. Всъщност ето какво трябва да знаете за приготвянето на супа от леща
Как да замразяваме и размразяваме бананиКак да замразяваме и размразяваме банани
20 Май
Всеки знае, че бананите не са особено траен продукт. Те бързо покафеняват и омекват, като скоро след това стават негодни за консумация. Но преди това можем просто да ги замразим. Бананите са много лесни за замразяване
Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнятаКулинарни съвети за по-лесна работа в кухнята
20 Май
Кулинарните хитринки са онези знания, които ни спестяват много излишно време и нерви, докато се опитваме да сътворим нашите гозби и десерти
Кои подправки подхождат на различните месаКои подправки подхождат на различните меса
19 Май
За да е вкусно свинското месо, то има нужда от черен и червен пипер, за предпочитане млян. Черният пипер и лютият червен пипер са перфектни подправки за пилешкото месо. Най-добрите подправки за различните меса
Как се приготвят бутербродни сандвичиКак се приготвят бутербродни сандвичи
19 Май
Думата бутерброд означава хляб, намазан с масло, или в буквален превод от руски - сандвич. Сандвичите за специален повод или за всеки ден не трябва да бъдат много претрупани, трябва да има хармония в цветовете на продуктите
Какво помага за доброто втасване на тестото?Какво помага за доброто втасване на тестото?
18 Май
Както при всяко нещо, и при втасването има тънкости. Хубаво е да ги знаете, защото те ще ви помогнат да втаса добре тестото, за да получите идеални и пухкави тестени изделия.
Как се прави ябълково вино?Как се прави ябълково вино?
15 Май
Приготвянето на ябълково вино не е сложно, рецептата може да се изпълни спокойно в домашни условия, а напитката ще ви зарадва с изискан, медено-плодов аромат.