За истинско италианско песто ви трябват тези продукти
Кулинарни Съвети

За истинско италианско песто ви трябват тези продукти

Думата песто означава стриване. Пестото е един от най-популярните сосове в италианската кухня. Съществуват много и различни рецепти за соса, които варират според всеки вкус.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Как да изберем правилното масло за готвенеКулинарни Съвети

Как да изберем правилното масло за готвене

22.10.2017

Ако готвите често, вероятно сте запознати с огромната гама от масла на пазара и се чудите кое е най-доброто за ястието, което приготвяте и какви са действителните различия между тях.

Кулинарни Съвети - Интересни съвети за солта и нейното използванеКулинарни Съвети

Интересни съвети за солта и нейното използване

20.10.2017

Солта е вероятно една от най-използваните подправки във всяка кухня. Щипка сол може да направи вкуса на ястието ви превъзходен, но в същото време ако прекалите резултата може да бъде катастрофален.

Кулинарни Съвети - Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаКулинарни Съвети

Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията

19.10.2017

На пазара вече могат да се намерят много некачествени пчелни продукти. Въпреки че е трудно за неопитното око да различи истинския мед от ментето, има някои трикове, които позволяват това да се случи.

Кулинарни Съвети - Паксимадя - най-традиционната гръцка бисквитаКулинарни Съвети

Паксимадя - най-традиционната гръцка бисквита

17.10.2017

Паксимадя е гръцка бисквитка, подобна на италианските бишкоти, която е не само вкусна, но и неразделна част от традиционния гръцки живот. Съвременната версия на паксимадя е печена два пъти във фурната, докато не се получи текстурата на хрупкав тост

Кулинарни Съвети - Как да приготвим перфектен фонданКулинарни Съвети

Как да приготвим перфектен фондан

17.10.2017

Приготвянето на фондан винаги много е притеснявало повечето домакини и те често бързат да си закупят готова смес от магазините. Това също е добър вариант, но всеки знае, че няма нищо по-хубаво от домашно приготвените глазури

Кулинарни Съвети - Как да режем лук без да проливаме сълзи?Кулинарни Съвети

Как да режем лук без да проливаме сълзи?

14.10.2017

Нито един мексикански или турски сериал не е причинил толкова много сълзи на дамите, колкото рязането на лук. Но този проблем лесно може да се реши с помощта на няколко хитринки.

Кулинарни Съвети - Три любими млечно-кисели продукта, без които не можемКулинарни Съвети

Три любими млечно-кисели продукта, без които не можем

07.10.2017

Всяка държава разполага със свои марки млека и млечни продукти, които са част от традиционното ѝ меню. Така например в много държави не се продава бялото балканско сирене, което сме свикнали да присъства на всяка трапеза.