Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко и какво кафе е безопасно да се пие при бременностКолко и какво кафе е безопасно да се пие при бременност
30 Окт.
Няма по-хубаво начало за деня от чаша ароматно кафе. Когато сте бременна обаче, нещата стоят по друг начин. Колко и какво кафе е безопасно да се пие при бременност.
Рехидратиране на сушени продуктиРехидратиране на сушени продукти
30 Окт.
Рехидратирането на сушени продукти представлява процес, обратен на сушенето. За да проследим този процес, най-напред трябва да разгледаме накратко сушенето на продуктите и неговата цел.
Капаните на бялото сиренеКапаните на бялото сирене
27 Окт.
Истината е, че сиренето е това, което наричаме пълноценна питателна храна. Ползи от бялото сирене. Рискове от консумацията на бяло сирене
Как действа кафето?Как действа кафето?
27 Окт.
Ефектите на кафето /кофеина/ върху човешкия организъм. Кафето в големи количества може да попречи на усвояването и метаболизма на калция. Кафето увеличава количеството киселина в стомаха и може да причини киселини
Отбелязваме Световния ден на пастатаОтбелязваме Световния ден на пастата
25 Окт.
На 25-ти октомври се отбелязва Световния ден на пастата, която е една от най-любимите храни на милиони хора по цял свят.
Световноизвестни немски ястияСветовноизвестни немски ястия
20 Окт.
Немската кухня е всичко друго, но не и диетична. Основните ястия като цяло са тежки, благодарение на широкото използване на свинско месо и бекон.
Честит Международен ден на готвача!Честит Международен ден на готвача!
20 Окт.
На 20 октомври всички готвачи, за които кулинарията е професия и хоби, празнуват Международния ден на готвача. Денят на готвача е иницииран от Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS).
Джин с тоник - невероятната история на вечния коктейлДжин с тоник - невероятната история на вечния коктейл
19 Окт.
Лесен за приготвяне, удоволствие за пиене, джинът с тоник остава непреходният коктейл на лятото. Той е винаги на мода - и на плажа, и в бара, и винаги, когато имаме нужда от свежест и добро настроение.
Вентричина - перфектният италиански колбасВентричина - перфектният италиански колбас
14 Окт.
Вентричина /Ventricina/ е традиционен италиански салам, произведен от свинско месо без консерванти. Вентричина е голям /1-3 кг/, кръгъл или крушовиден свински салам със силен и интензивен вкус и ярко оранжев цвят
Традицията да посрещнеш с хляб и солТрадицията да посрещнеш с хляб и сол
12 Окт.
В България, а и не само, има много традиции и обичаи за посрещане на гости с хляб и сол. Сега ще разгледаме по-подробно тази традицията да посрещнеш на прага с хляб и сол.
Любимото сирене на баскитеЛюбимото сирене на баските
10 Окт.
Сиренето Istara /Истара/ вече повече от 50 години се произвежда в Страната на баските. Кое придава целия вкус на Истарското сирене /Ossau-Iraty Istara/.
Стогодишното яйцеСтогодишното яйце
09 Окт.
Стогодишното яйце е азиатски специалитет, предназначен за ядене. Ако за първи път видите с очите си стогодишно яйце, няма да сте никак очаровани. Нито белтъкът му е бял, нито жълтъкът е жълт.
Световни кухни: Кухнята на ХонконгСветовни кухни: Кухнята на Хонконг
06 Окт.
Хонконгската кухня привлича вниманието на все повече шеф-готвачи, решили да открият нейния характерен стил, който всъщност е смес от китайската, японската, корейската и британската кухня.