Изкуството за приготвянето на перфектния червен чай
Кулинарни Съвети

Изкуството за приготвянето на перфектния червен чай

0

Класическият начин за приготвяне на повечето чайове, сред които е червеният, е да се слага по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаКулинарни Съвети

Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мама

22.03.20170

Направата на козунаци не е лека работа. Това са мои бележки от старите тефтери на моите баби, написани на ръка, тук-там с размазано мастило, но за мен са цени, защото те ме научиха да работя козунаци.

Кулинарни Съвети - Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните месаКулинарни Съвети

Да се приготвим за лятото и барбекюто с правилните меса

20.03.20170

Със сигурност всеки от нас е пробвал изкушенията на барбекюто. Най-важната част, за да бъде едно барбекю успешно, освен печенето е изборът и покупката на продукти. A правилният избор за скарата или барбекюто според вида месо е

Кулинарни Съвети - Ето защо всяка жена трябва да има съдомиялнаКулинарни Съвети

Ето защо всяка жена трябва да има съдомиялна

20.03.20170

Не е за вярване, но е едно четиричленно семейство се прекарва много време на мивката. За 1 година средно домакинята прекарва около 200 часа да мие чаши, чинии, тигани и т. н. Това се равнява на 8-дневна почивка

Кулинарни Съвети - Как се прави перфектен чай според специалиститеКулинарни Съвети

Как се прави перфектен чай според специалистите

19.03.20170

Световният институт по чая Хоуп Глори (да, има и такава институция, която естествено е базирана в Англия) пусна подробно ръководство под формата на въпроси и отговори за това как да направим перфектен чай

Кулинарни Съвети - Спасете останалата храна от трапезата ето такаКулинарни Съвети

Спасете останалата храна от трапезата ето така

19.03.20170

Както знаем, грехота е да се изхвърля храната. Затова след като минат различни празници, започваме да мислим по какъв начин може да съхраним приготвената с толкова любов храна.

Кулинарни Съвети - Как да консервираме и съхраняваме месото от дивечКулинарни Съвети

Как да консервираме и съхраняваме месото от дивеч

19.03.20170

Поради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от развала и да съхрани вкусовите си качества. Ако се остави повече от 24 часа на стайна температура, то неминуемо се разваля.

Кулинарни Съвети - Умната домакиня панира само с царевично брашноКулинарни Съвети

Умната домакиня панира само с царевично брашно

19.03.20170

Когато готвите, най-добре е да се доверете на сетивата си: обоняние, вкус и докосване, за да прецените готовността на ястието. Кулинарните хитрости определено ни правят по-добри готвачи.

Кулинарни Съвети - Масала доса - индийската палачинка-шедьовърКулинарни Съвети

Масала доса - индийската палачинка-шедьовър

18.03.20170

Масала доса е огромна хрупкава палачинка от тесто от фино смлян ориз, семена сминдух и урад /вид черна леща/, което се разстила върху нагорещена плоча или тиган и се изпича до златистокафяв

Кулинарни Съвети - Така приготвяха бозата в баничарниците едно времеКулинарни Съвети

Така приготвяха бозата в баничарниците едно време

13.03.20170

Във всеки български град преди време се създаваше идилията на уютните, изпълнени с аромата на ванилия, карамфил, канела малки и по-големи сладкарници, в които задължително се продаваше и боза

Кулинарни Съвети - Тайната на перфектното барбекюКулинарни Съвети

Тайната на перфектното барбекю

12.03.20170

За идеално изпичане на продуктите, жарта трябва да е напълно готова. Как да разберем това? Когато всички въглища са разпалени, но пламъкът е утихнал.

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят