Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено свинско коремче с картофи на фурнаПечем свинското за около 1 час на 180 градуса.
Печеното свинско коремче с картофи на фурна е готово....
10 Дек.
Свинското каре от коя част на прасето е?Свинските карета спадат към групата на т.нар. първокачествено свинско месо. Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина....
23 Ноем.
От коя част на прасето се прави кайма?Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е.
Свинското месо може да се консумира и смляно....
25 Февр.
От коя част на прасето се прави сланина?Много често сланината бива бъркана с бекона, който освен мастна тъкан, има и месо и се добива от корема на прасето....
09 Дек.
Печено свинско коремчеСлед това махаме фолиото и запичаме още малко свинското печено.
Наздраве с това уникално печено свинско коремче....
11 Ноем.
Коя част от прасето става за пържоли?Поясницата е зоната между раменете и задните крака на прасето. Тя е най-нежната част на животното.
От тази област се изрязват пържоли от ребра и филе, както и свинско филе....
24 Февр.
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?А ето от коя област на прасето можете да направите суджуци и наденици:
За суджука е подходящо месо, което не е много тлъсто. Такова може да бъде в областта на свинския бут. Там месото е подходящо за всичко....
05 Март
Коя част от прасето става за печене на скара?Най-доброто свинско за печене на скара са по-мазните парчета от прасето. Върху барбекюто може да метнете свински врат, свинска плешка, свински ребра, бекон, свински флейки, добре мариновани предварително....
25 Февр.
Коя част на прасето за какво е подходящаПочваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
16 Дек.
Коя част от свинското е най-крехка?Свинското филе
Свинското филе е мускулът, който минава по протежение на гърба на прасето, от рамото до бедрото....
24 Февр.
Домашен пастет от прасетоГлавата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката.
Суровият дроб също се мели....
06 Февр.
Печено свинско коремче със сос и гарнитураПечено свинско коремче със сос и гарнитура е перфектното празнично ястие....
16 Дек.
От коя част на телето е най-крехкото месо?Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето.
Телешкото...
11 Април
Кое месо от коя част на телето идва?Телешки гърди и корем
От гърдите се изрязва шарено парче месо за готвене, както и пастърма, а от корема се прави стек, който се пържи в силно загрято олио....
25 Януари
При газове в корема и оригване - анасонов чайРецептата за анасонов чай при газове в корема и оригване е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
31 Януари
Баница с коремчеДъното и стените на съда, в който ще се реди баницата се намазва много добре с приготвената смес. Дъното трябва да е покрито с нея, това е задължително - нека не Ви притеснява това.
Слага се първия лист от корите....
19 Февр.
5
Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?Всички знаем колко е трудно да се намери време за тренировка в забързаното ежедневие. За повечето хора е голямо изпитание да стигнат до фитнес залата, въпреки че знаят колко жизненоважни са тренировките за здравето. Тренировките...
26 Дек.
Упражнения за долната част на коремаДолната част от корема е може би най-трудната зона за поддържане. Изключително проблемна е при жените, най-вече след раждане....
04 Ноем.
Така се пече ципура на скараЩом печената риба е готова, поръсете със сок от лимон.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
От кое месо на прасето се прави бекон?Има много тънък слой сланина по себе си и се добива от млади прасета, които се отглеждат точно, за да се направи бекон от тях.
Беконът е добива от корема на прасето....
01 Февр.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!Авокадото е една от нашумелите в последно време суперхрани. Той бързо печели слава благодарение на богатия си състав и всички ценни качества, които притежава.
Авокадото е източник на фибри, мононенаситени, полиненаситени...
25 Март
1
Паприкаш от свинско на фурнаПодходяща гарнитура за паприкаш със свинско е задушеният ориз с масло и чесън....
25 Септ.
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Източник: Delish
Забележка: Ползвала съм суха мащерка /3 хубави щипки/ поради липса на прясна;
Телешкия бульон - кубче Knorr;
Fondant от френски език означава топящ се и оттам и името на тези уникални картофи Топящи...
11 Дек.
2