Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Задължителни ястия за Великденската трапезаЗадължителни ястия за Великденската трапезаЕто кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си за светлия празник. Вижте няколко нови вариации на традиционните ястия за Великден.
След Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месоСлед Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месоДългият великденски пост за пречистване на организма ще ви донесе многобройни ползи, но само ако започнете правилно с консумацията на месо. В противен случай може да навредите на здравето си.
Ябълчена киселинаЯбълчена киселинаЯбълчената киселина представлява двуосновна органична киселина. Ябълчената киселина се използва в хранително-вкусовата промишленост под наименованието Е296. Източници на ябълчена киселина.
Детокс напитки за прочистване на черватаДетокс напитки за прочистване на черватаВсички болести започват в червата - и това е така. Нашите черва са единственият орган, директно изложен на влиянието на храната, която ядем. Детокс напитки за прочистване на червата
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура. Вижте колко време трябва да печете агнешкото според майстор готвачите
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещиКогато чуем Вликден първите неща за които се сещаме са боядисани яйца и козунак. Ако досега не се правили, ето как да си приготвите сами домашен козунак. Как се прави козунак - ръководство за начинаещи.
Козунакът - сладкото удоволствие на ВеликденКозунакът - сладкото удоволствие на Великден
23 Април
Любопитно
Дърветата се разлистват, слънцето започва да топли, дъждовете са кратки и… скоро навсякъде ще замирише на великденски козунак. Козунакът е измислен във Франция, но днес е великденският обреден хляб в много държави по света.
Как да оплетем козунак?Как да оплетем козунак?За да бъде великденският козунак не само вкусен и пухкав, но също така и красив, той трябва да се оплете, за да е наистина празничен.
Хранителна дипломация или как ЕС ще се справи с поскъпващите храниХранителна дипломация или как ЕС ще се справи с поскъпващите храниЕвропейската комисия представи набор от бъдещи действия с цел подобряване на глобалната сигурност при снабдяване с хранителни продукти и в подкрепа на земеделските производители и потребителите в Европейския Съюз.
СмръчкулаСмръчкула
22 Април
1
Видове Гъби
Смръчкулата е гъба с немски произход, но се среща на много места в нашите гори. Смръчкулата е почти застрашен от изчезване вид. Смръчкулата има отлични вкусови качества.
Храни, които намаляват инсулина в кръвтаХрани, които намаляват инсулина в кръвтаРедовното спазване на принципите на здравословното хранене, насочено към понижаване на инсулина, ще даде осезаеми резултати за 1 месец. Храни, които намаляват инсулина в кръвта
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеХитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеКогато се месят козунаци или други тестени изделия, трябва да бъдете спокойни и в добро настроение. В противен случай тестото ще ви усети и резултатът ще е трагичен.
Зелено сиренеЗелено сиренеИсторията на зеленото сирене започва да се пише преди много години в Стара планина. Произходът на зеленото сирене от Черни Вит до голяма степен е свързан с начина на живот на местните хора. Характеристика на зелено сирене
ИзомалтИзомалтИзомалтът представлява заместител на захарта. Изомалтът е продукт, който е извличан изцяло от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален двустепенен метод. Употреба на изомал.
ЛободаЛобода
21 Април
2
Зеленчуци
Избирайте свежи листа на лобода, по които няма следи от увяхване или потъмняване. Когато искате да приготвите нещо с лобода, то листата трябва да са прясно откъснати.
Пудра ЗахарПудра ЗахарПудрата захар е механично смелена бяла рафинирана захар. За направата ѝ не се използват химически съставки. Вреди от пудрата захар.
ЧушкиЧушки
21 Април
1
Зеленчуци
Чушките могат да се намерят целогодишно. Чушките съдържат също витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин, фолат, калий и изобилие от фибри.
Яжте тези храни, за да избегнете усещането за душевен дисбалансЯжте тези храни, за да избегнете усещането за душевен дисбалансАко се чувствате тревожни повече от 6 месеца, трябва да помислите за промяна в начина на живот и да получите медицинска помощ. Преди това пробвайте да ядете тези храни срещу неприятното усещането за душевен дисбаланс
Рецепти за бърз и пухкав козунакРецепти за бърз и пухкав козунакПротивно на убеждението, че приготвянето му е трудоемко и изисква време, тук ще намерите няколко рецепти за бърз и пухкав козунак. Как се прави лесен и пухкав козунак
Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаПравила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаНаправата на козунаци не е лека работа. Това са мои бележки от старите тефтери на моите баби, написани на ръка, тук-там с размазано мастило, но за мен са цени, защото те ме научиха да работя козунаци.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка