- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиРазточете лепкавото тесто с пълна бутилка
30 Септ.
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак се прави медът
30 Септ.
Admin
Кулинарни СъветиКонкасе, крудите и хамон са любими на европейците
28 Септ.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рязането на салатата определя вкуса йОт начина, по който са нарязани продуктите за салатата, зависи вкусът й. Пикантните продукти се нарязват на много ситни или много едри парчета, за да се подчертае вкусът им.
27 Септ.
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаСпазвайте някои правила, за да бъдат ястията ви още по-вкусни. За да не прегори месото на фурна, поставете малък съд с вода, за да се отделя пара.
27 Септ.
1
Морски дарове се сервират върху ледМорските дарове са идеален вариант за бързо и изискано ястие. Скаридите е добре да се бланшират, а чистените замразени калмари е добре да се сварят. Приготвяне на морски дарове.
24 Септ.
Как да ядем плодове изисканоЗа да ядем плодове изискано, трябва да спазваме правилата на етикета. Мандарините и кайсиите се слагат в устата с пръсти, но ананасът, портокалът и бананите се режат и се ядат с вилица.
24 Септ.
1
Тиквата е вкусна и пърженаТиквата е вкусна не само печена и варена, а пържена, настъргана в салата или превърната в ароматен мед. Тя извлича токсините от организма и действа като диуретик.
23 Септ.
2
Митове и истини за шампанскотоСомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
21 Септ.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноМетодът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
20 Септ.
1
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеОткакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
20 Септ.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
18 Септ.
Мляко прави рибата по-крехкаМарината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
17 Септ.
И в печенето си има тънкостиВ печенето на зеленчуци, плодове, риба и месо има тънкости. Месото става крехко, когато се пече херметиризано – увито в тесто или във фолио.
11 Септ.
Обичаш плодове? Научи се как да ги хапвашПлодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.
11 Септ.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 743
Основни Рецепти
15 248
20 602
Други