Ето така се прави курбан
Кулинарни Съвети

Ето така се прави курбан

Ако вие или ваш близък сте преживели тежко премеждие, катастрофа, операция или друго, което ви е изправило на прага на смъртта, то сигурно сте си задавали въпроса как се прави курбан.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Видове зехтин и употребата им в кулинариятаКулинарни Съвети

Видове зехтин и употребата им в кулинарията

19.01.2018

Някои видове зехтин се приготвят чрез смесването на различни сортове маслини, докато други видове, наречени моносортови зехтини, се правят от маслини от един и същ сорт.

Кулинарни Съвети - Долма и Сарма - каква е разликата?Кулинарни Съвети

Долма и Сарма - каква е разликата?

16.01.2018

Не може да се говори за турска кухня, без да се спомене за долма и сарма. Долма буквално означава пълнени неща, а сарма означава опаковани неща. Това са общи термини, използвани за много разновидности на зеленчуци и листа, пълнени с вкусни пълнежи.

Кулинарни Съвети - Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваКулинарни Съвети

Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва

29.12.2017

Билковото масло е чудесно и дава възможност да се използва във всяко ястие, в което е възможно добавянето на билки: тестени изделия, паста, задушени зеленчуци, картофено пюре, риба и много други.

Кулинарни Съвети - Пет нетрадиционни ястия за вашата трапеза за Бъдни вечерКулинарни Съвети

Пет нетрадиционни ястия за вашата трапеза за Бъдни вечер

24.12.2017

Ако сте от онези смели експериментатори в кухнята, които смятат, че традициите са чудесни, но някои от тях могат да бъдат разчупени, може за тази Бъдни вечер да изненадате семейството и близките с една нетрадиционна трапеза.

Кулинарни Съвети - Правила за приготвянето на най-добрите болетаКулинарни Съвети

Правила за приготвянето на най-добрите болета

17.12.2017

Повечето съвременни домакини си нямат и идея какво представляват болетата, нито пък какви съставки съдържат. Същевременно това са изключително лесни за приготвяне напитки, с които можете да очаровате своите гости.

Кулинарни Съвети - Как да ползваме керамичните съдове за печене?Кулинарни Съвети

Как да ползваме керамичните съдове за печене?

15.12.2017

При ползване на керамични съдове има няколко правила, които трябва да спазваме, за да запазим съдовете за по-дълго време и да е наслаждаваме на едно много вкусно ястие.