Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаКак да съхраняваме домашен суджук и кървавица
05 Март
При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила. Това се налага от факта, че домашно приготвеното месо няма дълъг период на годност, като това от магазина.
Кои са най-подходящите подправки за дивечКои са най-подходящите подправки за дивеч
04 Март
Маринатите за дивеч могат да са солени, плодови или млечни, в зависимост какъв вкус искате да получите. Често срещано например за френската кухня, както и за азиатската кухня е месото да има сладък привкус.
Най-популярните френски сиренаНай-популярните френски сирена
02 Март
Най-често френските сирена се поднасят самостоятелно на трапезата – парчетата се слагат върху дървена дъска. Към тях могат да се сервират вино и хляб, които да допълнят уникалния вкус на млечните изкушения.
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Японците са най-големите потребители в света на риба и на морски продукти, както и техният най-голям вносител.
Да запазим дълго свежи плодоветеДа запазим дълго свежи плодовете
01 Март
Наскоро проведено проучване установи, че в Европа и Северна Америка средностатистическият потребител изхвърля като отпадъци между 95 и 115 кг храни годишно.
Какво знаете за мексиканската кухня?Какво знаете за мексиканската кухня?
28 Февр.
Царевицата, фасулът и чушките са трите продукта, които придават облика на мексиканската кухня.
Особености на сръбската кухняОсобености на сръбската кухня
28 Февр.
В Сърбия обикновено се използват стари рецепти за готвене, които с добро кулинарно въображение могат да се превърнат в ново измерение на наслада.
Как да сварим киноа, амарант и соргоКак да сварим киноа, амарант и сорго
28 Февр.
Наричат киноата царицата на зърнените култури. Амарантът също не отстъпва на киноата по здравословни ползи за организма. А растението сорго си е спечелило славата на камила в растителния свят.
Най-популярните американски ястия по светаНай-популярните американски ястия по света
27 Февр.
Американската кухня е символ на бързата храна и затлъстяването при младите. Това се дължи на нездравословните храни, които всекидневно се поглъщат.
Любимите китайски ястия по цял святЛюбимите китайски ястия по цял свят
26 Февр.
Независимо от факта, че в китайската кухня се пържи, тя е доста здравословна. Пърженето е винаги за много кратко, така че продуктите не поемат много мазнина, а запазват собствените си сокове.
Какво знаете за швейцарската кухня?Какво знаете за швейцарската кухня?
25 Февр.
Характерно за най - популярните швейцарски ястия като раклет и фондю е приготвянето, при което всеки сам сготвя храната си заедно с останалите на масата.
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе - емблема за италианската кухня
24 Февр.
Песто дженовезе произхожда от приказната италианска област Лигурия – кръстопът и сборен пункт на много култури още от древни времена.