Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Барбун на фурнаБарбун на фурна
29 Април
Нека маринованите барбуни престоят така около половин час. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете барбуна от купата и подредете в намазнена тава....
Барбун с естрагон на грилБарбун с естрагон на грил
27 Юли
Намажете отвътре стомаха на всяка риба със сол и сложете по 2 стръка естрагон. С помощта на остър нож направете по 2 разреза на всяка риба....
Барбун на скара с розмаринБарбун на скара с розмарин
02 Дек.
Печем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите. Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата....
Барбун (Барбуня)Барбун (Барбуня)
13 Януари
Кулинарна употреба на рибата барбун Рибата барбун се приготвя по различни начини в зависимост от големината на екземпляра. Тя може да се изпържи, свари, маринова, задуши, сготви по различни начини....
Барбун в хартияБарбун в хартия
04 Юни
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете 4 кръга от хартия за печене, достатъчно големи, за да може да се завие рибата. Намажете ги с олиото и сложете рибата отгоре....
Барбун по провансалскиБарбун по провансалски
21 Април
Почистеният барбун се овалва с брашно и се запържва с мазнината, където е пържено резенето. Сервирайте рибата, поръсена с доматения сос и аранжирана с резене....
Кулинарни приложения на риба меджидКулинарни приложения на риба меджид
01 Дек.
Кулинарните им приложения могат да са много, но в следните редове ще ви покажем как тези рибки стават най-вкусни....
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаКулинарни приложения на кашкавалената моцарела
06 Ноем.
Като съставка Кашкавалената моцарела може да се ползва като кулинарна съставка за приготвянето на вкусни ястия. Като такава, тя е особено подходяща при тестени солени изделия....
Кулинарни приложения на маслиновата пастаКулинарни приложения на маслиновата паста
28 Септ.
Използвайте вашата кулинарна фантазия и експериментирайте с различни рецепти, за да научите как да включите този вкусен продукт във вашата кухня....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
13 Февр.
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарно приложение на прошутоКулинарно приложение на прошуто
21 Януари
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
В кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Освен кулинарни, подправката има и лечебни свойства, активно използвани от народната медицина. Прилага се в рецепти срещу умора, като възстановяващо и ободряващо средство....
Кулинарно приложение на амонячната содаКулинарно приложение на амонячната сода
02 Ноем.
Мнението на специалистите кулинари обаче е, че сладките бухват много по-добре, когато при приготвянето им се използва амонячна сода....
Кулинарно приложение на какаово маслоКулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Какаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Оризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария. Той се използва най-вече в японската и китайската кухня като е бил популярен още в началото на 3 век....
Сафрид - ползи и кулинарни приложенияСафрид - ползи и кулинарни приложения
26 Окт.
Затова е важно да се знаят ползите и кулинарните приложения на сафрида. Характеристика на риба сафрид Сафридът принадлежи към разреда на Бодлоперките и семейство Сафридови....
Малтитол - ползи и кулинарни приложения на подсладителяМалтитол - ползи и кулинарни приложения на подсладителя
28 Юни
Същност на малтитола, обуславящ кулинарните му приложения Малтитолът е натурална хранителна добавка, оплучена от нагряване и карамелизиране на полуфабриката малтитолов сироп....
Тиква Матилда - ползи и кулинарни приложенияТиква Матилда - ползи и кулинарни приложения
26 Окт.
Причислява се към плодовите зеленчуци и намира невероятно много кулинарни приложения, от основно ястие, до плодова напитка от тиква....
Есетра - полезни свойства и кулинарни приложенияЕсетра - полезни свойства и кулинарни приложения
26 Август
Поради характеристиките си месото от есетрата изисква кулинарни способности за приготвяне, защото иначе става сухо и безвкусно....
Синя спирулина - ползи и кулинарни приложенияСиня спирулина - ползи и кулинарни приложения
23 Юни
Кулинарни приложения на синята спирулина Полезна съставка в сокове и шейкове Синята спирулина може да се използва като добавка в сутрешните сокове, смутита с боровинки и шейкове за отличен старт на деня....
Гъба смръчкула - ползи и кулинарни приложенияГъба смръчкула - ползи и кулинарни приложения
12 Април
Кулинарна употреба на гъба смърчкула Смърчкулата се смила трудно от организма и има опасност от храносмилателни проблеми, затова трябва внимателно да се използва....
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиСлънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползи
10 Окт.
Кулинарно приложение на слънчогледовото брашно Слънчогледовото брашно в пекарствотоСлънчогледовото брашно може да бъде основен заместител на бялото брашно, което традиционно използваме....
Песто Трапанезе - състав и кулинарни приложенияПесто Трапанезе - състав и кулинарни приложения
29 Септ.
Кулинарни приложения на песто Трапанезе Поднесете Песто Трапанезе върху сварени тестени изделия, като макарони, пене, талиатели, фарфале. Спагетите с песто Трапанезе сат класика....
Мариновани барбуниМариновани барбуни
01 Юли
Варете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня....