Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Задължителни ястия за Великденската трапезаЕто кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си за светлия празник. Вижте няколко нови вариации на традиционните ястия за Великден.
Ябълчена киселинаЯбълчената киселина представлява двуосновна органична киселина. Ябълчената киселина се използва в хранително-вкусовата промишленост под наименованието Е296. Източници на ябълчена киселина.
Детокс напитки за прочистване на черватаВсички болести започват в червата - и това е така. Нашите черва са единственият орган, директно изложен на влиянието на храната, която ядем. Детокс напитки за прочистване на червата
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура. Вижте колко време трябва да печете агнешкото според майстор готвачите
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКогато чуем Вликден първите неща за които се сещаме са боядисани яйца и козунак. Ако досега не се правили, ето как да си приготвите сами домашен козунак. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи.
Козунакът - сладкото удоволствие на ВеликденДърветата се разлистват, слънцето започва да топли, дъждовете са кратки и… скоро навсякъде ще замирише на великденски козунак. Козунакът е измислен във Франция, но днес е великденският обреден хляб в много държави по света.
Как да оплетем козунак?За да бъде великденският козунак не само вкусен и пухкав, но също така и красив, той трябва да се оплете, за да е наистина празничен.
СмръчкулаСмръчкулата е гъба с немски произход, но се среща на много места в нашите гори. Смръчкулата е почти застрашен от изчезване вид. Смръчкулата има отлични вкусови качества.
Храни, които намаляват инсулина в кръвтаРедовното спазване на принципите на здравословното хранене, насочено към понижаване на инсулина, ще даде осезаеми резултати за 1 месец. Храни, които намаляват инсулина в кръвта
Зелено сиренеИсторията на зеленото сирене започва да се пише преди много години в Стара планина. Произходът на зеленото сирене от Черни Вит до голяма степен е свързан с начина на живот на местните хора. Характеристика на зелено сирене
ИзомалтИзомалтът представлява заместител на захарта. Изомалтът е продукт, който е извличан изцяло от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален двустепенен метод. Употреба на изомал.
ЛободаИзбирайте свежи листа на лобода, по които няма следи от увяхване или потъмняване. Когато искате да приготвите нещо с лобода, то листата трябва да са прясно откъснати.
Пудра ЗахарПудрата захар е механично смелена бяла рафинирана захар. За направата ѝ не се използват химически съставки. Вреди от пудрата захар.
ЧушкиЧушките могат да се намерят целогодишно. Чушките съдържат също витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин, фолат, калий и изобилие от фибри.
Рецепти за бърз и пухкав козунакПротивно на убеждението, че приготвянето му е трудоемко и изисква време, тук ще намерите няколко рецепти за бърз и пухкав козунак. Как се прави лесен и пухкав козунак