Пет признака, че е крайно време да изхвърлите стария тиган
Кулинарни Съвети

Пет признака, че е крайно време да изхвърлите стария тиган

Много от нас имат навика да пазят в кухнята си тави, тенджери и всякакви други съдове за готвене, които вече не са подходящи за употреба.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Как се приготвя терин?Кулинарни Съвети

Как се приготвя терин?

18.06.2018

Продуктите, които се използват при приготвянето на терин, обикновено се смилат на кайма, нарязват се на пластинки или пък се съчетават двата начина.

Кулинарни Съвети - Как да си приготвим кайма от риба?Кулинарни Съвети

Как да си приготвим кайма от риба?

13.06.2018

Като начало трябва да изберете риба без ситни кости и без характерния мирис, който не всички харесват. Подходящи са както мазните риби, така и по-сухите като треска, костур, хек и сом.

Кулинарни Съвети - Правилата на Петровия постКулинарни Съвети

Правилата на Петровия пост

04.06.2018

В дните преди Петровден се пости и началото на въздържанието от блажни храни започва на 12 юни. Известни са като Петров пост, Апостолски пост, а до неотдавна и като Пост за Петдесетница

Кулинарни Съвети - За и против мини фурнитеКулинарни Съвети

За и против мини фурните

03.06.2018

Много хора в домовете си имат голяма готварска печка, но това не винаги е необходимо. Ето защо много хора се чудят дали да не си вземат минат фурна.

Кулинарни Съвети - Как да приготвим нудълс в уок тиган?Кулинарни Съвети

Как да приготвим нудълс в уок тиган?

01.06.2018

Уок е китайски тиган с тесни основи и високи стръмни страни. Освен зеленчуци и месо, в уок тигана може да се приготвя и паста (макаронени изделия).

Кулинарни Съвети - Подправки, подходящи за нахутКулинарни Съвети

Подправки, подходящи за нахут

31.05.2018

Нахут можете да сготвите сварен или печен на фурна. Можете да сложите нахут в различни супи и ястия. Хахутът се комбинира и с някои варива. Подходящи са различни подправки, когато използвате нахут.

Кулинарни Съвети - Как да запазим ябълките през зиматаКулинарни Съвети

Как да запазим ябълките през зимата

31.05.2018

Нищо не се сравнява вкуса и аромата на току що откъсната ябълка. За съжаление, оставени на плота или в купата с плодове, ябълките ще започнат да губят свежия си вкус.