Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезно ли е да ядем кестениПолезно ли е да ядем кестени
03 Февр.
Кестените са важен компонент от вегетарианската диета. Кестените съдържат полезни за организма вещества като калий, калций, натрий, фосфор, мед, магнезий, желязо.
Кълнове от броколи при борба с ракаКълнове от броколи при борба с рака
01 Февр.
Яденето на дневна доза кълнове от броколи, намалява нивото на бактериите причиняващи рак на стомаха. Кълновете имат голямо влияние върху бактерията, когато се консумират ежедневно.
Най-големите митове за храните и нашето храненеНай-големите митове за храните и нашето хранене
01 Февр.
2
Суровите храни са по-полезни, прекаляването със захарта води до диабет, консервантите са вредни или маргарина е полезен - някои митове за храните съпътстващи човечеството от десетилетия.
Сокът от целина успокоява нервитеСокът от целина успокоява нервите
29 Януари
1
Пресният сок от целина има редица ценни здравословни предимства. Той е перфектното очистително средство за хората, които включват в ежедневното си меню изобилие от тестени и захрани изделия.
Кaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушкиКaто става дума за здравословно хранене, хората избират лютите чушки
23 Януари
Лютите чушки са феноменални за човешкото тяло и хората, занимаващи се със съставянето на хранителни режими се осланят на действието на зеленчука за да постигнат оптимална кондиция на тялото.
Какво е танинКакво е танин
21 Януари
1
Танини се съдържат в много растения и най-вече в дъба и в кестена. Гроздето съдържа танин, което се намира в ципата на зърната и в семките им.
Полезен ли е патладжанътПолезен ли е патладжанът
20 Януари
Патладжаните съдържат никотинова киселина в дози, безопасни за здравето. Пушачите, които искат да се откажат от вредния навик, трябва да наблегнат на консумацията на патладжани.
Предимствата от лека храна за вечеряПредимствата от лека храна за вечеря
19 Януари
Добре е да се хапва лека храна за вечеря, тъй като претовареният стомах може да предизвика безсъние и дори кошмари. Добре е ако се научите да не вечеряте след осем часа вечерта.
Полезни ли са яйцата от пъдпъдъциПолезни ли са яйцата от пъдпъдъци
18 Януари
1
В едно яйце от пъдпъдък има почти три пъти повече витамин А, отколкото в кокошето яйце. То съдържа повече витамин В1 и В2 от кокошето яйце, както и повече фосфор, калий и желязо.
Здравословно хранене за тийнейджъриЗдравословно хранене за тийнейджъри
17 Януари
2
Тийнейджърите имат нужда от правилно хранене, тъй като организмът, който се превръща във възрастен и всичките му системи се пренастройват, има нужда от определени вещества.
Храни за предизвикване на менструацияХрани за предизвикване на менструация
14 Януари
30
Магданозът е ефективно природно средство за лечение на нарушението на менструалния цикъл. Такива са и продуктите с високо съдържание на витамин С – цитрусови плодове, люти чушки.
Защо се тъпчем, когато вече не сме гладниЗащо се тъпчем, когато вече не сме гладни
14 Януари
Хормонът на глада - грелин, е отговорен за това, че продължаваме да се тъпчем и след като сме се заситили. Не е ясно как точно мозъкът регулира нивото на хормона.
Силата на подправкитеСилата на подправките
13 Януари
Подправките не само насищат ястията с аромат, те стимулират много процеси в организма. Така например лютият червен пипер стимулира апетита и храносмилането, пречиства стомаха от шлаки.