Бобови и Зърнени ПродуктиВидове АлкохолВидове ГъбиЕтерични МаслаЗеленчуциКонсерванти и Е-таМеса и КолбасиМлечни ПродуктиПлодовеРиба и Морски ДаровеСортове ВинаХранителни ПродуктиЯдки и Семена
Видове ГъбиОтровна (лъжлива) млечница
14 Юни
1
Илияна Ангелова
Видове ГъбиГъби Кладница
02 Юни
6
Rosi Trifonova
Видове ГъбиРижика
16 Май
1
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СмръчкулаСмръчкулата е гъба с немски произход, но се среща на много места в нашите гори. Смръчкулата е почти застрашен от изчезване вид. Смръчкулата има отлични вкусови качества.
22 Април
1
МасловкаМасловката представлява род базидиева гъба, която расте предимно в иглолистни гори. Масловката е една от най-събираните ядливи гъби в България.
06 Април
1
ПечуркиПечурките са род базидиеви гъби, които имат симпатична бяла шапчица и нежна месеста част. Печурките са страхотно допълнение към месни и зеленчукови ястия. Печурките са полезни, но крият и сериозни рискове
26 Януари
1
ПърхуткаПърхутката представлява базидиева гъба с ядливо плодно тяло. Пърхутката бива няколко вида, като най-голямата може да достигне тегло до 10 кг. Пърхутката е много подходяща за паниране.
24 Окт.
2
Гъби ШийтакеГъбата Шийтаке е известна още и като Императорска гъба. Гъбите Шийтаке са изключително богати на редица ценни вещества и много полезни.
21 Дек.
Хамелеонова гъбаХамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа.
13 Февр.
СкрежовкаРедовната консумация на скрежовка се отразява добре на здравето ни. Този вид гъба има свойството да намалява нивата на кръвната захар и холестерола.
05 Февр.
Гъба ВиолеткаГъба Виолетката привлича с характерен гъбен аромат и приятен вкус. Приемът на гъба Виолетка се отразява добре не само на вкусовите ни рецептори, но и на целия ни организъм. Събиране на гъба Виолетка. Двойници на Виолетка
01 Февр.
Жълта рогачкаЖълтата рогачка /Hydnum repandum/ е вид базидиева гъба от семейство Hydnaceae. Консумацията на жълта рогачка действа укрепващо върху целия организъм, но най-вече подпомага нервната и дихателната система. Жълтата рогачка е подходяща най-вече за пържене и в
31 Януари
Бисерна гъбаБисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка. Бисерната гъба е източник на витамин В1, витамин В2 и фосфорни съединения. Учените отбелязват, че в бисерната гъба се съдържат големи количества селен.
30 Януари
Гъба БулкаГъба Булка /Amanita caesarea/ е базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка. Гъба булка съдържа протеини, които са важен източник на енергия. В гъбите булка се съдържат още полезни минерали и витамини В, РР и D, от които тялото ни силно се нуждае.
30 Януари
Сярна гъбаСярната гъба /Laetiporus sulphureus/ представлява вид базидиева гъба. Понякога сярната гъба се употребява като лек против туберкулоза. Според някои специалисти консумацията на сярна гъба спомага и за по-бързото намаляване на наднорменото тегло.
30 Януари
1
ГълъбкаГълъбките /Russula/ представляват род базидиеви гъби, които принадлежат към семейство Russulaceae. Според специалистите консумацията на гъби гълъбка се отразява добре при хора, имащи проблеми със храносмилателния тракт. Месото на ядливите гълъбки е апетит
29 Януари
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 125
Основни рецепти
15 334
20 820
Други