Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено свинско коремче с картофи на фурнаПечено свинско коремче с картофи на фурна
10 Дек.
Печем свинското за около 1 час на 180 градуса. Печеното свинско коремче с картофи на фурна е готово....
Свинското каре от коя част на прасето е?Свинското каре от коя част на прасето е?
23 Ноем.
Свинските карета спадат към групата на т.нар. първокачествено свинско месо. Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина....
От коя част на прасето се прави кайма?От коя част на прасето се прави кайма?
25 Февр.
Свинското месо е най-често консумираното месо в света, като доказателствата за отглеждане на свине датират от 5000 г. пр.н.е. Свинското месо може да се консумира и смляно....
От коя част на прасето се прави сланина?От коя част на прасето се прави сланина?
09 Дек.
Много често сланината бива бъркана с бекона, който освен мастна тъкан, има и месо и се добива от корема на прасето....
Печено свинско коремчеПечено свинско коремче
11 Ноем.
След това махаме фолиото и запичаме още малко свинското печено. Наздраве с това уникално печено свинско коремче....
Пържено свинско коремчеПържено свинско коремче
26 Февр.
1
Пърженото свинско коремче е готово....
Коя част от прасето става за пържоли?Коя част от прасето става за пържоли?
24 Февр.
Поясницата е зоната между раменете и задните крака на прасето. Тя е най-нежната част на животното. От тази област се изрязват пържоли от ребра и филе, както и свинско филе....
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?
05 Март
А ето от коя област на прасето можете да направите суджуци и наденици: За суджука е подходящо месо, което не е много тлъсто. Такова може да бъде в областта на свинския бут. Там месото е подходящо за всичко....
Коя част от прасето става за печене на скара?Коя част от прасето става за печене на скара?
25 Февр.
Най-доброто свинско за печене на скара са по-мазните парчета от прасето. Върху барбекюто може да метнете свински врат, свинска плешка, свински ребра, бекон, свински флейки, добре мариновани предварително....
Коя част на прасето за какво е подходящаКоя част на прасето за какво е подходяща
16 Дек.
Почваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
Коя част от свинското е най-крехка?Коя част от свинското е най-крехка?
24 Февр.
Свинското филе Свинското филе е мускулът, който минава по протежение на гърба на прасето, от рамото до бедрото....
Домашен пастет от прасетоДомашен пастет от прасето
06 Февр.
Главата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката. Суровият дроб също се мели....
Печено свинско коремче със сос и гарнитураПечено свинско коремче със сос и гарнитура
16 Дек.
Печено свинско коремче със сос и гарнитура е перфектното празнично ястие....
От коя част на телето е най-крехкото месо?От коя част на телето е най-крехкото месо?
11 Април
Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето. Телешкото...
Кое месо от коя част на телето идва?Кое месо от коя част на телето идва?
25 Януари
Телешки гърди и корем От гърдите се изрязва шарено парче месо за готвене, както и пастърма, а от корема се прави стек, който се пържи в силно загрято олио....
При газове в корема и оригване - анасонов чайПри газове в корема и оригване - анасонов чай
31 Януари
Рецептата за анасонов чай при газове в корема и оригване е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Баница с коремчеБаница с коремче
19 Февр.
5
Дъното и стените на съда, в който ще се реди баницата се намазва много добре с приготвената смес. Дъното трябва да е покрито с нея, това е задължително - нека не Ви притеснява това. Слага се първия лист от корите....
Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?Коя част от деня е най-подходяща за тренировка?
26 Дек.
Всички знаем колко е трудно да се намери време за тренировка в забързаното ежедневие. За повечето хора е голямо изпитание да стигнат до фитнес залата, въпреки че знаят колко жизненоважни са тренировките за здравето. Тренировките...
Упражнения за долната част на коремаУпражнения за долната част на корема
04 Ноем.
Долната част от корема е може би най-трудната зона за поддържане. Изключително проблемна е при жените, най-вече след раждане....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Щом печената риба е готова, поръсете със сок от лимон. Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
От кое месо на прасето се прави бекон?От кое месо на прасето се прави бекон?
01 Февр.
Има много тънък слой сланина по себе си и се добива от млади прасета, които се отглеждат точно, за да се направи бекон от тях. Беконът е добива от корема на прасето....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!
25 Март
1
Авокадото е една от нашумелите в последно време суперхрани. Той бързо печели слава благодарение на богатия си състав и всички ценни качества, които притежава. Авокадото е източник на фибри, мононенаситени, полиненаситени...
Паприкаш от свинско на фурнаПаприкаш от свинско на фурна
25 Септ.
Подходяща гарнитура за паприкаш със свинско е задушеният ориз с масло и чесън....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Източник: Delish Забележка: Ползвала съм суха мащерка /3 хубави щипки/ поради липса на прясна; Телешкия бульон - кубче Knorr; Fondant от френски език означава топящ се и оттам и името на тези уникални картофи Топящи...