Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)
11 Март
Използването на аджвайн широко в кухнята в Индия се дължи и на нейните възможности да влияе благоприятно при проблеми с храносмилането, натравяния и язвената болест. Приложение на ажгон и готвене с аджвайн
Как се готви телешко контрафилеКак се готви телешко контрафиле
11 Март
Телешкото контрафиле е висококачествено парче месо, което се намира в гръбнака на животното, близо до ребрата. Телешкото контрафиле е изключително нежно и вкусно месо. Ето как се готви телешкото контрафиле
Как да замразяваме зелени подправки?Как да замразяваме зелени подправки?
29 Февр.
Правилно замразените подправки са вариантът на трапезата и в рецептите винаги да се използват пресни зелении. За да се замразят зелените подправки може да се използват кутии, буркани, фолио, торбички и други възможности.
Подходящи подправки за зеленчуциПодходящи подправки за зеленчуци
19 Февр.
Всяко озеленчуково ястие е тясно свързано с някоя подправка, която сякаш е създадена специално за него. Някои зеленчуци и подправки са се намерили и свързали през дълги разстояния.
Как да направим някои популярни ястия по-малко калоричниКак да направим някои популярни ястия по-малко калорични
15 Февр.
Палачинки с малко калории. Десерти с по-малко калории. Пица с ниско съдържание на калории. Много от ястията могат да се приготвят с по-малко калории. Нискокалоричното хранене помага за здравословно отслабване
Как се съхраняват различните видове храниКак се съхраняват различните видове храни
13 Февр.
Условията за правилно съхранение на хранителните продукти. Как се съхраняват различните видове храни. Няколко съвета за добро съхранение на хранителни продукти. Причина за разваляне на храната. Няколко съвета за добро съхранение на хранителни продукти
Как да приготвим сочно телешко на фурнаКак да приготвим сочно телешко на фурна
07 Февр.
Знаейки тези хитринки, тайната на сочното печено телешко месо, вече е разкрита пред вас. За да не изсъхва или пък загаря, телешкото месо се пече по следния начин.
Подходящи подправки за писияПодходящи подправки за писия
06 Февр.
Писията, със своя деликатен и мек вкус, предоставя универсална основа за кулинарно творчество. Подходящи подправки за писия.
Как да съхраним зеления лук за по-дълго времеКак да съхраним зеления лук за по-дълго време
06 Февр.
Зеленият лук може да се съхрани дълго във фризера или да се запази в хладилник. Съвети за съхранение на зелен лук. Как се съхранява зелен лук?
С кои плодове се комбинира прошуто?С кои плодове се комбинира прошуто?
28 Януари
Комбинацията от солено прошуто и плодовата сладост или тръпчивостта на определени плодове създава симфония от вкусове, която радва небцето. С кои плодове се комбинира прошуто?
Кое месо от коя част на телето идва?Кое месо от коя част на телето идва?
25 Януари
При покупката на телешко или поръчката на съответно ястие е добре да се знае месото от коя част на животното идва. Различните части на телето има различни характеристики.
Симптоми при дефицит на витамин ТСимптоми при дефицит на витамин Т
19 Януари
Недостигът на витамин Т може да доведе до различни симптоми, които са свързани с нарушеното функциониране на системи в тялото, и то сериозно. Как да се предотврати и лекува дефицитът на витамин Т