Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Барбун на фурнаНека маринованите барбуни престоят така около половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Извадете барбуна от купата и подредете в намазнена тава....
29 Април
Барбун с естрагон на грилНамажете отвътре стомаха на всяка риба със сол и сложете по 2 стръка естрагон.
С помощта на остър нож направете по 2 разреза на всяка риба....
27 Юли
Барбун на скара с розмаринПечем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите.
Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата....
02 Дек.
Барбун (Барбуня)Кулинарна употреба на рибата барбун
Рибата барбун се приготвя по различни начини в зависимост от големината на екземпляра. Тя може да се изпържи, свари, маринова, задуши, сготви по различни начини....
13 Януари
Барбун в хартияЗагрейте фурната на 180 градуса. Нарежете 4 кръга от хартия за печене, достатъчно големи, за да може да се завие рибата.
Намажете ги с олиото и сложете рибата отгоре....
04 Юни
Барбун по провансалскиПочистеният барбун се овалва с брашно и се запържва с мазнината, където е пържено резенето. Сервирайте рибата, поръсена с доматения сос и аранжирана с резене....
21 Април
Кулинарни приложения на риба меджидКулинарните им приложения могат да са много, но в следните редове ще ви покажем как тези рибки стават най-вкусни....
01 Дек.
Кулинарни приложения на кашкавалената моцарелаКато съставка
Кашкавалената моцарела може да се ползва като кулинарна съставка за приготвянето на вкусни ястия. Като такава, тя е особено подходяща при тестени солени изделия....
06 Ноем.
Кулинарни приложения на маслиновата пастаИзползвайте вашата кулинарна фантазия и експериментирайте с различни рецепти, за да научите как да включите този вкусен продукт във вашата кухня....
28 Септ.
Кулинарно приложение на чедърЧедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години.
Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
13 Февр.
Кулинарно приложение на прошутоВ италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
21 Януари
Кулинарно приложение на маскарпонеВ кулинарни рингове или в стъклени чаши се редят ред киви, ред ягоди, ред малини, като между редовете се слага крем. Полива се с изстудения сос и се украсява с ментови листенца....
26 Юли
1
Кулинарно приложение на джодженОсвен кулинарни, подправката има и лечебни свойства, активно използвани от народната медицина. Прилага се в рецепти срещу умора, като възстановяващо и ободряващо средство....
20 Юни
Кулинарно приложение на амонячната содаМнението на специалистите кулинари обаче е, че сладките бухват много по-добре, когато при приготвянето им се използва амонячна сода....
02 Ноем.
Кулинарно приложение на какаово маслоКакаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
27 Март
Кулинарно приложение на оризовия оцетОризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария. Той се използва най-вече в японската и китайската кухня като е бил популярен още в началото на 3 век....
15 Дек.
Сафрид - ползи и кулинарни приложенияЗатова е важно да се знаят ползите и кулинарните приложения на сафрида.
Характеристика на риба сафрид
Сафридът принадлежи към разреда на Бодлоперките и семейство Сафридови....
26 Окт.
Малтитол - ползи и кулинарни приложения на подсладителяСъщност на малтитола, обуславящ кулинарните му приложения
Малтитолът е натурална хранителна добавка, оплучена от нагряване и карамелизиране на полуфабриката малтитолов сироп....
28 Юни
Тиква Матилда - ползи и кулинарни приложенияПричислява се към плодовите зеленчуци и намира невероятно много кулинарни приложения, от основно ястие, до плодова напитка от тиква....
26 Окт.
Есетра - полезни свойства и кулинарни приложенияПоради характеристиките си месото от есетрата изисква кулинарни способности за приготвяне, защото иначе става сухо и безвкусно....
26 Август
Синя спирулина - ползи и кулинарни приложенияКулинарни приложения на синята спирулина
Полезна съставка в сокове и шейкове
Синята спирулина може да се използва като добавка в сутрешните сокове, смутита с боровинки и шейкове за отличен старт на деня....
23 Юни
Гъба смръчкула - ползи и кулинарни приложенияКулинарна употреба на гъба смърчкула
Смърчкулата се смила трудно от организма и има опасност от храносмилателни проблеми, затова трябва внимателно да се използва....
12 Април
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиКулинарно приложение на слънчогледовото брашно
Слънчогледовото брашно в пекарствотоСлънчогледовото брашно може да бъде основен заместител на бялото брашно, което традиционно използваме....
10 Окт.
Песто Трапанезе - състав и кулинарни приложенияКулинарни приложения на песто Трапанезе
Поднесете Песто Трапанезе върху сварени тестени изделия, като макарони, пене, талиатели, фарфале.
Спагетите с песто Трапанезе сат класика....
29 Септ.
Мариновани барбуниВарете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня....
01 Юли