Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при покупката и избора на микровълноваСъвети при покупката и избора на микровълнова
18 Февр.
В наши дни изборът на каквото и да било на пазара е изключително труден. Огромен е изборът сред качествените стоки и още по-голям е сред некачествените.
Съвети при покупката и избора на ножовеСъвети при покупката и избора на ножове
12 Февр.
За най-добър материал на ножа мнозина смятат керамичният. Той е може да се заточи като скалпел, да запази остротата си за дълго време и да не ръждясва.
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеСъвети при покупката и избора на дъска за рязане
06 Февр.
Каквато и дъска да имате у дома, тя може да причини хранително натравяне, ако не се използва правилно и не се почиства качествено. Дървена дъска, пластмасова дъска или стъклена дъска за рязане - всички имат предимства и недостатъци
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаКога, как и колко шафран да добавяме в ястията
24 Януари
Подправката шафран се открива най-често самостоятелно в рецептите. Много рядко влиза в комбинация с други подправки.
Айсберг - незаменима част от любимата салата ЦезарАйсберг - незаменима част от любимата салата Цезар
24 Януари
Салатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант в света. Съставките обикновено се различават, най-вече спрямо региона и културата на дадения народ.
Кулинарна употреба на черен бобКулинарна употреба на черен боб
20 Януари
В кулинарията черният боб се използва подобно на обикновения. Той влиза в състава на редица салати, супи, ястия с месо и без месо.
Тънкости при паниране с корнфлейксТънкости при паниране с корнфлейкс
19 Януари
1
Важно условие за ястията, приготвени с корнфлейкс, е високата температура на мазнината, в която ще се пържат.
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
За бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Може да бланширате ориз лесно у дома.
Разфасоване на телешкото месоРазфасоване на телешкото месо
16 Януари
2
Обикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.
Хитринки за почистване на кухненски съдове и уредиХитринки за почистване на кухненски съдове и уреди
13 Януари
1
Много от домакините прекарват часове наред в почистване на дома си. И постоянно си мечтаят за бързи и ефективни методи, които да им спестят време и усилия. Е, това е възможно с няколко лесни хитринки.
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Освен в обичайни храни, шамфъстъкът се използва и за блюда с необичайни вкусови съчетания. Овен в десерти и печива шамфъстък се добавя в рецепти за пилешки кремсупи, пълнена патица, пиле, дори прасенце.
Разликите между кафява захар Демерара, Турбинадо и МусковадоРазликите между кафява захар Демерара, Турбинадо и Мусковадо
09 Януари
Все по-популярна става кафявата захар. Демерара представлява светлокафява захар с едри и златисти кристали. Турбинадо е частично преработена кафява захар.