Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фантастично доматено дърво ражда по 14 000 доматаФантастично доматено дърво ражда по 14 000 домата
11 Май
Истинско дърво-чудо е хибридът Спрут 1, който за едни сезон може да роди около 14 000 домата с общо тегло от 1. 5 тона. Той е изумителен не са с плодовитостта си, но и с величествения си външен вид.
Кулинарни изкушения от турската кухня на КонияКулинарни изкушения от турската кухня на Кония
11 Май
1
Чорбите и супите на Кония обикновено са с горчив и кисел вкус. При сватби се предлагат супи от бамя
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Кефал, лаврак, лефер, калкан, платика, меджид са с бяло месо и са леки за консумиране. Паламуд, скумрия и хамсията са по-мазни и по-тежки. А знаете ли през кой месец коя риба се консумира?
Шпецле - любимата немска юфка!Шпецле - любимата немска юфка!
09 Май
Шпецлето е вид юфка, приготвена с яйца. Този вид юфка е част от немската традиционна кухня. Самото название идва от думата spatz, което означава малко врабче. Освен в Германия тази юфка се приготвя и в Австрия, Швейцария, Унгария
Пътят на кафето до ТурцияПътят на кафето до Турция
09 Май
Първото място, където започва консумирането на кафе, е Африка и интересното е, че първите консуматори са били козите. Християнските монаси от Етиопия хранили своите кози със семена от растения, които оказали здравословно влияние върху животните.
Най-нестандартните менюта за рожден ден по светаНай-нестандартните менюта за рожден ден по света
03 Май
3
За да отпразнувате рожден ден в някои страни, се налага сериозното да промените вкуса си.
Обядът е най-важен за французитеОбядът е най-важен за французите
02 Май
Проучване, обхванало 14 държави, показва, че няма нация, която да държи на обяда повече от французите. Хората в тази страна са от малкото европейци, които държат на обедната си почивка.
Великденски обичаи и традицииВеликденски обичаи и традиции
01 Май
Великден е най – светлият празник за християнския свят. На този ден християнската църква почита Възкресението на Божия син Исус Христос.
Как да разпознаем ГМО продуктите?Как да разпознаем ГМО продуктите?
30 Април
Няма човек, който да не знае колко вредни са ГМО продуктите. Въпреки всичките ограничения на пазара, волно или неволно такива храни се промъкват между тях и достигат до щандовете на магазините, а след това и до нашата трапеза.
Важни факти за дивечовото месоВажни факти за дивечовото месо
30 Април
За разлика от свинското, пилешкото и пуешкото дивечовото месо не е бъкано с антибиотици и хормони, тъй като тези животни са живели на свобода и са израснали в екологично чиста среда.
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!
26 Април
Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица! Последни проучвания показват и доказват, че хората, които се хранят не с пластмасови, а с тежки прибори, се. . .
Бъдете красива домакиня със силата на млякото!Бъдете красива домакиня със силата на млякото!
26 Април
Вашето релаксиращо лечение ще бъде много ефективно, ако във ваната, заредена с водата, добавите една чаша разтопен мед и 1. 5 литра мляко.