Кой е най-добрият начин за съхранение на картофи?
Кулинарни Съвети

Кой е най-добрият начин за съхранение на картофи?

Въпреки че картофите са познати на съвременния свят отпреди 10 000 години, все още остават доста въпроси, свързани с тяхното съхранение. Ето кои са златните правила, за да имате здрави и качествени картофи вкъщи

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Тънкости при варенето на житоКулинарни Съвети

Тънкости при варенето на жито

11.10.2018

Жито или пшеницата е чудесна закуска, дори е съставка на диети за прочистване на организма и отслабване. Има и тънкости, от които ще научим как да варим житото.

Кулинарни Съвети - Как се пали барбекю?Кулинарни Съвети

Как се пали барбекю?

11.10.2018

Нищо не може да съсипе една приятелска сбирка така, както би го направило опърничавото барбекю. То не се дава, ама и Вие не се отказвате.

Кулинарни Съвети - Тънкости при варенето на млякоКулинарни Съвети

Тънкости при варенето на мляко

10.10.2018

Има тънкости при варенето на мляко, които ще изброим сега. Ако обичате каймака на млякото, вижте как да го направите повече

Кулинарни Съвети - Колко време се пече агнешко?Кулинарни Съвети

Колко време се пече агнешко?

08.10.2018

Като любители на агнешкото месо знаем, че агнешко може да изпечем освен цяло, но и на порции, както препоръчват и майсторите готвачи. Те твърдят, че така агнешкото месо се изпича равномерно.

Кулинарни Съвети - Топ 20 на най-полезните плодове на планетатаКулинарни Съвети

Топ 20 на най-полезните плодове на планетата

07.10.2018

Плодовете се смятат за най-здравословната храна, която трябва да приемаме ежедневно за доброто състояние на организма си. Техните полезни свойства, обаче, не са равнопоставени.

Кулинарни Съвети - Трик, с който авокадото узрява за 1 нощКулинарни Съвети

Трик, с който авокадото узрява за 1 нощ

06.10.2018

Използвайте този гениален метод, за да накарате твърдото и зелено авокадо да стане меко и готово за употреба за една нощ Всичко, от което се нуждаете, е в килера ви.

Кулинарни Съвети - Гъбеното царство на БългарияКулинарни Съвети

Гъбеното царство на България

03.10.2018

Те са вкусни, полезни, а често и източник на доходи. Диворастящи са и според учените има поне 200 ядливи вида. С тях могат да се приготвят най-разнообразни ястия.

Кулинарни Съвети - Сиренето - хилядите лица на перфектната добавкаКулинарни Съвети

Сиренето - хилядите лица на перфектната добавка

03.10.2018

Може и да не ви се вярва, но по света има хиляди видове сирена. В България най-известно е бялото саламурено сирене, но в световен мащаб се срещат много различни по вкус, аромат и начин на производство сирена.

Кулинарни Съвети - Неочаквани ползи за здравето от сладките картофи и как да си ги приготвимКулинарни Съвети

Неочаквани ползи за здравето от сладките картофи и как да си ги приготвим

03.10.2018

Независимо дали ги ядете печени или варени, сладките картофи са вкусно допълнение към всяко хранене. Кореноплодният зеленчук е достъпен, лесен за приготвяне, има дълъг срок на годност и е отличен за Вас.

Кулинарни Съвети - Кастер захарКулинарни Съвети

Кастер захар

30.09.2018

Кастер захарта или Рицинова захар е много фина гранулирана захар, нещо средно между обикновената и пудрата захар. Използва се редовно в Англия при приготвянета на бисквити и торти