Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
ЖълтъциЖълтъциЖълтъците допълват чудесно дневния хранителен режим. Похапването на жълтъци 2-3 пъти в седмицата може само да допринесе за доброто ви здравословно състояние. Жълтъците могат да съдържат салмонела.
Краве МлякоКраве МлякоСъс високото си съдържание на калций, кравето мляко е изключително полезно за нашето здраве. Краве мляко се използва в кулинарията за приготвянето на много ястия и сладкиши. Състав на краве мляко. Ползи от краве мляко
Здравословни ползи от сиропа от агавеЗдравословни ползи от сиропа от агавеСиропът от агаве е суперпродукт за здравето. Сиропът от агаве влияе добре на перисталтиката на червата, отнема стреса след дългия работен ден.
ХалумиХалумиХалуми или Халлуми представлява традиционно сирене, което се произвежда от козе или овче мляко, а в някои случаи се добавя и краве мляко. Рецепта за домашно халуми и халуми на скара.
От какви мазнини и в какво количество се нуждае тялото ниОт какви мазнини и в какво количество се нуждае тялото ниМазнините са съществена част от здравословното хранене. Този факт изглежда най-накрая се превърна в аксиома. Не всеки обаче знае кои мазнини са полезни и какъв е ефектът им върху организма. Защо са необходими мазнини?
Как да преминем към нормално хранене след Великденския постКак да преминем към нормално хранене след Великденския постКак православният пост влияе на тялото от гледна точка на храненето? Какви са последствията от недохранването след дълго гладуване? Колко дни ли ще отнеме преходът от постна храна към редовно меню?
Яжте само презрели банани с петна по кората!Яжте само презрели банани с петна по кората!Нова полза на бананите откри изследване на японски учени. Колкото по-тъмна и покрита с петна е кората на любимите ни банани, толкова по-ефективен е плодът в . . .
Сос УорчестърСос УорчестърСос Уорчестър е леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос. Сос Уорчестър традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Сос Уорчестър е подходящ за салати, сосове, пастети и майонези.
Към какви ястия да добавяме розмаринКъм какви ястия да добавяме розмаринРозмаринът се добавя в различни видове зеленчукови салати, в ястия от пилешко месо, риба, телешко, агнешко и свинско. Заешкото придобива по-приятен аромат, ако се готви с розмарин.
ЧипсЧипсЧипсът е популярно мезе за бира. Любим на всички с различните си вкусове на чушки, лук, сметана, класически чипс е само със сол. Чипсът е висококалорична храна. История на чипса и рецепта за домашен чипс.
Еврейските закони на храненеЕврейските закони на хранене
19 Април
Любопитно
Евреите, които пазят кашер, разчитат на библейския стих Не вари яре в майчиното му мляко и затова не комбинират месо и млечни храни. Кои са кашерните храни, птици и животни. законите на еврейската кухня
Защо да замените обикновеното със зелено кафеЗащо да замените обикновеното със зелено кафеСветът става все по-зелен и с него и ежедневната ни чаша кафе. Ползите от зеленото кафе стават все по-популярни. В резултат и все повече хора посягат към зелено кафе сутрин. Ползи от зелено кафе и свойства на зеленото кафе
Полезните свойства на чесънаПолезните свойства на чесънаЧесънът е доказал своите полезни качества през вековете. През зимата е много важно да се консумира чесън, защото той предпазва от настинки и грип.
ЦаревицаЦаревицаЦаревицата е една от храните свързвани най-често с алергични реакции. Царевицата поддържа паметта с тиамин. Царевицата предпазва от сърдечно съдови заболявания.
Балсамова редукция - какво е и как се приготвяБалсамова редукция - какво е и как се приготвяБалсамовата редукция е направена от балсамов оцет. Крайният резултат е възхитителна балсамова глазура за солени и сладки ястия.
Не се отказвай от хляба, ако искаш да си здрав!Не се отказвай от хляба, ако искаш да си здрав!Много от известните и сполучливи хранителни режими изключват от своето меню консумацията на хляб и повечето тестени изделия. По правило хлебните изделия, приготвени от обогатено брашно, са с високо съдържание на желязо.
В името на здравето: Как да извлечем повече от храната сиВ името на здравето: Как да извлечем повече от храната сиНачинът и времето на приготвянето на храните могат да доведат до големи разлики в това как тялото ги оползотворява. Има няколко прости промени, които могат да подобрят хранителния потенциал на всички ястия.
Кои са храните, които ни изморяват?Кои са храните, които ни изморяват?Храненето е процес, след който организмът ни се зарежда с енергия и обичайно трябва да се чувстваме по-бодри. Има обаче хранителни продукти, които ни изморяват. Кои продукти ни правят уморени
Как да си приготвим сушени доматиКак да си приготвим сушени доматиСушените домати станаха популярни през последните години. За сушене са най-подходящи добре узрелите домати с плътна структура.
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниКак да си приготвим ароматни сушени маслиниСвикнали сме с вкуса на маринованите маслини, но как да си направим сушени маслини? Изсушаването на маслините е един от най-лесните начини за приготвяне.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка